Zaměstnanecký benefit

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Advertisements

Řízení lidských zdrojů
Rozhodování výrobce a spotřebitele o vhodných bankovních produktech a službách v podmínkách hospodářské krize Ing. Tomáš Krajíček.
DAŇ Z PŘÍJMŮ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Daňová a právní praxe zaměstnaneckých výhod
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 28. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Sociální zabezpečení a důchodová politika
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Daňová a právní praxe zaměstnaneckých výhod
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
BENEFITY PRAHA Lesy České republiky, s.p.
Rozumíme penězům Buštěhrad Projekt Rodina Splátkova  Sociální postavení  Ekonomická situace  Příjmy  Výdaje  Finanční produkty / stavební.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Státní rozpočet Rozpočet přebytkový Rozpočet vyrovnaný
Odměňování a stimulace
ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
Implementace systému flexibilních benefitů
Od péče o zaměstnance k benefitům.
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
3. téma HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTÍ. Rozpočet - Příjmy Mzdy/platy Mzdy/platy Státní sociální zabezpečení Státní sociální zabezpečení Nájemné Nájemné Úrokové.
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Penzijní fondy – III. pilíř.
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Důchodové daně Petr Mrkývka.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Daňová soustava I. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Oskarovy Flexibilní Benefity. Čeho chceme dosáhnout? Dlouhodobé plnění firemních cílů Jaké schopnosti k tomu potřebujeme? Schopnost oslovit, zaměstnat.
1 Zaměstnavatelé a zaměstnanci I.. 2 Zaměstnanec – příjmy ze závislé činnosti příjmy ze současného nebo dřívějšího pracovněprávního, služebního nebo členského.
Silniční daň zákon 16/1993 Sb. Předmět daně – silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla, která jsou: registrovaná a používaná v ČR; používána.
Sociální zabezpečení Sociální služby
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
Mikro a makroekonomické aspekty tělesné kultury
PRACOVNÍ PRÁVO Péče o zaměstnance JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií Katedra řízení podniku Předmět: PERSONÁLNÍ ŘÍZENÍ (B_PeR) Téma 9: PÉČE O ZAMĚSTNANCE,
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_87 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Daň z příjmů fyzických osob – zdanění závislé činnosti Michal Radvan
Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
Odměňování a stimulace. Odměňování Transakční odměny Základní mzda/plat Celková v penězích vyjádřitelná (hmotná) odměna Celková odměna Zásluhová odměna.
Daň z příjmů fyzických osob – zdanění závislé činnosti Michal Radvan.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Pracovní příležitosti na SŽDC, trendy železniční profese
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Správa sociálního zabezpečení
Daň z příjmů fyzických osob – zdanění závislé činnosti Michal Radvan
Zaměstnanecký benefit
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Digitální učební materiál
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Účtování se zaměstnanci - účtová třída 3 účtová skupina 33
Benefity.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Místní rozpočtové jednotky
Financování sociálních služeb
Transkript prezentace:

Zaměstnanecký benefit Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.

Zaměstnanecký benefit je peněžní nebo nepeněžní plnění poskytnuté zaměstnavatelem zaměstnanci za pro zaměstnance výhodných podmínek z hlediska zdanění i důchodového a zdravotního pojištění. V ekonomicky vyspělých zemích se tyto benefity stávají jedním z fenoménů personální práce. Jde o tzv. mimomzdové odměňování cílově sledující zejména pozitivní motivaci zaměstnanců. V některých vyspělých státech EU tvoří tyto benefity až 40 % celkových mzdových nákladů.

V ČR se uplatňují především tyto zaměstnanecké výhody : 1. poskytování motorového vozidla zaměstnanci na služební i soukromé účely; 2. nepeněžní plnění ve formě využívání rekreačního zařízení provozovaného zaměstnavatelem; 3. poskytnutí poukazu na rekreaci; 4. nepeněžní plnění ve formě využívání zdravotnických a jiných zařízení (tělovýchovných, sportovních, kulturních, knihovnických, předškolních zařízení, apod.); 5. peněžní plnění ve formě příspěvku na penzijní připojištění a soukromé životní pojištění; 6. poskytování půjček zaměstnanci od zaměstnavatele; 7. zaměstnanecké spoření;

8. nepeněžní plnění ve formě poskytování pracovních 8. nepeněžní plnění ve formě poskytování pracovních oděvů a ochranných pomůcek; 9. peněžní plnění jako náhrada za používání vlastního nářadí, zařízení a předmětů pro výkon práce; 10. příspěvek na stravování zaměstnanců ve vlastním zařízení; 11. příspěvek na stravování zaměstnanců prostřednictvím jiných subjektů; 12. poskytnutí stravenek zaměstnancům; 13. nepeněžní plnění ve formě zvyšování kvalifikace a doškolování zaměstnanců; 14. příspěvek na ubytování zaměstnance; 15. poskytnutí darů z fondu kulturních a sociálních potřeb; 16. peněžní plnění pro překlenutí nepříznivé finanční situace;

17. nepeněžní plnění v podobě poskytnutí nápojů a občerstvení; 18. poskytnutí zboží nebo poskytnutí služby za nižší cenu; 19. peněžní plnění ve formě cestovních náhrad; 20. zvýhodnění poskytovaná zaměstnavatelem provozujícím veřejnou dopravu; 21. příplatky za službu v zahraničí poskytované v cizí měně vojákům a příslušníkům bezpečnostních sborů; 22. náhrada za ztrátu na služebním příjmu poskytovaná příslušníkům bezpečnostních sil a bezpečnostních sborů; 23. peněžní plnění za výstrojní a proviantní náležitosti poskytované příslušníkům ozbrojených sil; 24. odstupné v hornictví.