JORDÁNSKO 2. PRŮVODCE PETROU Petra (πέτρα petra = „skála“, البتراء ‎ Al-Butrā) je skalní město a archeologické naleziště v Jordánsku. Od roku 1985 je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEDM NOVODOBÝCH DIVŮ SVĚTA
Advertisements

JORDÁNSKO PRŮVODCE PETROU.
SRÍ LANKA SIGIRIYA.
JIZERSKÉ HORY 1.
M E X I C O TEOTIHUCÁN.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
N Ě M E C K O B A M B E R G 2.
ŠKOLNÍ VÝLET: Tiské stěny. V ŠEOBECNÉ ÚDAJE : Tiské stěny jsou pískovcová skalní oblast poblíž obce Tisé na Děčínsku. Jedná se o pískovcové město, ojedinělé.
SÝRIE SIDNÁJA - MÁALULA K l i k.
Asie Jihozápadní Asie.
I T A L I E MONTECASSINO LAZIO.
PERU BOLÍVIE JEZERO TITICACA.
A a 5.A. 7:30 – odjezd od hlavního vchodu GVN J. Hradec 9:30 - příjezd na Lipno 10:00-11:00 – informační centrum (všichni) 11:00-12:00 –
Grand canyon Lukáš Nečas
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
SÝRIE CRAC DES CHEVALIÉRS.
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
I T A L I E LECCE (Puglia).
Prezentace (hodnocení dle zadaných podmínek hodnocení prezentace učitelem) 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´
SLUŽBY Nevýrobní složka hospodářství. Nejdynamičtěji se rozvíjející sektor hospodářství (za 10 let vzrostl o 15% podíl na HDP na 55%). Maloobchod, peněžnictví,
Středočeský kraj.
Jordánské hášimovské království المملكة الأردنّيّة الهاشميّة
Zámek Chambord je největší ze zámků na Loiře ve střední Francii.
S Ý R I E SAMAAN.
Kulturní dědictví Monotematický den. UNESCO Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) byla ustavena v roce UNESCO plní úkoly v oblasti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, se vznikem.
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
Krajinou Vysočiny, ZŠ Stonařov
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
ULURU symbol Austrálie.
Petra.
VYSOČINA.

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, UNESCO,
VCHOD BLOKY DŽINNŮ PYRAMIDOVÁ HROBKA PŘEHRADA A VSTUP DO SÍQU.
Kraj Vysočina.
(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Chráněná krajinná oblast Kokořínsko
BLÍZKÝ VÝCHOD.
FRANCIE PONT du GARD.
VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie. BRAZÍLIE VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie.
JORDÁNSKO PRŮVODCE PETROU PETRA VZNIKLA KOLEM ROKU 1000 př.n.l.
Sedm divů světa.
VY_32_INOVACE_ZCR_629 Ročník:4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Svět Téma:Afrika – pobřeží Středozemního moře Jméno autora:Mgr.
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
USA NP ARCHES NP ARCHES (stát UTAH) NP ARCHES TENTO NÁRODNÍ PARK VZNIKL AŽ V R V PARKU JE K VIDĚNÍ NA 2000 SKALNÍCH OBLOUKŮ Z PŘÍRODNÍHO PÍSKOVCE.
USA ANTELOPE CANYON ARIZONA ANTELOPE CANYON JE TO NEJVÍCE NAVŠTĚVOVANÝ A NEJVÍCE FOTOGRAFOVANÝ KAŇON NA CELÉM AMERICKÉM JIHOZÁPADĚ. LEŽÍ VE STÁTU ARIZONA.
USA NP GRAND CANYON stát ARIZONA.
Marketingové aktivity sdružení České dědictví UNESCO.
I T A L I E VILLA ADRIANA TIVOLI VILLA ADRIANA = HADRIÁNOVA VILA MEZI R. 118 – 138 N.L. JI DAL VYBUDOVAT ŘÍMSKÝ CÍSAŘ HADRIANUS NEDALEKO DNEŠNÍHO MĚSTA.
Shibam Jemen Manhattan pouště Shibam je historické město v Jemenu. Nachází se ve středu vádi Hadramaut a má obyvatel. Staré město se rozkládá na.
Prachovské skály jsou skalní uskupení pískovcových útvarů různých tvarů, rozkládající se zhruba 5 až 7 km severozápadně od města Jičín, přírodní rezervace,
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
I T A L I E MADONNA CORONA REGIONE VENETO SVATYNĚ MADONNA della CORONA UNIKÁTNÍ SKALNÍ CHRÁM SE NACHÁZÍ V LOKALITĚ CAPRINO VERONESE V MASIVU MONTE BALDO.
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 1
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Nádvoří, severní a východní křídlo
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Státy - Jihozápadní Asie.
FONTAINEBLEAU Zpěv Andrea Bocelli.
Linhartice - moje obec, můj domov Materiál slouží k výkladu učiva.
Jakub Šulc, Adam Andrlík 9.B.   Výstavba : roku 1720/1722  Architekt : Jan Blažej Santini – Aichel  Stavební sloh: Barokní gotika  Zařazen do seznamu.
Z Jizerských hor do Krkonoš
Norsko Cesta na sever Alžběta Pánková 4. A.
Transkript prezentace:

JORDÁNSKO 2. PRŮVODCE PETROU Petra (πέτρα petra = „skála“, البتراء ‎ Al-Butrā) je skalní město a archeologické naleziště v Jordánsku. Od roku 1985 je zařazena na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. V bibli je označováno jako Selá a Arabové je mu dali jméno Mojžíšovo údolí.

Jordánsko je také domovem dvou okázalých zajímavostí na Blízkém Východě. Petra - starodávné město Nabatejců bude možná v obležení turistů, však jde také o jednu z nejkrásnějších staveb na světě. Druhým místem je Vádí Rum. Místo, které okouzlilo Lawrence z Arábie, a které uvede v úžas i vás.

VCHOD

DOBŘE MÍNĚNÉ RADY PRO VÁŽNÉ ZÁJEMCE Na prohlídku je nezbytný jeden celý den, proto je třeba mít rezervovány 2 noclehy v obci Petra Prohlídka představuje dlouhý pěší výlet, při kterém se absolvují 2 výstupy po 1000 schodech nahoru a dolů, proto se vybavte dobrými a pohodlnými botami. V areálu je stálé vedro, proto počítejte se 2l vody na osobu V areálu není žádný směrový ukazatel ani popis, proto doporučuji vzít si u vchodu místního průvodce U vstupu odmítněte nabízený odvoz koněm či oslem – jízda je jen na 1 km a ušetříte si nepříjemné dohadování.

Soubor 36 Cestování zdar