Panda Veliká.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

Lvíček zlatý.
Prezentace Barbora Jirasová.
Pica pica Straka obecná.
Medvědi.
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
Krkavcovití.
Výskyt a ochrana v ČR Jitka Uhlíková AOPK ČR
Referát -Tygři Jakub Šavrňák
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
DEN ZEMĚ Po stopách ohrožených zvířat.
Po stopách ohrožených zvířat
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Tulák sob a jiné zajímavosti
Po stopách ohrožených zvířat
Ohrožené druhy zvířat.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_494_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
ŠELMY.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Zjednodušený přehled třídění savců
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Gorila.
Řád šelmy - čeleď medvědovití
Bytosti kolem nás. Jak je vnímáme.
Autoři: David Slapnička Jiří Štrincl
Sloni.
P ANDA V ELKÁ. Hmotnost:75-160kg Délka:1,6- 1,9 Mláďata:1-2 Březost: dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: cm.
Kivi hnědý.
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Šelmy medvědovité Sabina Náhlíková IX.A.
Savci.
Psovité šelmy.
 Programy pro MŠ a 1. stupeň ZŠ  Programy pro 2. stupeň ZŠ a SŠ  Speciální program pro SŠ a gymnázia.
Matyáš Kvapil projekt: NETOPÝR
NEJZAJÍMAVĚJŠÍ ZVÍŘATA SVĚTA
ŠELMY- MEDVĚDOVITÍ Filip Grábl 8.B
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
Panda velká Vypracoval: Alexandr Stanislav Macháček Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název:
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Panda Panda Panda. 0 V roce 1998 soudní proces vedený WWF podnítil požadavek amerického ministerstva ochrany přírody (U.S. Fish and Wildlife Service),
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
ŠELMY LASICOVITÉ drobné (lasice kolčava), středně velké šelmy (jezevec, vydra)‏ nemají zatažitelné drápy proto kuny našlapují jen na prsty, aby jejich.
KOALA.
Prezentace obrázků Zvířata 1.A Barbora Šilarová
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Kůň Převalského.
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_13_PŘÍRODOPIS
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
(Andrias davidianus). Velemlok čínský je největší mlok na světě Měří kolem 115 cm, ale může dosahovat délky až 180 cm Važí kolem kg Živí se hmyzem,
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
VOMBATI.
SAVCI II 8. Řád: ŠELMY 1. Čeleď: Šelmy psovité vlk obecný.
HRABAVÍ.
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
PLACENTÁLOVÉ ŠELMY MEDVĚDOVITÉ.
PANDA Sylva Havránková.
Autor: Mgr. Pavla Kofroňová Název: Šelmy VY_32_INOVACE_Př.5
Transkript prezentace:

Panda Veliká

Je savec nyní řazený do čeledi medvědovití, který pochází z centrální Číny. Panda velká žije v hornatých oblastech, jako Sečuán a Tibet. Od druhé poloviny 20. století se panda stala národním symbolem Číny a je zobrazována na čínských zlatých mincích.

Čínský název je složenina „medvěd-kočka“ Čínský název je složenina „medvěd-kočka“. Západní ekvivalent panda pochází od její vzdálené příbuzné pandy červené, jde o francouzskou adaptaci nepálského slova „požírač bambusu“.

Základní údaje Hmotnost: 75-160kg Délka: 1,6-1,9 Mláďata: 1-2 Březost: 97-181 dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: 12-13 cm

Panda sdílí vlastnosti medvědů i mývalů. Nicméně genetické testy odhalily, že panda velká je medvěd a patří do čeledi medvědovití. Panda velká žije uvnitř bambusových houštin. Přestože se řadí mezi šelmy, je její potrava převážně rostlinná. Po odborné stránce je všežravcem, neboť je známo, že se příležitostně živí vejci a spolu s bambusem konzumuje také nějaký hmyz. Jsou to pro ni nezbytné zdroje bílkovin. Při žvýkání se jí třesou uši.

Panda velká patří k ohroženým druhům, nebezpečí se zvyšuje s postupujícím narušováním jejích přirozených lokalit a velmi slabou porodností ať už v zajetí nebo v přírodě. Věří se, že v přírodě žije ještě 1 600 jedinců.

Zajímavosti Panda velká má šest prstů, přičemž jeden je prodloužená kůstka. Vědci o pandě neví, jestli spí zimním spánkem.

Vypracovala: Lucie Langerová