CZ.04.3.07/4.2.01.1/0007 Pražské centrum transferu znalostí při ČVUT ČVUT v Praze, Fakulta elektrotechnická Partner: Česká společnost pro kybernetiku a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Advertisements

managementu znalostí podle
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
CZ / /0015 Vzdělání v souvislosti se zavedením inovační technologie SmartPlant Chemoprojekt,a.s. VŠCHT, ČVUT Hana Benediktová, ,
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
CZ / /0016 – Školící a informační centrum pro technologické inovace v pilařském a návazném zpracování dřeva ČZU v Praze Partner: ČDZ Praha,
CZ / /0317 – Pražská firemní fakulta eLearningu Czech Efficient Learning Node, o.s. HKČR, APM, ČSSI Michal Zálešák, ,
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Zkušenosti z realizace projektů ESF JPD 3 - Opatření 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
CZ /4.2.01/0009 Senzory a biosenzory pro biotechnologii, lékařskou diagnostiku a životní prostředí VIDIA spol. s r.o. MFF UK, VŠCHT, URE AV ČR,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 CZ / /0001 Optimalizce plánování letů ESF – JPD 3 Grantové.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CITT Praha – Akademie kosmických technologií oblast Galileo, GMES
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora inovací Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0005 Inovace metod hodnocení existujících stavebních konstrukcí ČVUT v Praze, Kloknerův ústav Satra, Diagnostika staveb koordinátor.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Představení projektu Ing. Martin Pokorný a řešitelský tým VŠB-TU Ostrava.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
I. Dvořák Zahajovací setkání
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ / /0007 Pražské centrum transferu znalostí při ČVUT ČVUT v Praze, Fakulta elektrotechnická Partner: Česká společnost pro kybernetiku a informatiku Partner: Česká asociace telekomunikací Doc. Ing. Boris Šimák, CSc. Ing. Petr Hofman, Web: kontrast.cvut.cz, t-point.cz ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací

2 1 Zdůvodnění projektu Problém - neexistence expertního školícího centra při ČVUT -> centrum t-point Cíl – zpřístupnění technických znalostí expertů z ČVUT komerční sféře, zajišťování školení na hi-tech úrovni, osvětových přednášek, rekvalifikačních školení ve spolupráci s partnery Vybudování IS pro podporu týmové spolupráce Veřejný zájem – upevnění pozice Prahy a ČVUT v oblasti špičkových technologií – špičkové školící centrum Podnikatelský zájem – zvýšení konkurenceschopnosti v oblasti školení, přiblížení odborníků z ČVUT komerční sféře

3 2 Cílové skupiny Studenti ČVUT – možnost zapojení do spolupráce s podnikovou sférou, konkurenceschopnost, stáže Doktorandi – odborný růst, přístup ke špičkovým technologiím Řídící pracovníci – řízení inovačního procesu, zavádění nových technologií, konkurenceschopnost Zaměstnanci – odborný profesní růst, rekvalifikace, adaptabilita Podíl cílové skupiny z území JPD2: 50%

4 3 Typy činností Klíčová aktivita – vývoj a realizace expertních školení První oblast – školení signalizace v mobilních komunikacích Realizace školení nižší úrovně (rekvalifikace, osvěta) Návrh, vývoj, nasazení a otestování IS pro týmovou spolupráci (projektové řízení, platforma Microsoft, diskuze, knowledge base, …) Konzultace a podpora Spolupráce s dalšími organizačními celky ČVUT Odladění grafického prostředí pro tvorbu technických školících materiálů Průzkum trhu v oblasti technických školení Zvýšení prestiže a všeobecného povědomí o expertech z ČVUT Vznik jednoho kontaktního bodu pro technická školení ČVUT

5 4 Vnitřní postupy řízení Složení realizačního týmu – vedoucí, manažer, asistentka/administrativa, účetní, konzultant, členové řídící rady, školitelé – experti, grafici, obchodník, projektový manažer, architekt/vývojář IS, programátoři IS Formy komunikace týmu Zadávání úkolů Hodnocení procesů Zkušenosti – akademický přístup, menší úvazky, nejasně definované odpovědnosti a úkoly Problém – časové zpoždění, úpravy harmonogramu, zpřesňování rozpočtu, sladění s předpisy ČVUT

6 Ukázky Struktura SharePointu HW struktura informačního systému Intranetový portál v SharePointu 2003 Definice projektu v Microsoft Project

7

8 5 Zajištění publicity Představení grafické identity projektu – vzhled dokumentů, katalog školení, desky, web, inzeráty, … Vývoj loga – KonTrast, t-point Motto – Information has no value unless you understand it Animace v Macromedia Flash Web projektu (nyní intranet) Web školícího centra (zaregistrované domény, v blízké době) Intranetový portál (migrace na SharePoint 2007 – grafické přizpůsobení)

9 Ukázky - grafika Vývoj loga Vzhled webu Seznam školení Katalogový list Inzerát na nového člena týmu Šablona pro prezentaci Ukázka přehledového slajdu Vytvořené ikonky

10

11

12 6 Přidaná hodnota Inovativnost, Multiplikace Přidaná hodnota financování projetu z ESF? Vytvořené produkty budou využité při výuce na ČVUT, zapojování dalších studentů, doktorandů a zaměstnanců ČVUT do projektu V čem je projekt inovativní? Vybudování centra s odlišným pohledem na školení (ne pouze dobrý oběd a příjemné prostředí), obtížná měřitelnost znalostí – výstupů ze školení Multiplikační efekty projektu? Využití vytvořeného a pilotně odzkoušeného informačního systému pro týmovou spolupráci na katedře telekomunikační techniky ČVUT, FEL, využití získaných zkušeností při implementaci e-learningu (založen na SP), rozšíření oblastí školícího centra na další fakulty ČVUT

13 7 Udržitelnost činností Synergie a návaznost projektů Udržitelnost činností projektu? Po skončení podpory – nezávislé školící centrum bude pokračovat dál s velmi úzkou vazbou na ČVUT a jeho experty zajištění technologického vybavení, vývoje kurzů, tvorby materiálů, organizačního zajištění kurzů, prodeje školení, marketingu investice příjmů z prodeje školení do dalšího vývoje

14 8 Výstupy a Výsledky Výstupy (podpořené osoby / organizace) – účastnící školení, zaměstnanci, členové realizačního týmu Výsledky (inovované produkty) Metodika tvorby školení (grafika, marketing, …), školící materiály, informační systém, spolupráce na elearningu Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY ORGANIZACE200 PRODUKTY730

15 9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Další výstupy/výsledky projektu? Použitelnost IS pro týmovou spolupráci na úrovni Katedry telekomunikační techniky, možná rozšířitelnost na širší oblast Horizontální témata? Problematika knowledge managementu Měřitelnost znalostí (výstupů školících aktivit) Partnerství ČAT ČSKI

16 10 Doporučení pro další programovací období Snížení administrativní zátěže