Tabulkový procesor – Excel 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Advertisements

Práce s okny.
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
X EXEL.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Excel – editace ( formát ) buněk
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Úvod Excel – tabulkový procesor. Řádek vzorců – zobrazuje úplný a skutečný obsah buňky Označená aktivní buňka Pozice aktivní buňky.
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Pracovní prostředí počítače
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: ICT2/1/3/15.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Excel 2010 Buňka. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního.
VY_32_INOVACE_A3-11 TABULKOVÝ PROCESOR - EXCEL AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: LISTOPAD 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU ÚVOD DO PRÁCE.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Tabulkový kalkulátor Radek Pinc
Úvod Excel – tabulkový procesor. Řádek vzorců – zobrazuje úplný a skutečný obsah buňky Označená aktivní buňka Pozice aktivní buňky.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
MS EXCEL Charakteristika
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Pracovní plocha, okno, schránka
seznámení S TabulkovýM kalkulátorEM Microsoft Office excel 2007
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Pracovní prostředí počítače
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_18-19
Transkript prezentace:

Tabulkový procesor – Excel 2010. Úvod do aplikace. Spouštění aplikace – programu. Popis prostředí. Základní klávesy.

Informační technologie / Základy práce na PC Název : Prostředí tabulkového procesoru Excel 2010 Klíčová slova : tabulkový procesor Excel 2010, tlačítko START, pás karet, buňka, mřížka=„síť“, klávesa TAB Věková skupina : 3.ročník Datum ověření : 2.4.2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Anotace : Žák spouští tabulkový procesor Excel 2010 pomocí kláves i myši a seznamuje se s pásem karet. Orientuje se v tabulkovém procesoru. Při práci používá známé klávesové zkratky.

Co je to tabulkový procesor Excel 2010 a co s ním budeme dělat? Aplikace je součástí balíčku Office 2010. Někdy ho nazýváme tabulkovým kalkulátorem. Aplikace nám umožní tvořit různé tabulky, seznamy, rozvrhy či kalendáře.

Jak spustíme tuto aplikaci? Kde ji najdeme? Zapni svůj počítač. Tabulkový procesor můžeme spustit myší nebo klávesami. Aktivuj tlačítko START . Kurzorovými šipkami zvol Excel 2010 označený ikonou .

Jak se v otevřené aplikaci orientovat? Po spuštění aplikace se zobrazí prostředí Excelu, které se skládá z několika částí. Horní část je tvořena PÁSEM KARET. Uprostřed aplikace je okno s viditelnou „sítí“ - mřížkou. Šedé čáry mřížky rozdělují pracovní plochu na BUŇKY.

Prostředí tabulkového procesoru po aktivaci.

Prohlédni si otevřené okno pozorně.

Co je nutné ještě si ukázat?

Jak se v tabulkovém procesoru pracuje? Musíme si uvědomit, že každá buňka je samostatná jednotka. Není závislá na ostatních buňkách. Proto je důležité vědět, ve které buňce právě stojíme, která buňka je AKTIVNÍ. Aktivní buňka je ohraničena tučnou černou čarou.

Každá buňka je pojmenovaná podle své pozice v „síti“ (v sloupci, v řádku).

Jak se pohybujeme po „síti“ v tabulkovém procesoru. 1) Myší – kliknu na danou buňku (buňka se barevně ohraničí, pozice buňky je barevně vyznačena v sloupci i v daném řádku). 2) Klávesami TAB (umožní pohyb po daném řádku vpravo). Kurzorovými šipkami (umožní pohyb ve všech směrech i zpět). Další klávesy a klávesové zkratky poznáme později.

Samostatná práce. Procvič si spuštění tabulkového procesoru pomocí nabídky START i pomocí myši. Přepni si jednotlivé záložky na PÁSU KARET. Přečti název buňky, která je aktivní při spuštění aplikace Excel 2010. Aktivuj buňky D8, H6, R5, Z10… (myš, klávesy) Odhadni počet buněk, sloupců a řádků v „síti“. Vyzkoušej pohyb po „síti“ pomocí kláves.

Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „ prostředí tabulkového procesoru“ je tvořeno digitalizací ve Smart Notebooku 10.8 „ikony, obrázky “ jsou tvořeny v aplikaci MALOVÁNÍ