Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět:Stolničení Ročník:1. –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
Advertisements

Obor: H/01 Kuchař-číšník
Míchané nápoje Míchání nápojů má své kořeny ve starověku. Mísila se vína s různými přísadami, míchaly se šťávy plodů, do nichž se přidávalo koření. Míchané.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Obor: H/01 Kuchař-číšník
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
VY_32_INOVACE_11_ODV_648_Str
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
VY_32_INOVACE_10_GAS_551_Sob
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 1. – 3. Téma:
VY_32_INOVACE_11_ODV_641_Str
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
VY_32_INOVACE_10_GAS_552_Sob
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 1.– 3. Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:1.-4.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 4.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 – 3 K-č Téma:Gastronomické.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 2. Téma: Odborné.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:1.-4.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:4.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_405 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Barový.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_416 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 1 – 3 K-č.
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_44 Název školy: Střední průmyslová.
Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technika obsluhy – Barový inventář
Transkript prezentace:

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. – 4. Téma: Gastronomické a odborné prohlubovací kurzy Vypracovali:Ing. Romana Niklová, Jana Tomanová Materiál: VY_32_INOVACE_373 Datum: Anotace:Barman basic – základní seznámení s prací barmana Obory: M/02 Cestovní ruch L/01 Gastronomie H/01 Kuchař-číšník

Základní pravidla míchání nápojů 1.Příprava surovin – od nejdražší po levnější směrem od sebe 2.Příprava míchacího média (shaker, mixér, mixing glass, …) 3.Spočítání centilitrů a připravení vhodné a ČISTÉ sklenky 4.Příprava dekorace 5.Vložení ledu do míchacího média cca do ½

Základní pravidla míchání nápojů 6.Vložení ledu do servírovací sklenice – téměř plná 7.Vyfrapování míchacího média 8.Slití přebytečné vody 9.Prezentace surovin 10. Dávkování surovin do míchacího média

Základní pravidla míchání nápojů 11.Správné uchopení, NEPŘEKRÝVAT ETIKETY 12.Uzavření shakeru 13.Frapování a odsypání ledu ze servírovací sklenice 14.Míchání – šejkrování 15. Otevření a odkapání šejkru

Základní pravidla míchání nápojů 16.Přelití koktejlu do servírovací sklenice pomocí straineru 17.Sundání straineru z míchacího média 18.Dekorování, znakem k sobě, zdobíme VŽDY VPRAVO, brčko VŽDY ZA ozdobu 19. Otočit znakem k hostovi 20. Prezentace 21. ÚKLID PRACOVIŠTĚ

Všechny předchozí body budeme používat při míchání mix drinks v průběhu celého kurzu „Barman basic“. Body máte vytištěné i jako „tahák“ na pracovní desce – stage. LET´S GO WORK! 