Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0389 Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_FYZIKA1_16 Tematická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechanika tuhého tělesa
Advertisements

Přeměny energií Při volném pádu se gravitační potenciální energie mění na kinetickou energii tělesa. Při všech mechanických dějích se mění kinetická energie.
Digitální učební materiál
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_FYZIKA1_19 Tematická.
5. Práce, energie, výkon.
Elektrostatika III Mgr. Andrea Cahelová Hlučín 2013.
Elektrostatika II Mgr. Andrea Cahelová Hlučín 2013.
Elektrostatika I Mgr. Andrea Cahelová Hlučín 2013.
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL A NAPĚTÍ
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Co jsou ekvipotenciální plochy
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální učební materiál
Elektrické pole Elektrický náboj, Elektrické pole
PRÁCE V HOMOGENNÍM ELEKTRICKÉM POLI.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_MATEMATIKA1_0 2 Tematická.
Elektrický proud Elektrické pole Elektrické siločáry Elektrické napětí.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_MATEMATIKA1_0 4 Tematická.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_FYZIKA1_03 Tematická.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _615 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_FYZIKA1_08 Tematická.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_FYZIKA1_02 Tematická.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_FYZ51 Jméno autora:Mgr. Alena Krejčíková Třída/ročník:2. ročník Datum vytvoření: Výukový materiál.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _616 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast Elektřina a magnetismus DUMVY_32_INOVACE_MF_10.
Mechanická práce, výkon a energie
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _617 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Elektrické stroje a zařízení
1 Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_FYZIKA1_11 Tematická.
VY_32_INOVACE_11-01 Mechanika II. Mechanická práce.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_MATEMATIKA1_ 03 Tematická.
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_FYZIKA1_14 Tematická.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_MATEMATIKA1_1 8 Tematická.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_FYZ_38.
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL ELEKTRICKÉ NAPĚTÍ.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_MATEMATIKA1_ 06 Tematická.
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_FYZIKA1_17 Tematická.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
INTENZITA ELEKTRICKÉHO POLE
1. část Elektrické pole a elektrický náboj.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Kde je elektrické pole „silnější“
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL A ELEKTRICKÉ NAPĚTÍ
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _654 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Soňa Brunnová Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_MECHANICKA.
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ELEKTŘINA A MAGNETISMUS 1. část Elektrické pole
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluStacionární magnetické.
Elektrický náboj, elektrické pole. Struktura prezentace úvod otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Mechanika II Mgr. Antonín Procházka. Co nás dneska čeká?  Mechanická práce, výkon, energie, mechanika tuhého tělesa.  Mechanická práce a výkon, kinetická.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_33_17 Název materiáluElektrický.
Elektrické napětí, elektrický potenciál
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Siločáry elektrického pole
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ELEKTROTECHNIKA Intenzita elektrického pole
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Tření smykové tření pohyb pokud je Fv menší než kritická hodnota:
změna tíhové potenciální energie = − práce tíhové síly
Elektrický proud Elektrické pole Elektrické siločáry Elektrické napětí.
Elektrické napětí Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL ELEKTRICKÉ NAPĚTÍ.
INTENZITA ELEKTRICKÉHO POLE.
PRÁCE V HOMOGENNÍM ELEKTRICKÉM POLI.
Elektrické pole.
Transkript prezentace:

Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_FYZIKA1_16 Tematická oblast:Fyzika pro střední školy Ročník:3 Datum dokončení: Anotace: Podpora výukové hodiny, práce v elektrickém poli Jméno autora:Mgr. Miloslav Šedý

Práce v elektrickém poli

Otázky Co je to v mechanice práce? Vzorec pro mechanickou práci Jednotka práce

Otázky Co je to v mechanice práce? Je to energie, kterou vykoná práce při přemístění hmotného bodu z jednoho místa do druhého Vzorec pro mechanickou práci Jednotka práce

Otázky Co je to v mechanice práce? Je to energie, kterou vykoná práce při přemístění hmotného bodu z jednoho místa do druhého Vzorec pro mechanickou práci W = F. s, pokud je směr síly rovnoběžný se směrem posunutí Jinak W = F. s. cos α Jednotka práce

Otázky Co je to v mechanice práce? Je to energie, kterou vykoná práce při přemístění hmotného bodu z jednoho místa do druhého Vzorec pro mechanickou práci W = F. s, pokud je směr síly rovnoběžný se směrem posunutí Jinak W = F. s. cos α Jednotka práce Joule

Elektrické pole FeFe Elektrická práce vykoná nějakou práci, práce je kladná

Elektrické pole FeFe Vykonaná práce se zmenšila, ale je stále kladná

Elektrické pole FeFe Úhel je 90°, jeho kosinus je roven nule -> vykonaná práce je nulová

Elektrické pole FeFe Kosinus úhlu je záporný, práce je tedy také záporná -> pokud tedy chceme přemístit náboj proti působení elektrické síly, musíme vykonat práci my.

Práce v elektrickém poli Otázky na závěr: 1. Jak je definována práce v elektrickém poli? 2. Co znamená, že je práce kladná? 3. Co znamená, že je práce záporná? 4. Kdy je práce v elektrickém poli nulová?

Práce v elektrickém poli Otázky na závěr: 1. Jak je definována práce v elektrickém poli? Je to práce, kterou vykoná elektrická síla, při přenesení bodového náboje z bodu A do bodu B 2. Co znamená, že je práce kladná? 3. Co znamená, že je práce záporná? 4. Kdy je práce v elektrickém poli nulová?

Práce v elektrickém poli Otázky na závěr: 1. Jak je definována práce v elektrickém poli? Je to práce, kterou vykoná elektrická síla, při přenesení bodového náboje z bodu A do bodu B 2. Co znamená, že je práce kladná? Znamená to, že elektrická síla vykoná nějakou práci 3. Co znamená, že je práce záporná? 4. Kdy je práce v elektrickém poli nulová?

Práce v elektrickém poli Otázky na závěr: 1. Jak je definována práce v elektrickém poli? Je to práce, kterou vykoná elektrická síla, při přenesení bodového náboje z bodu A do bodu B 2. Co znamená, že je práce kladná? Znamená to, že elektrická síla vykoná nějakou práci 3. Co znamená, že je práce záporná? Pro přenesení náboje musíme překonat elektrickou sílu a vykonat práci musíme my 4. Kdy je práce v elektrickém poli nulová?

Práce v elektrickém poli Otázky na závěr: 1. Jak je definována práce v elektrickém poli? Je to práce, kterou vykoná elektrická síla, při přenesení bodového náboje z bodu A do bodu B 2. Co znamená, že je práce kladná? Znamená to, že elektrická síla vykoná nějakou práci 3. Co znamená, že je práce záporná? Pro přenesení náboje musíme překonat elektrickou sílu a vykonat práci musíme my 4. Kdy je práce v elektrickém poli nulová? Práce v elektrickém poli je nulová, pokud přenášíme náboj kolmo ke směru intenzity elektrického pole

Zdroje LEPIL, Oldřich; ŠEDIVÝ, Přemysl. Elektřina a magnetismus. Praha: Galaxie, 1993, ISBN Archív autora