Informační den ÚVIS aneb co se nám vloni povedlo Ing. Věra Svobodová Ústav vědecko-pedagogických informací a služeb Informační den 12. 2. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uplatnění eLearningu na českých univerzitách - desetiletá historie
Advertisements

Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 30. a 31. říjen 2013 Bibliotheca academica 2013 Nová témata – nové výzvy.
Ebsco Discovery Service prohledávání EIZ na jedné platformě 12. února 2014.
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
Dana Sigmundová E-books jako zdroj odborných informací ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Projekt INFOZ – VZ Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace zdroje konsorcia rozpočet řešitelský tým splněné.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Bibliotheca academica Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven Plzeň
Ebrary Business & Economics Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Mapa České republiky Univerzita Karlova / Charles University (Praha, Plzeň, Hradec Králové) Jazykové kurzy – 1 rok – placené (po nich vstup.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Institut environmentálního inženýrství 546
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Statistické výkazy Ivo Brožek.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
Projekt FRVŠ 1547/2007/E/b Budování digitální knihovny starých a vzácných dokumentů Řešitel: Ing. Věra Svobodová Ústav vědecko-pedagogických informací.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Potřebujeme akviziční semináře? Aleš Brožek 24. seminář akvizičních pracovníků, Zlín 10. června 2014.
Aplikace teorie information commons v Ústřední knihovně Přírodovědecké fakulty MU Klub vysokoškolských knihovníků SKIP Zdeňka Dohnálková Prosinec 2006.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Projekt NATURA: vědecké informační zdroje přírodních věd.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
Doktorské studium na AF
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Práce s informačními zdroji pro mgr. studenty FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 10. října 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
CAB ebooks eBooks Elektronické varianty odborných tištěných knih (mohou být i digital born) Trend současnosti nejen ve vědeckých oblastech.
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Natáčení videa jako jeden ze způsobů propagace služeb Informačního centra MZLU v Brně Zuzana Streichsbierová Informační den ÚVIS,
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně ÚVIS – EDIČNÍ STŘEDISKO
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po dvanácté!
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Knihovna a její služby v 21. století
Technické zázemí Univerzitní knihovny ZČU V Plzni
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
26 let Inženýrství ochrany životního prostředí
Ústřední knihovna FSS MU Jak se dostat Wiley pod sukni
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Transkript prezentace:

Informační den ÚVIS aneb co se nám vloni povedlo Ing. Věra Svobodová Ústav vědecko-pedagogických informací a služeb Informační den

Program Slovo úvodem – Ing. Věra Svobodová Univerzitní vydavatelství (Danuše Drápelová) Ústřední knihovna (Bc. Vladimíra Perlová) Přestávka Informační centrum (Ing. Jana Kratochvílová) Audiovizuální centrum (Ing. Pavel Homola) Informační den ÚVIS strana 2

ÚSTAV VĚDECKO-PEDAGOGICKÝCH INFORMACÍ A SLUŽEB (2) Ústřední knihovna (9) Ediční středisko (8) Informační centrum (9,5) Audiovizuální centrum (9) Informační den ÚVIS strana 3

Řešené projekty ve 2013:  MENDELU RESEARCH LIBRARY  Transformace Edičního střediska na Vydavatelství  Podpora a rozvoj technických oborů na MENDELU Informační den ÚVIS strana 4

MENDELU RESEARCH LIBRARY  Registrační číslo projektu: CZ.1.05/3.2.00/  Název prioritní osy: 5.3 Komercializace a popularizace V a V  Název oblasti podpory: Propagace a informovanost výsledcích V a V Doba realizace projektu:  Celková výše dotace: Kč  Celkové náklady:  Příjemce: Mendelova univerzita v Brně  Partner (partneři): Masarykova univerzita, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně Informační den ÚVIS strana 5

Realizační tým jménopozice Věra SvobodováManažer projektu, odborný garant Miroslav HamanFinanční manažer Vladimíra PerlováKoordinátor pro knihovnu Jana KratochvílováKoordinátor pro informační centrum Vojtěch PilařPracovník technické podpory Lukáš PlchOdborný pracovník pro lektorování a statistiku Lenka HrozkováMetodik Silvie Antonínová Odborný referent pro negociaci a publicitu Hana Přibylovákatalogizátor Informační den ÚVIS strana 6

Cíle projektu informační zabezpečení:  výzkumu v oblasti biologických a ekologických aspektů udržitelného rozvoje,  aplikované ekologie a biologie,  výzkumu v oblasti ochrany životního prostředí včetně ochrany vod, půdy a ovzduší a odpadového hospodářství,  výzkumu spojeného s produkčními i neprodukčními aspekty zemědělství a lesnictví,  výzkumu v oblasti produkce potravin s důrazem na jejich kvalitu a bezpečnost Informační den ÚVIS strana 7

Výsledky I. přístup do informačních zdrojů:  CAB Abstracts PLUS Collection od roku 1990 po aktuální rok;  CAB Abstracts Archive ;  CABI Compendia;  elektronické knihy CAB eRefWorks a CAB eBooks;  databáze Food Science and Technology Abstracts;  Wiley Current Protocols (standard laboratorních manuálů);  nákup vybraných titulů z kolekce elektronických knih ebrary;  databáze Environment Complete.  doplnění knihovního fondu českými a zahraničními knihami na základě doporučení a výběru vědců MENDELU Informační den ÚVIS strana 8

Výsledky II. Modernizace knihovnických technologií a vytvoření příjemného inspirativního prostředí v knihovně a studovnách:  1. obnova počítačového hardwaru studijních prostor (2013) max. 40 PC - splněno  2. pořízení dvou kusů samoobslužných výpůjčních zařízení (2013) - splněno  3. doplnění knihovního systému o webové výpůjční moduly pro dílčí knihovny (2013) – 90 ks - splněno  4. vybavení studijních prostor informačního centra novým nábytkem (2014) Informační den ÚVIS strana 9

Informační den ÚVIS strana 10

Informační den ÚVIS strana 11 DOI, link na plné texty ze SCOPUS

Informační den ÚVIS strana 12

Informační den ÚVIS strana 13 Počítače All in One v Informačním centru

BIX-Bibliotheksindex projekt Německé knihovnické asociace nástroj pro srovnávání veřejných a vědeckých knihoven výsledky jako podklad pro jednání –v rámci univerzity – roční rozpočet a strategická rozhodnutí –v rámci státu (ÚKR, AKVŠ, SKIP, RVŠ …) dobré jméno vysokoškolské knihovny je svázáno s dobrým jménem univerzity, ale pro výkon univerzity je základem dobrá knihovna včetně dalších služeb Informační den ÚVIS strana 14

prostory po rybářích levé křídlo budovy A, suterén, zpracovaná dispozičně provozní studie cílem je přesunout výpůjční oddělení, rozšířit volný výběr, individuální studovny a skupinové studovny, školící prostory Předpokládané náklady: I. etapa - 17 mil. bez DPH II. etapa – 6 mil. bez DPH III. etapa – 4,5 mil. bez DPH (celkem 27,5 mil, 33 mil včetně DPH) náklady na přístavbu - odhad 8,1 mil Kč, cca 10 mil včetně DPH rok 2014 – zpracování projektu a stavebních plánů, získání financí rok 2015 – vlastní stavba Informační den ÚVIS strana 15

I. etapa – rozšíření knihovny s volným výběrem II. etapa – komunikační propojení, nový výtah, rozšíření sanitárního uzlu III. etapa – opravy prostor pro AVC varianta D - přístavba Informační den ÚVIS strana 16