Osobní hygiena:  Zástěra  Čisté ruce  Tašky na určené místo  Ruce neutírat do utěrky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla a technika obsluhy
Advertisements

ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Hygienická problematika ve školním stravování
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Základní vybavení kuchyně
1.HYGIENA U SPORÁKU vedení provozovny je povinno zajistit pracovníkům bezpečné a zdravé prostředí V sanitárním a výrobním úseku jsou v potřebném množství.
Šetříme energií v domácnosti
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Základní vzdělání - 2. stupeň
Zásady práce v chemické laboratoři
Alimentární onemocnění
Elektřina v domácnosti
Elektřina vyrábí teplo
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Hygienické návyky Kód VM:VY_52_INOVACE_03 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a.
Základy pozorování a pokusů v biologii
Hygiena a bezpečnost při práci
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 8 Tematický okruhTepelné jevy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: únor 2013 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PŘIPRAVA JEDNOCHUCHÝCH POKRMŮ 8. třída.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Drobná poranění v domácnosti Číslo DUM: VY_52_INOVACE_80_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova.
Lití do uzavřených forem
Chemie jako věda, bezpečnost práce v laboratoři,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Požadavky k zápočtu. Okruhy témat Vánoce, vaření, recepty, příprava potravin, vybavení kuchyně, nádobí Lidské vlastnosti – přídavná jména Pohádka Životopis.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Hygiena a bezpečnost práce v gastronomii
VY_32_INOVACE_01_ Příprava na čtení 1 (SADA ČÍSLO 1) (1) (2)
BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ S ELEKTRICKÝMI ZAŘÍZENÍMI
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
KROUŽEK MALÝ KUCHTÍK (1. – 3. ročník).
PRVNÍ POMOC PŘI ÚRAZECH DUM/004/ČLOVĚK A JEHO SVĚT/První pomoc při úrazech/VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastOšetřovatelství a klinické obory PředmětTeorie Ošetřovatelství.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Valentová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
=. =. =. = =. =. =. =. = =. Zaokrouhlování značíme v matematice.
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Lidské tělo.
Elektrické spotřebiče
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Gastronomická zařízení – prostředky pro úklid a sanitaci
Čistota půl zdraví VY_52_INOVACE_26
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Zařízení umýváren nádobí
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní – mycí stroje
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_14_předměty osobní hygieny
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Hygienické předpisy v gastronomii
Jaké druhy rýže vybrat a jak je připravit
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Nový Rýžovar SRM 1890SS, 1891RD.
Transkript prezentace:

Osobní hygiena:  Zástěra  Čisté ruce  Tašky na určené místo  Ruce neutírat do utěrky

Hygiena pracoviště:  Čistota a pořádek  Větrání - vyučující  Znečištěné a mokré plochy IHNED setřít!  Odpadkový koš, výlevka

Mytí nádobí:  Průběžně  Zbytky odstranit – koš, výlevka  Umyté nádobí opláchnout  Utřít čistou a suchou utěrkou

Úrazy:  Svým chováním předcházet  Pozor na elektrické spotřebiče, nože, opaření, popálení,…  Úraz IHNED nahlásit učiteli  Hlavní jističe zapíná učitel

Příprava pokrmů:  Shodné velikosti plotýnek a hrnce  Správné množství vody  Poklička na hrnci sníží spotřebu energie až na ¼!

Ochutnávání:  Průběžně  Naběračkou nebo lžící na talířek!  Použité nádobí ihned umýt!  Nelze zbytek pokrmu vrátit nebo ochutnávat neumytou lžící.

Váš první recept

Zeleninový nebo ovocný salát

Jak na to?

Použité obrázky – databáze klipart Microsoft PowerPoint