Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Účtování materiálových zásob, způsob A
Advertisements

Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Čistá mzda a částka k výplatě
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_11.
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_227.
Souvislý příklad na mzdy
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Vlastnosti posloupností
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
MS-Excel – relativní a absolutní odkaz
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Posloupnosti – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Střední odborná škola Otrokovice
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Přírodní předpoklady cestovního ruchu
Dvoutrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Účtování materiálových zásob, způsob B
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Vaření – rozdělení, způsoby
MS-Excel – financování školního výletu
Spotřeba a přetížitelnost měřicích přístrojů
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Montáž otopných těles Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Otevřený systém Střední odborná škola Otrokovice
Ostatní tepelné úpravy
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Bankovní systém ČR Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Kulturní památky UNESCO České republiky - 2. část
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Aktivní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Komíny Střední odborná škola Otrokovice
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Šikmé vzepření budov Střední odborná škola Otrokovice
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PRACOVNÍ POMĚR UKONČENÍ. PRACOVNÍ POMĚR UKONČENÍ.
Transkript prezentace:

Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /1 AutorIng. Lenka Klimánková Označení DUMVY_32_INOVACE_SOSOTR_Mn-Ek/2-EK-2/7 Název DUMUkončení pracovního poměru Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP63-41-M/ 01 Obor vzděláváníManagement hotelových a turistických služeb Vyučovací předmětEkonomika Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 16 – 17 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce způsobů ukončení pracovního poměru; Náplň: způsoby ukončení pracovního poměru Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaDohoda, výpověď, zkušební doba, výpovědní lhůta Datum

Ukončení pracovního poměru Náplň výuky: -Způsoby ukončení pracovního poměru -Práva a povinnosti zaměstnavatele při ukončení pracovního poměru -Práva a povinnosti zaměstnance při ukončení pracovního poměru

1. Ukončení pracovního poměru ve zkušební době -Zkušební doba je 3 měsíce, u vedoucích pracovníků 6 měsíců -Může však činit nejvíce ½ délky pracovního poměru -Smyslem je ověřit si, zda jedné či druhé straně bude zaměstnání vyhovovat -Při ukončení není třeba uvádět důvod, je nutná písemná forma -Lze odejít ihned, ale je třeba informovat alespoň 3 dny předem

2. Ukončení pracovního poměru dohodou -Zaměstnanec i zaměstnavatel se dohodnou na datu ukončení -Není třeba uvádět důvod -Pokud se jedná o důvody organizační, má pracovník nárok na odstupné -Výše odstupného závisí na délce pracovního poměru -Musí být sepsána písemně

3. Výpověď ze strany zaměstnance -Zaměstnanec nemusí uvádět důvod, nebo může uvést jakýkoliv -Doporučuje se písemná forma, není však povinná -Výpovědní lhůta je 2 měsíce, začíná běžet od prvního dne následujícího měsíce -Pracovník nemá nárok na odstupné ani na podporu v nezaměstnanosti

4. Výpověď ze strany zaměstnavatele -Zaměstnavatel musí uvádět důvod, a to podle zákoníku práce (organizační důvody, nadbytečnost) -Podává se písemně -Výpovědní lhůta je 2 měsíce, začíná běžet od prvního dne následujícího měsíce -Pracovník má nárok na odstupné -Výše odstupného závisí na délce pracovního poměru

Výpověď nesmí dostat -Pracovník v pracovní neschopnosti -Pracovník povolaný k výkonu vojenského cvičení -Pracovník dlouhodobě uvolněný k výkonu veřejné funkce -Těhotná zaměstnankyně

5. Okamžité zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele -Pokud pracovník porušil zvlášť hrubým způsobem pracovní předpisy -Byl-li zaměstnanec odsouzen k nepodmíněnému trestu vyššímu než 1 rok -Byl-li zaměstnanec odsouzen k nepodmíněnému trestu souvisejícímu s výkonem jeho povolání na dobu delší než 6 měsíců -Musí být uvedeno písemně a uveden přesný důvod

6. Okamžité zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnance -Pokud nemůže zaměstnanec ze zdravotních důvodů vykonávat povolání -V případě, že nedostává vyplacenu mzdu -V případě nevyplácení mzdy mu náleží odstupné ve výši dvojnásobku průměrného měsíčního platu

Kontrolní otázky 1.Vyjmenuj způsoby ukončení pracovního poměru 2.Od kdy začíná běžet výpovědní lhůta 3.Uveď, kdy může dojít k okamžitému zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnance

Seznam obrázků:

Seznam použité literatury: [1] Zákoník práce – zákon č. 262/2006 Sb. novelizován zákonem č. 167 /2012 Sb.