ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ploutvové plavání Vybavení Styl Disciplíny ploutvového plavání
Advertisements

Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2010 Jan Netuka Seminář Želiv,
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2012 Jan Netuka Seminář Kouty,
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Biatlon.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Tato prezentace byla vytvořena
S P O R T Y Z I M N Í.
AC Praha 1890 pořádá. 18.ročník terénního závodu.
příprava na dopolední výcvik
Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
PLAVÁNÍ.
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
Zveme školy na okresní kolo ojedinělého projektu. Věříme, že Vaše výkony se přiblíží našim a možná zrovna na Vašem okresním kole započne svou kariéru.
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
SEMINÁŘ TRENÉRŮ VESLOVÁNÍ
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
Orientační sporty a jejich aplikace
SEZONA * Eva Nývltová. * Davos 42. a 37. místo * Rogla 40. a 45. místo * Oberhof 31. a 25. místo * Oberstdorf 24. a 34. místo * Toblach 28.,
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
ATLETIKA 2.
VRH KOULÍ.
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
Historie překážkového běhu
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY 1.
ATLETIKA 4 - BĚHY.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Běhy na lyžích a Biathlon Naši sportovci. Běhy na lyžích.
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
SNOWBOARDING.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Aerobic Pavly Caltové pořádá I. ročník soutěže jednotlivců v AEROBIC MASTER CLASS Aerobic Dance CUP Sobota Čelákovice Sokolovna, ul. Masarykova.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Vehikl Tour 2015 v sobotu 12. září 2015 proslulého závodu
ME ESTONSKO 2006.
Kinematika - příklady.
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
Autoři: Tapani Keränen, Sima Intalainen,
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Historie překážkového běhu
20 let Juniorského maratonu
ATLETIKA přednáška.
JUNIORSKÝ MARATON 2019.
Transkript prezentace:

ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY

ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány závody stejně jako muži ve sprintu jednotlivců, sprintu dvojic nejnověji pak ve sprintu smíšených dvojic, dále v distančních závodech, skiatlonu a štafetách Stejnou trať jak délkou tak profilem běhají ženy pouze při sprintech

SPRINT Sprint je nejmladší běžeckou disciplínou Jde o kontaktní závody hlavně pro diváky Ve sprintu vítězí především specialisté- sprinteři, kteří dokáží v krátkém časovém úseku vyvinout nejvyšší rychlost (podobně jako u atletů) Málokdy se stane, že sprintérské závody vyhraje závodník specializující se na distanční závody

SPRINT II. Ženský sprint se jezdí stejným systémem jako mužský, postupujících do vyřazovací části je 30 Podle kvalifikace jsou závodnice rozděleny do rozjížděk (klíč k nasazení je předem dán) a z těch postupují nejlepší 2 do semifinále Ze semifinále postoupí nejlepší 3 do finále Vítězkou sprintu je vítězka finálového závodu

DALŠÍ DISCIPLÍNY Ženy běhají ještě následující tratě: 5 km, 10 km, 15 km, 30 km, skiatlon 2 x 7,5 km s přezouváním lyží, štafety 4 x 5 km (první dva úseky klasicky, druhé dva volnou technikou) Kromě skiatlonu, kde se běží první polovina klasicky a druhá volně, se všechny tratě běhají oběma způsoby Běžecký styl pro závod určí před závodem pořadatel Pro MS a OH určuje styl závodů FIS

Děkuji za pozornost