1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní sektorové strategie, 2. fáze
Advertisements

Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Národní strategie bezpečnosti silničního provozu na roky Pokyny pro vyhodnocování.
10. zasedání Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu 23. dubna 2009 Aktuální aspekty bezpečnosti silničního provozu v rámci českého.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Ondřej Valenta, DiS. Oddělení BESIP Ministerstvo dopravy Národní strategie bezpečnosti silničního provozu – informace o plnění v roce 2010.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Informace o Národní strategii bezpečnosti silničního provozu (pro jednání rady vlády ) Mgr. Jan Suchý oddělení BESIP Ministerstvo dopravy.
1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
VÝBOR PRO FINANCOVÁNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE BESIP (VFNS) Informace o činnosti výboru pro jednání Rady vlády pro BESIP , Praha.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Dopravní kampaň pro základní školy „Oblékáme hada edu“
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
Seminář pořádaný Výborem pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pod záštitou poslance výboru Bc. Stanislava Mackovíka na téma PONEHODOVÁ PÉČE.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška NÁVRH A VYHODNOCENÍ OPATŘENÍ KE SNÍŽENÍ NEHODOVOSTI Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního.
Činnost Policie ČR za I. pololetí r.2010 v dohledu nad sil. provozem plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek Policejní prezidium ČR Praha 19. července 2010.
Projekt Bezpečí pro seniory Krajský úřad Plzeňského kraje Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj 8. června 2011.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Činnost služby dopravní policie v I. čtvrtletí r.2010 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. dubna 2010.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Jednání řídícího výboru MAP Český Krumlov
Vodohospodářské aktuality
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Podpora strategické práce ve veřejné správě
Kybernetická obrana české republiky
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
KE ZLEPŠENÍ BEZPEČNOSTI NA SILNICÍCH ZLÍNSKÉHO KRAJE?
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
Výbory a pracovní skupiny
Besip Zlínského kraje Zlín,
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Prevence užívání alkoholu za volantem TÉMA: Aktivity BESIP pro snížení dopravních nehod pod vlivem alkoholu POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČR
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr.
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011)
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
„Řídím – piju nealko pivo 2012“ červenec a srpen - vyhodnocení
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Odbor dopravy a silničního hospodářství
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
A OHLASU OTROKOVICKÉ VÝZVY
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008

2 NSBSP v roce 2007 a současný stav  V loňském roce byly zahájeny práce na revizi tohoto materiálu  Pracovní skupina se sešla celkem 5krát v různém složení  Zapojeny byly především resorty MV a MD  Velmi nízkou míru zapojení prokázali zástupci krajských úřadů  Rada vlády byla informována o průběhu prací na revizi NSBSP

3 Vyhodnocení plnění NSBSP za 2007  V loňském roce již byl poprvé aplikován nový systém sledování a vyhodnocování plnění stanovených opatření  Tato nová forma v přechodném období přinesla řadu poznatků důležitých pro zpracování revidované NSBSP a přípravu Strategie pro nadcházející období

4

5

6

7

8

9 Informace o plnění NSBSP v roce 2007 – meziresortní připomínkové řízení

10 Revize NSBSP v roce 2008

11 Pracovní skupiny revize NSBSP  1. Skupina pro strategickou podporu problematiky BESIP  2. Skupina pro legislativu a vymahatelnost práva  3. Skupina pro koordinaci a realizaci preventivních aktivit  4. Skupina pro činnost krajů a obcí  5. Skupina pro realizaci NSBSP a její vyhodnocování

12 Pracovní jednání skupiny  šesté jednání proběhlo v lednu 2008 šesté jednání proběhlo v lednu 2008 šesté jednání proběhlo v lednu 2008  sedmé jednání proběhlo v únoru 2008 sedmé jednání proběhlo v únoru 2008 sedmé jednání proběhlo v únoru 2008

13 Charakteristika nepřímých ukazatelů bezpečnosti provozu na PK  NUB operují s okolnostmi či jevy, z nichž je možné odhadovat bezpečnost  NUB vycházejí z experimentálně ověřených vztahů mezi chováním a bezpečností  Sledované NUB v rámci České observatoře bezpečnosti silničního provozu (dále jen „Observatoř“)  Rychlost vozidel  Míra používání bezpečnostních pásů a dětských sedaček  Svícení ve dne  Dodržování bezpečného odstupu  Telefonování za jízdy

14 Sledované ukazatele pro potřeby NSBSP  Příklad nového znění opatření A opatření Aopatření A  Příklad nového znění opatření I opatření Iopatření I NUB dávají možnost hodnocení vlivu realizovaných opatření v oblasti bezpečnosti silničního provozu

15 Vyhodnocení plnění za rok 2008  Metodický pokyn k postupu vyplňování formuláře vyhodnocení NSBSP  Školení pro krajské úřady (resorty) v prvním roce revidované NSBSP

16 Děkuji Vám za pozornost Pro Ministerstvo dopravy – BESIP zpracovalo Centrum dopravního výzkumu Ing. Jindřich Frič