Obor: H/01 Kuchař-číšník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla a technika obsluhy
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
VY_32_INOVACE_11_ODV_654_Str
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Obor: H/01 Kuchař-číšník
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
VY_32_INOVACE_11_ODV_651_Str
PODÁVÁNÍ HLAVNÍCH JÍDEL
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. Téma:
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Slavnostní hostiny – banket
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Raut.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Kvíz Kvíz
SLAVNOSTNÍ HOSTINY Postup podávání pokrmů a nápojů dle menu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Obor: 65-51-H/01 Kuchař-číšník Předmět: Stolničení Ročník: 3. Téma: Souborné práce celků gastronomie Vypracovali: Ing. Romana Niklová Materiál: VY_32_INOVACE_355 Datum: 10.10.2012 Anotace: Banket – Servis hlavního chodu a nápoje

Banket - SOP Formát SOP Písmo Ariel, běžný text - velikost písma 12 Rovnání textu do bloků Jednoduché řádkování Používat tabulátory, ne opakovaně mezerník Až ZA každým interpunkčním znamínkem je mezera (u pomlčky z obou stran) Číslovat stránky práce Banket - SOP

Banket – servis hlavního chodu a nápoje Typ zvolené banketní obsluhy vychází z počtu hostů - překládání z mís hostům přímo na talíře zleva - a la gloš - překládáním z mís přes keridon Společné nástupy a odchody na pokyn vedoucího banketu Zrcadlová obsluha Host se nesmí dostat „do kleští“ Používáme nachservis Nápoje se u tabule prezentují, ale nedegustují Banket - SOP

Banket – servis hlavního chodu a nápoje Pořadí servisu jednotlivých částí hlavního chodu: Debaras mezichodu a skla po nápoji Doplnění pečiva na couvertový talíř Servis nápoje k hlavnímu chodu (kam s ním na dolití? ) Založení nahřátých talířů na pokrm, talířků na kosti apod. Servis event. studené přílohy Servis masa vpravo na talíř k noži Omáčkou přeléváme, šťávou podléváme Servis přílohy vlevo na talíři k vidličce tak, aby mohla být zepředu odebírána Banket - SOP

Banket – servis hlavního chodu a nápoje Popis postupu musí obsahovat zejména: CO? KDO? Z KTERÉ STRANY? JAK? ČÍM? KAM? V JAKÉM POŘADÍ? Banket - SOP

Banket - SOP Banket – servis hlavního chodu a nápoje Příklad popisu servisu studeného předkrmu: Šunková rolka s křenovou šlehačkou Zdebarasování skleniček po aperitivu číšníky zrcadlově zprava na zprava na tácky. Další číšníci prezentují mísy se šunkovými rolkami tak, aby je všichni hosté mohli vidět. Na pokyn vedoucího banketu překládají hostům zrcadlově rolky překládacím příborem zleva na založené dezertní talíře tak, aby rolka ležela napříč před hostem a byla odekorovaná. Servis začíná vždy od hostitele. Banket - SOP

na internetových stránkách školy: Příklad na internetových stránkách školy: http://www.souhorky.cz/vyukdok.php Banket - SOP

 END WE ARE THE CHAMPIONS! Vypracovala: Ing. Romana Niklová Zdroje: http://www.studenakuchyne.cz/cz/produkty.html http://www.souhorky.cz/ucebnice/st/sthlavni.htm Salač G., Stolničení, Fortuna Praha Kliparty – free Office Fotografie – archiv školy SOŠ a SOU Horky n/J