NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bedřich Šupčík Lžičarová Veronika a Schleiderova Michaela
Advertisements

Skoky do vody Historie Současnost Osobnosti Rekordy
Atletický klub A. C. Sparta Praha
Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
VY_32-INOVACE_1C9 Vznik zimních olympijských her
GALAVEČER ČESKÉHO JUDA 9.leden 2009, Hotel DUO
Biatlon.
BASKETBAL II..
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Zimní Olympijské hry 2010 Vancouver
Emil Zátopek.
ATLETIKA - CHŮZE.
JÍZDA V BOULÍCH.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
Judo Sokol Praha Vršovice
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
ATLETIKA 2.
legenda české a světové gymnastiky
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
VY_32_INOVACE_2C20 Pracovní list Věra Čáslavská.
HÁZENÁ 2.
HOD OŠTĚPEM.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Akademie sportovního aerobiku Radky Hanákové
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
 OLYMPIÁDA Zimní olympijské hry 2014 Z i m n í o l y m p i j s k é h r y Olympijské kruhy: Modrá : Evropa Černá : Afrika Žlutá : Austrálie Zelená.
Tato prezentace byla vytvořena
Jaroslav Plašil Jaroslav Plašil (* 5. ledna 1982, Opočno) je český fotbalový záložník. Profesionální kariéru začal v SK Hradec Králové, ale již v roce.
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
LETY NA LYŽÍCH.
Florbal Patrik Převrátil.
CURLING.
HOD DISKEM.
VY_32_INOVACE_2C18 Emil Zátopek legenda atletiky.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
VY_32_INOVACE_18 Amerika - Kanada - pracovní list
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
Veslování 2016/2017
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Vše začalo v roce 1924 ve francouzském Chamonix, kam byli sezváni sportovci na „Týden zimních sportů“. Toto klání bylo zpětně roku 1925 označeno za 1.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
VÝZNAMNÁ HISTORICKÁ, KULTURNÍ, SPORTOVNÍ OSOBNOST POCHÁZEJICÍ ZE SLOVÁCKA.
ÚSPĚCHY ČESKÝCH A ČESKOSLOVENSKÝCH SPORTOVCŮ - FOTBAL.
Krasobruslení Mgr. Michal Švarc.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Prezentace Hanna Hřebíčková
České akademické hry 2016, Univerzita Pardubice
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
ŠKOLA PŘED/PO REKONSTRUKCI
Transkript prezentace:

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI

SVĚTOVÍ KRASOBRUSLAŘI Ulrich Salchow byl 10-ti násobný mistr světa ze Švédska Je po něm pojmenován jeden ze současných skoků Sonja Henie norská krasobruslařka, 3 násobná olympijská vítězka a 10-ti násobná mistryně světa

SVĚTOVÍ KRASOBRUSLAŘI Katarina Wittová je bývalá německá krasobruslařka, která vyhrála 2x olympijské hry a 4x mistrovství světa Jevgenij Pljuščenko je ruský 3 násobný mistr světa, olympijský vítěz, který přerušil svou kariéru na 3 roky, aby se vrátil na OH do Vancouveru 2010, kde získal stříbro

NAŠI KRASOBRUSLAŘI Karol Divín československý krasobruslař, stříbrný medailista ze ZOH 1960 (Squaw Valley), dvojnásobný medailista na MS a 2 násobný mistr Evropy a 8 násobný medailista Narodil se v Budapešti v roce 1936 Eva a Pavel Romanovi, sourozenecký taneční československý pár, 4 násobní mistři světa a dvojnásobní mistři Evropy (60. léta)

NAŠI KRASOBRUSLAŘI II Ondrej Nepela československý krasobruslař narozený v Bratislavě (1951), olympijský vítěz 1972, trojnásobný mistr světa a pětinásobný mistr Evropy (70. léta) Zemřel v roce 1989 v německém Mannheimu na AIDS Radka Kovaříková a René Novotný sportovní pár, mistři světa z roku 1995

NAŠI KRASOBRUSLAŘI III. Mezi nejúspěšnější krasobruslaře české a československé historie patří dále Jozef Sabovčík, první krasobruslař na světě, který skočil v soutěži čtverný skok; bronzový medailista ze ZOH 1984 a dvojnásobný mistr Evropy Dalšími jsou Petr Barna (jako 1. skočil čtverný skok na OH, mistr Evropy 1992, 4 násobný medailista z ME, na OH 1992 získal 3. místo),

NAŠI KRASOBRUSLAŘI IV. Tomáš Verner (mistr Evropy 2008 a dvojnásobný medailista z ME) a Michal Březina (2x čtvrtý na ME a MS v letech 2010, 2011 a 2012) Mezi ženami nemáme konkurenceschopné krasobruslařky, jedinou výjimkou byla Hana Mašková, mistryně Evropy 1968 a bronzová na OH 1968

Konec prezentace