Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady C: NEROVNICE Autor: Mgr. Alena Štědrá Název.
Advertisements

POUŠŤ Vyprahlá krajina.
VY_32_INOVACE_20_32_POUŠTĚ
Identifikátor materiálu: EU
Polární oblasti Anotace
Pouště Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Pyrenejský poloostrov
Pardubický kraj Anotace
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Východní Evropa – Ukrajina
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI20 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Registrační číslo projektu
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Tropické deštné lesy Anotace
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Povrch České republiky
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Afrika - rostlinstvo a živočišstvo
Poušť.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Lesy – přírodní bohatství Země
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Subtropický pás pro 5. ročník ZŠ
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
Jméno autoraZdeněk Bártl název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Biosféra.
Tropický pás savana a poušť
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Počítačová prezentace
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Stavba těla živočichů Savci
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Saharská Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Pouště TÉMATICKÝ CELEK: Přírodní obraz.
PŘÍRODNÍ KRAJINA: 1) Tropický pás: a) tropický deštný les b) savana c) poušť a polopoušť 2) Subtropický pás: a) tvrdolistý les 3) Mírný pás: a) step b)
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Zeměpis.
POUŠTĚ Vítek Urban leden 2005 prima. Pouště jsou velmi suché oblasti v tropech, subtropech a v mírném pásu. Nerostou zde žádné rostliny. Povrch pouští.
POUŠTĚ A POLOPOUŠTĚ.
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Saharská Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
POUŠTĚ VY_32_INOVACE_XVII-C-15.
VY_32_INOVACE_11_Z_HORKÉ POUŠTĚ
VY_32_INOVACE_11_Z4 14. POUŠTĚ ZŠ a MŠ HEJNICE 2011.
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8..ročník 03_Přírodní oblasti světa – I.
Mgr. Lenka Nováková – 1.ZŠ Horní Slavkov VY_32_INOVACE_10_POUŠTĚ-Z
Pouště a polopouště.
Transkript prezentace:

Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny a pouštního obyvatelstva. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák umí dané oblasti ukázat na mapě, charakterizovat podnebí v těchto přírodních krajinách a uvést zástupce fauny Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova poušť, nomádi Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 475 kB

Pouště Komu stačí kapka vody

Pouště v suchém tropickém pásu, v mírném pásu chladné pouště - v místě s nedostatkem srážek Rychlý výpar vody

Nedostatek vody Žádné stálé vodní toky (občasné – Afrika – vádí) – Najdi v atlasu, jak se takové vodní toky značí. Jen podzemní voda – artézské studny Oázy – místa v poušti, kde se nachází voda

Pouště nejrozlehlejší přírodní krajinou v Africe (největší Sahara) Druhy: písečné,štěrkové, skalnaté

Úkol Najdi v atlasu největší pouště světa a vypiš je. Které z nich leží v mírném pásu? Vysvětli, proč zde vznikly. ________________________________ Který kontinent je nejsušší? Jak zde lidé získávají vodu? ___________________________

Život v poušti fauna – malé šelmy, plazi, štíři, velbloudi, vzácnější druhy antilop a gazel, fenek berberský flóra – kaktusy, sukulenty, v oázách palmy Obyvatelé – pouštní lidé – Nomádi (oázy a okraje pouští)

Gobi

Zdroje: http://cs.wikipedia.org