SLOVENSKO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Advertisements

Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Vysoké Tatry.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SLOVENSKO Typy na výlet
Slovensko Kateřina Kunová 2010.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
VODSTVO ČR.
SLOVENSKÁ REPUBLIKA.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Střední Evropa.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 1- Slovensko
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Pardubický kraj.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
SLOVENSKO U: s. 58 – 61 Chalupa, P.: Světový oceán. Evropa. Práce, Praha ISBN
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Tatry – Slovensko Majda Škrlová 3.A.
Slovenská republika 5. ročník
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
SLOVENSKO VLAJKA ZNAK.
Německo.
Prvouka 3. ročník ZŠ „Slovenská republika“
BULHARSKO.
VYPRACOVALA : Luisa Strešková
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Datum: Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo klíčové aktivity: Název projektu: Modernizace vzdělávání Název klíčové aktivity: Inovace a.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis SLOVENSKO Bratislava hokej fotbal Tatry Košice Ľudovít Štúr Dunaj M. R. Štefánik Jánošík euro horská.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_03_Slovensko Téma:
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Polsko, Maďarsko a Slovensko
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Slovenská republika Název školy: ZŠ Salvátor
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 8
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Naši sousedé Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s.
Slovenská republika Vlastivěda – 5. ročník
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Jihomoravský kraj Rozloha:7 195 km² Počet obyvatel: (2016)
SLOVENSKO.
Střední Evropa.
Slovensko Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Spolková republika Německo
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
OLOMOUCKÝ KRAJ.
Transkript prezentace:

SLOVENSKO

Základní údaje Hlavní město: Bratislava Rozloha: 48 845 km² Počet obyvatel: 5,4 milionu Politický systém: republika Měna: euro Úřední jazyk: slovenština Rok vstupu do EU: 2004 Nejvyšší bod: Gerlachovský štít (2 655 m n. m.)

Geografie Slovensko jako země spojuje několik geografických typů. Na jihu nížinná krajina přechází v pahorkatinu a vrchovinu a na severním okraji pak až ve velehory s četnými dolinami. Slovensko se dělí na dvě úmoří - Baltského a Černého moře. K úmoří Baltského moře patří povodí řeky Poprad a Dunajec. Naopak k úmoří Černého moře patří povodí řek Morava, Dunaj a Tisa.

Tatry Tatry se nacházejí v severní části Slovenska na hranici s Polskem. Mezi nejznámější vodopády patří: Vodopády Studeného potoka, Obrovský vodopád. Nízké Tatry Vysoké Tatry

Hospodářství Slovenskou ekonomiku táhne v poslední době hlavně automobilový průmysl. Dalším důležitým průmyslovým odvětvím je elektrotechnický průmysl. Nedaleko města Nitra se nachází továrna japonské firmy Sony. Slovensko má velmi dobré přírodní podmínky i geografické postavení pro rozvoj cestovního ruchu. Využívá je však nedostatečně.

Města Bratislava Bratislava je sídlem středoevropské centrály Mezinárodní finanční korporace (IFC) - organizace Světové banky. Symbolem Bratislavy je Bratislavský hrad se čtyřmi věžemi v rozích a jedním nádvořím uprostřed.

Košice jsou druhým největším městem Slovenska a přirozenou metropolí východního Slovenska. Od hlavního města, Bratislavy, jsou vzdáleny asi 400 km. Ve městě je zastoupen hutnický a strojírenský průmysl, Nachází se zde také skupina firem informačních a telekomunikačních technologií.

Něco málo, co si Slováci vymysleli

Slovenská kuchyně Brynzové halušky medvedie labky živánka

Typické alkoholické nápoje