SKLADBA OBYVATELSTVA PODLE NÁBOŽENSTVÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala Ludmila Kebzová
Advertisements

[Obr. 13, 14] Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ.
ASIE – OBYVATELSTVO A HOSPODÁŘSTVÍ
V současném světě – 2 názory na svět
Diversita lidské populace II
• Náboženství, náboženské složení
Názor na svět: věřící, bez vyznání a ateisté
Křesťanství, islám, buddhismus, hinduismus, judaismus…
Obyvatelstvo a sídlo.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Světová náboženství.
Obyvatelstvo – struktura národnostní a náboženská
OBYVATELSTVO A SÍDLA.
Náboženská mapa současného světa
KŘESŤANSTVÍ.
SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.6
Test D6 - 1 Zpracovala: Mgr
Kněz dnes znamená osobu, většinou muž, který je v daném náboženském společenství oprávněn a povolán konat pravidelné bohoslužby, zejména přinášet oběti,
Název Obyvatelstvo – pohlavní, věková a náboženská struktura
Rasy Národy Jazyky Náboženství
OBYVATELSTVO ASIE.
Max Weber. Život – 1920 německý sociolog a ekonom absolvent práv na Heidelbergské univerzitě 1886 – profesor ekonomie v Heidelbergu 1904 – nervové.
Ondřej Beran 8.J, jeden z nejzákladnějších výchozích pramenů demografické analýzy v demografii.
Religionistika Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Náboženství Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
RISK Náboženství.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s.
Asie - obyvatelstvo. Asie - obyvatelstvo Světadíl s největším počtem obyvatel na světě (asi 4 mld. lidí) Světadíl s největším počtem obyvatel na světě.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ - KŘESŤANSTVÍ
Předmět: Základy společenských věd Ročník: III.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Náboženství - opakování
Náboženská mapa současného světa
Rozšíření náboženství ve světě
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník - Člověk a společnost – Dějepis - Náboženství autor VM:Ondřej Vojáček.
Téma: Světová náboženství
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
Víra a náboženství Výchova k občanství – 6. ročník
OBYVATELSTVO Migrace Náboženství.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Opakování - náboženství
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
PSYCHOLOGIE NÁBOŽENSTVÍ Psychologický pohled na základní světová náboženství PhDr. Pavel Moravec PS 2014.
Obyvatelstvo a sídla.
Hungary Maďarsko Magyarorszag.
OBYVATELSTVO A SÍDLA.
Islámské umění.
Geografie Věda, která zkoumá krajinnou sféru (od 6 – 70 km pod zemským povrchem – až po 30 km nad zemským povrchem) Jaký je svět kolem nás? Proč je plný.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Z7_OBYVATELSTVO ASIE TÉMA: Obyvatelstvo Asie Obyvatelstvo.
Světová náboženství. Světové náboženství není založeno jen pro jeden národ, ale má své příznivce po celém světě.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Opakování náboženství – opakovací kvíz Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-18 Šablona: III/2 Inovace.
NÁBOŽENSTVÍ. Vysvětli tyto kategorie a ke každé uveď příklady náboženství. provází lidstvo už od pravěku. Ovlivňuje život většiny lidí na Zemi, ateisté.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Náboženství v Asii Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-5 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
Obyvatelstvo Evropy V Evropě žije 742 milionů obyvatel Třetí nejlidnatější světadíl (po Asii a Africe) Nejvyšší průměrná hustota zalidnění – population.
ZÁKLADNÍ POJMY ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_OBN_3_12
Náboženství a fanatismus
Náboženská mapa současného světa
STŘETÁVÁNÍ KŘESŤANSTVÍ
VY_52_INOVACE_13_02_obyvatelstvo Evropy
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
ANOTACE a) PRÁCE JE UČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: AMERIKA - obyvatelstvo C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s původním obyvatelstvem Ameriky.
Téma (název prezentace)
Křesťanství Jedno z nejrozšířenějších světových náboženství Prorokem je Ježíš Kristus Abrahámovské náboženství Monoteistické náboženství Křesťanství vzniklo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Náboženská mapa současného světa
Transkript prezentace:

SKLADBA OBYVATELSTVA PODLE NÁBOŽENSTVÍ věřící (teisté) nevěřící (ateisté) Uvedená náboženství rozděl na: polyteistická monoteistická neteistická etnická (kmenová, národní) světová animismus, buddhismus, hinduismus, islám, judaismus, konfucianismus, křesťanství, lámaismus, šintoismus, taoismus

NÁBOŽENSTVÍ světová etnická kmenová animismus křesťanství islám buddhismus národní judaismus hinduismus šintoismus lámaismus taoismus konfucianismus

NÁBOŽENSTVÍ polyteistická monoteistická neteistická hinduismus šintoismus animismus judaismus křesťanství islám buddhismus taoismus konfucianismus

NÁBOŽENSTVÍ VE SVĚTĚ Kde jsou rozšířena hlavní náboženství? křesťanství, islám, buddhismus, hinduismus, judaismus

Kde v Evropě jsou rozšířeny hlavní proudy křesťanství Kde v Evropě jsou rozšířeny hlavní proudy křesťanství? katolicismus, protestantismus, pravoslaví Jaká další náboženství jsou rozšířena v Evropě?

V kterých státech světa převažuje katolicismus?

Kde jsou rozšířeny hlavní proudy islámu? sunnité, šíité

NÁBOŽENSTVÍ V EVROPĚ Podíl věřících ve státech Evropy Česko je stát s převahou ateistů, mezi věřícími převažují římští katolíci.

NÁBOŽENSTVÍ V ČESKU Které okresy v Česku mají nejvyšší a které nejnižší podíl věřících? Podíl věřících v okresech Česka (%)