Evidence územně správních dokumentů (PDÚ - Proces disponování územím)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Základní registry - 2 měsíce provozu IS ORG Eva Vrbová ředitelka Odboru základních identifikátorů.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Základní registry veřejné správy
Popis systému DBMAN. Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním záměrem.
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
Prezentace bakalářské práce. Josef Karliak, DiS. Monitoring záložních zdrojů UPS připojených do sítě Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
ePraha - MepNet1 Neveřejná datová síť MePNet Ing. Zdeněk Záhora Magistrát hl. m. Prahy, odbor informatiky.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
Digitální mapa Prahy.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
CIS Cizinecký informační systém
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
Realizační tým ICZ duben 2005
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Posouzení možnosti využití ArcIMS pro prezentaci rozsáhlých rastrových dat Diplomová práce Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková Zpracovatel:Tomáš Ježek.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Základní registry ve veřejné správě
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Prezentace Hradec Králové Registr živnostenského podnikání.
Seminární práce z předmětu SIPOL
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
Vazba IS Munis a aplikace Czech POINT
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Systém evidence nemovitého majetku kraje Vysočina
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Konference ISS Městský územně orientovaný informační systém Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy Nám. F. Kafky 3, Praha 1 tel: 02 –
Jednotlivé projekty MSp
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
identifikačního registru UIR-ADR
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Zpracovatel : Bařinka Antonín Vedoucí : Dr.Ing. Horák Jiří Konzultant : RNDr. Jiří HIESS Vysoká škola báňská- Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická.
Geografické informační systémy. Digitální mapy Rastrové obrázky (například Vektorové obrázky Geografické databáze.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
Tvorba informačního systému cyklotras Královéhradeckého kraje Zadavatel: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Vypracovala: Alice Joštová, G562 Vedoucí.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
as4u advanced system for you
Editační principy a postupy Portálu ÚAP ZK
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Identity management v UIS
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

Evidence územně správních dokumentů (PDÚ - Proces disponování územím) Jiří Čtyroký, Lukáš Lébr, Věra Faktorová Útvar rozvoje hl. m. Prahy Tomáš Rylek Hydrosoft Veleslavín, s.r.o

Co je PDÚ Proces Disponování Územím informační systém pro evidenci správních dokumentů územního a stavebního řízení Obsah dat územní rozhodnutí a související dokumenty dokumenty sloučeného územního a stavebního řízení + související dok. Uživatelé systému odbory MHMP (cca 3) – vydávání ÚR, odvolací orgán stavební úřady MČ (22) – vydávání ÚR a SP ÚRM – evidenční pracoviště, správa systému

Uživatelé a dokumenty PDÚ cca 30 000 dokumentů k 20.3.2006 PDÚ

Průběh vývoje systému 80. léta: založení prvních databázových systémů (DRS) 1996 : vznik PDÚ – pro odbor územního rozhodování MHMP databáze INFORMIX, zpracovatel TechnoCentrum, s.r.o. desktop klienti, centrální správa 1997 : podpora lokalizace GIS (ArcView 2.0 extension) SHP (body, linie, plochy) vrstvy 2001 : agenda územního řízení převedena do kompetence městských částí hl. m. Prahy (22 nových subjektů) jednoduchá intranetová aplikace pro vyhledávání databázových údajů o ÚR 2003: zrušení odboru územního rozhodování správa PDU přesunuta do ÚRM nezbytnost zásadní inovace systému: Analýza uživatelských požadavků příprava zadání nového systému zprovoznění mapové služby v rámci intranetu MHMP 2005: vývoj nového systému technologická příprava (leden – červen) výběrové řízení (červenec) start projektu (září), zpracovatel Hydrosoft Veleslavín, s.r.o. 2006: start nové aplikace (červen)

Modernizace systému PDÚ Cíle projektu zefektivnění datových toků významné zjednodušení systému z hlediska správy a údržby rozšíření kolekce sledovaných dokumentů zvýšení množství informací pro koncového uživatele Přínosy pro koncového uživatele rozšíření typů dokumentů o sloučená stavební a územní řízení vyšší spolehlivost údaje o aktuální platnosti dokumentů (v souvislosti s efektivnějším získáváním údajů o vydání stavebního povolení k ÚR) dostupnost základní grafické lokalizace sloučených ÚR a SP v mapovém projektu rozšíření sledovaných údajů o situační výkres vybraných (větších) ÚR v podobě naskenovaného rastrového obrázku nové možnosti generování výstupních sestav a statistik (podle lokality, období, funkce, ...)

Principy Centrální databáze Distribuovaná správa Typy dat: místa vzniku rozhodnutí jsou zodpovědná za aktualizaci své části evidence Typy dat: identifikační a statistické údaje texty rozhodnutí (RTF Blob) situační výkresy (skenovaná rastrová data) grafická lokalizace (GIS ArcSDE data) Provoz systému nesmí znamenat nárůst agendy stavebních úřadů Provoz systému musí mít minimální nároky na správce IT

situační výkresy (rastr) Obsah databáze PDÚ územní rozhodnutí informace o vydání stavebního povolení k ÚR odvolání v I. a II. st. ostatní související dokumenty sloučené územní rozhodnutí a stavební povolení vybrané související dokumenty identifikační a statistické údaje texty rozhodnutí (RTF) grafická lokalizace situační výkresy (rastr)

Technologie 3 vrstvá architektura: xPDU (těžký klient) – ve vývoji těžký klient – aplikační server – databázový server klient a aplikační server – samostatné řešení (aplikační server využívá komponet Hydrosoft WebMap) databázový server – ORACLE 10g xPDU (těžký klient) – ve vývoji desktop řešení modulární systém škálovatelnost podle typu uživatele veškerá funkcionalita integrována iPDU (internetový klient) – v provozu lehký klient pro vyhledávání a výstupy z databáze využívá ArcIMS, T-wist jádro a samostatné PHP části Databáze Oracle Aplikační server xPDÚ těžký klient xPDÚ těžký klient xPDÚ těžký klient iPDÚ lehký klient

Role uživatelů systému Stavební úřady MČ všechny: zasílají papírové kopie relevantních dokumentů ÚRM zasílají elektronické kopie textů rozhodnutí ÚRM k dispozici pro prohlížení intranetová služba PDÚ k dispozici xPDÚ pro provádění výběrů a výstupů a ověření výpočtu právních mocí po individuální dohodě: vkládají elektronické kopie textů rozhodnutí do xPDÚ on-line výměna dat mezi spisovou službou SÚ a PDÚ OST MHMP vkládá údaje o odvolacích řízeních v I. i II. stupni vkládá údaje potřebné pro výpočet právní moci zasílá papírové kopie relevantních dokumentů ÚRM vkládá elektronické kopie textů rozhodnutí do xPDÚ k dispozici xPDÚ pro provádění speciálních výběrů a výstupů ÚRM vkládá údaje o územních rozhodnutích, jejich změnách a souvisejících dokumentech včetně grafické lokalizace vkládá údaje o sloučených územních a stavebních povoleních a souvisejících dokumentech vkládá elektronické kopie textů dokumentů zaslaných MČ do xPDÚ provozuje xPDÚ provozuje iPDÚ

Fyzický oběh dokumentů OST MHMP Stavební úřad MČ Podatelna Centrální evidence ARCHIV ÚRM

Elektronický tok dat Aplikační server OST MHMP Stavební úřad MČ Texty ÚR e-mail xPDÚ těžký klient MHMP iPDÚ lehký klient iPDÚ lehký klient xPDÚ těžký klient MČ Podatelna Spis. služba SÚ VITA (VERA) XML dávka xPDÚ těžký klient ÚRM Centrální evidence Aplikační server Databáze Oracle ÚRM

Technologie Instalace klientské aplikace Použitá síťová technologie jediný exe-soubor bez potřeby speciální instalace žádné zápisy do systémového registru Windows snadná automatizovaná aktualizace velmi snadná konfigurace Použitá síťová technologie běžné TCP/IP spojení (koncový klient na aplikační server, 1 port) odpadá nutnost instalací specializovaných klientů (Oracle, SDE apod.) komprese dat, optimalizace síťové zátěže (i za provozu) Bezpečnost bezpečné přenášení hesla – systém challenge snadné nasazení šifrování dle potřeby – OpenSSL 3

Ukázka “těžkého” klienta xPDU

Stav systému – internetová prezentace http://wgp.urhmp.cz/ost/pdu/

Stav systému - návaznost na prezentaci ÚPn wgp.urhmp.cz

Děkuji za pozornost ctyroky@urm.mepnet.cz