Osobní hygiena: Zástěra Čisté ruce Tašky na určené místo Ruce neutírat do utěrky
Hygiena pracoviště: Čistota a pořádek Větrání - vyučující Znečištěné a mokré plochy IHNED setřít! Odpadkový koš, výlevka
Mytí nádobí: Průběžně Zbytky odstranit – koš, výlevka Umyté nádobí opláchnout Utřít čistou a suchou utěrkou
Úrazy: Svým chováním předcházet Pozor na elektrické spotřebiče, nože, opaření, popálení,… Úraz IHNED nahlásit učiteli Hlavní jističe zapíná učitel
Příprava pokrmů: Shodné velikosti plotýnek a hrnce Správné množství vody Poklička na hrnci sníží spotřebu energie až na ¼!
Ochutnávání: Průběžně Naběračkou nebo lžící na talířek! Použité nádobí ihned umýt! Nelze zbytek pokrmu vrátit nebo ochutnávat neumytou lžící.
Váš první recept
Zeleninový nebo ovocný salát
Jak na to?
Použité obrázky – databáze klipart Microsoft PowerPoint