Komplexní servis v oblasti knihovnických a informačních služeb Specialisté na Vaší straně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
Advertisements

Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
SKIP a Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 – Opava Vít Richter Národní knihovna ČR.
IVIG 2006 Náš zákazník – náš pán Zlata Houšková Praha, IVIG září 2006.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Politika výběru elektronických zdrojů publikovaných v prostředí Internetu Mgr. Ludmila Celbová
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Kdo podává pomocnou ruku pracovníkům školních knihoven? Akreditovaný kurz MŠMT - Aktuální trendy v oblasti školních knihoven Lektor: Bc. Romana Ráblová.
PARTNERSTVÍ… … s kým… …a proč vlastně???. Národní knihovna & BUDVAR Česká televize: Kniha mého srdce SKANSKA & SKIP Český rozhlas Leonardo BIBLIO & české.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
1 Vít Richter ISSS 2005 – Hradec Králové Národní knihovna ČR Mobil: Archivy, knihovny, muzea a jejich úloha při.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Co nového ve SKIP ČR?. Bulletin SKIP Od čísla 4/2010 bude každý člen dostávat tištěný výtisk na svou adresu. Odpadnou tím zcela nedorozumění s případným.
Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
ČTK a státní správa komunikace v zájmu veřejnosti.
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
Zpráva o činnosti Výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Valná hromada Komise knihovníků AMG ČR 6. září 2006, Praha, Národní muzeum.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
31. Seminář knihovníků muzeí a galerií ČR Cheb Spolupráce SDRUK a Asociace muzeí a galerií ČR.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Četba a čtenáři v České republice v roce 2007 Knihovnická bašta – akce knihoven k Týdnu knihoven 2007 – PhDr. Vít Richter – předseda SKIP Knihovna roku.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Týden knihoven až 7. října Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Plnění Programového prohlášení z 8. valné hromady SKIP 2013 Plzeň
Komise knihovníků muzeí a galerií AMG ČR Jihomoravský kraj Judita Matějová, Moravská galerie v Brně.
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Sekce Větrné mlýny v rámci Kruhu přátel Technického muzea v Brně Ing. Doubek Jan.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Archivní správa sídlo: Ministerstvo vnitra, Milady Horákové 133, Praha 6 1. Oddělení řízení, metodiky a kontroly archivů a spisové služby 2. Oddělení řízení,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

Komplexní servis v oblasti knihovnických a informačních služeb Specialisté na Vaší straně

Obsah prezentace O spolku Významné aktivity Spolupráce s dalšími organizacemi Public relations a SKIP

Fakta o SKIP SKIP je dobrovolnou profesní a stavovskou organizací knihovníků a informačních pracovníků, která má charakter občanského sdružení. Posláním SKIP je usilovat o soustavné zvyšování úrovně knihovnické a informační práce a s tím spojené prestiže oboru SKIP sdružuje na 1400 členů a je organizován na regionálním principu. Má 11 regionálních výborů. Po odborné linii zajišťují činnost sekce (veřejných knihoven, vzdělávání, zaměstnavatelská), kluby (dětských knihoven, školních knihoven, vysokoškolských knihovníků, frankofonní) a komise (ediční, pro zahraniční styky).

SKIP v číslech Rok založení : 1968 Počet členů v roce 2006 : 944 jednotlivců a 437 institucí Finanční hodnota akcí roku 2006 : Kč Předseda spolu : PhDr. Vít Richter Předsednictvo : 9 členů Výkonný výbor : 30 členů Počet zaměstnanců : 0 Počet sekcí : 9 Časopis : Bulletin SKIP

Významné aktivity SKIP Velké říjnové společné čtení Plakáty na podporu četby Magnesia Litera – spolupráce Kamarádka knihovna 2006 Noc s Andersenem Kde končí svět Archivy, knihovny a muzea Legislativní problematika Vzdělávací akce … atd.

Mediální kampaně SKIP Březen – měsíc internetu Biblioweb Knihovnický happening Týden knihoven Knihovna roku Grand Biblio … atd.

Spolupráce v ČR SKIP trvale usiluje o kooperaci se všemi partnery jak v oboru { knihovny, sdružení, osobnosti } tak mimo něj { veřejná správa, školy, firmy … } Nejužší partnerské vztahy má s knihovnami, Sdružením knihoven {SDRUK}, Asociací knihoven vysokých škol {AKVŠ} a Komisí pracovníků knihoven a galerií Asociace muzeí a galerií {AMG}

Mezinárodní spolupráce Účast na aktivitách Mezinárodní federace knihovnických spolků a institucí Spolupráce se zahraničními knihovnickým spolky Podíl na mezinárodních projektech Prezentace činnosti SKIP v zahraničí Spolupráce se zastupitelskými úřady a jejich institucemi ve sféře knihoven

Personální zajištění PR „ Nezbytnou podmínkou kvalitní práce s veřejností je odpovídající vzdělání všech pracovníků. Základy PR by se měly stát součástí osnov knihovnických škol. Optimální obsazení oddělení PR v knihovnickém systému velkého města představují dva knihovníci – jeden grafik a jeho asistent, přičemž odpovídají za veškeré informace pro veřejnost a jsou přímo podřízeni managerovi “ Čadilová K.: Public relations v knihovnách. Kladno : SVK, s. ISBN

Na PR máme odborníky

Tiskové zprávy SKIP Většiny tiskových zpráv a oznámení pro média tvoří Vít Richter a Zlata Houšková za technické spolupráce Jindřicha Pilaře, pracovníka NKP Jindřicha jsem nesehnal…

Výroční zprávy SKIP Tento dokument pečlivě zpracovává každoročně Zlata Houšková v jednotné podobě : Úvod Hlavní aktivity SKIP – legislativa, podpora čtenářství, vzdělávání, mediální kampaně, mezinárodní spolupráce, jednotlivé sekce SKIP, zprávy ze všech 11 regionů Členství SKIP v národních a mezinárodních organizacích Aktivity SKIP podpořili + poděkování Závěr

Zlata miluje výročky…

Časopis - Bulletin SKIP Šéfredaktor: PhDr. Ladislav Kurka Ediční komise SKIP: Stanislava Benešová, Mgr. Marcela Buřilová, Mgr. Naděžda Čížková, Mgr. Libuše Foberová, Mgr. Roman Giebish PhD., Ing. Jiří Mika, PhDr. Jana Mouchová, Mgr. Alena Otrubová, Mgr. Jindřich Pilař, Linda Skolková, Mgr. Ila Šedo. Vydává 5x ročně Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR s přispěním dotace Ministerstva kultury ČR. Technická redakce elektronického vydání: Jindřich Pilař

Publikační činnost SKIP Strategie pro evropské knihovny, 2006 Evropský průvodce kompetencemi odborných pracovníků v oboru knihovnických a informačních služeb, dalších 30 odborných publikací v edici Aktuality SKIPu, od 1990 V kooperaci s Národní knihovnou v Praze vydal SKIP v roce 1991 dvousvazkový Adresář knihoven a informačních institucí a ve spolupráci se Státní vědeckou knihovnou v Olomouci v roce 1993 sborník Problematika historických a vzácných knižních fondů Čech, Moravy a Slezska. V roce 1994 SKIP zveřejnil v tištěné podobě První členský adresář Svazu knihovníků a informačních pracovníků České republiky

Lidé, kteří neskotačí…

Online public relations Redakce webových stránek SKIP ČR – Vít Richter Technická redakce webu SKIP – Jindřich Pilař OBSAH : Aktuality a oznámení Akce a projekty Co je SKIP Publikace Kdo je kdo Členství ve SKIP Regiony Mezinárodní spolupráce Odborné orgány Dokumenty a odkazy

Webové stránky regionů Region Praha - Střední Čechy - Jižní Čechy - Plzeňský kraj - Karlovy Vary - /skip.nkp.cz/regKvary.htm Chomutov, Most – nelze najít !!! Děčín Litoměřice - Liberecký kraj - Východní Čechy - Jižní Morava Severní Morava -

Elektronické konference Vytvoření vlastní elektronické konference využilo minimum regionů a jejich využití je minimální Na rozdíl od dospělých elektronická konference Andersen sloužící dětským oddělením knihoven funguje dobře.

Loga spojená s činností SKIP jsou jednoduchá, pochopitelná a zapamatovatelná, bylo by krásné, kdyby byla i nadčasová …