Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop 29.4.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Zvýšení kvality řízení - Workshop A1,A2, A , Krajský.
Audit IT procesů ve FNOL
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Zvýšení kvality řízení - Workshop A2, A4, A5 6. –
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Informační strategie Zlínského kraje a první etapa její realizace Hynek Steska David Melichar
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
A3 – Informační strategie Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Příprava na dopad zákona č. 300/2008 Sb. na KÚ MSK Jana Třísková
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Interaktivní personální portál
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Michal Šperling - EUREDIS
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Ing. Stanislava Správková
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
DTM Kraje Vysočina.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop

Zvyšování kvality řízení KÚPK Místní šetření proběhlo formou schůzek: s vedením krajského úřadu s vedením všech odborů a oddělení KÚ se členy Rady Plzeňského kraje Na 34 vybraných ZZO (na některých opakovaně) 20 organizací z oblasti školství 4 organizace z oblasti kultury 2 organizace z oblasti dopravy 4 organizace z oblasti sociálních služeb 4 organizace z oblasti zdravotnictví Na 10 vybraných obcích a městech na území PK 3 obce s rozšířenou působností 2 obce s pověřeným obecním úřadem 5 obcí 1. stupně Dotazníkové šetření – účast: 51 ZZO (85% oslovených) 85 obcí a měst PK (17% oslovených)

Zvyšování kvality řízení KÚPK Analýza aktivity A3 Informační strategie ve dvou částech: Analýza informačních potřeb a poptávka po informacích Pohled ze stany uživatelů Analýza informačních toků uvnitř KÚ Analýza informačních toků mezi KÚ a jeho okolím Analýza poskytování ICT služeb v kraji Pohled ze strany informatiky Zmapování způsob zajišťování ICT služeb na KÚ a ZZO Zmapování nákladů na zajišťování ICT služeb na KÚ a ZZO

Analýza informačních potřeb a poptávka po informacích Kvalitní IS úřadu a vysoká míra elektronizace procesů. Informace pro Radu a pro vedení KÚ vnímány jako relevantní a dostatečné. Nedostatky vnímány hlavně na úrovni odborů KÚ a vedení ZZO. Některé informace jsou držené mimo IS nebo zcela chybí. Nedostatečná IT gramotnost uživatelů a osvěta Informace existují, jen uživatelé nevědí, že je mohou využít Nedostupnost usnesení RPK ze strany odborů KÚ i ZZO Komplikované schvalování účetních dokladů Nedostatečná evidence dotačních titulů Datový sklad málo využívaný, malé povědomí o existenci a možnostech

Analýza poskytování ICT služeb Krajský úřad Dobře fungující odbor Informatiky KÚPK Kvalita poskytovaných ICT služeb hodnocena pozitivně. Dobrý, koncepčně stavěný informační systém. Nejsou plně definované ICT služby poskytované odborem Informatiky KÚPK není nastavena a měřena úroveň jejich parametrů nejsou přiřazeny náklady k jednotlivým službám zvýšit standardizaci vnitřních ICT procesů Chybí garanti a metodici aplikací schopnost a kompetence formulovat požadavky na rozvoj IS nedostatek garantů zvyšuje náklady na rozvoj IS garanti definují závaznou metodiku a směr rozvoje aplikací Neznalost možnosti současného IS KÚ - nedostatečná prezentace a osvěta směrem k uživatelům.

Analýza poskytování ICT služeb Organizace kraje Zajištění ICT služeb na ZZO není v současné době systémově a koncepčně řešeno. Velmi různorodá úroveň ICT dlouhodobý nedostatek financí velká míra autonomie organizací v oblasti ICT významně odlišné potřeby a požadavky na ICT ZZO v jednotlivých oblastech velké rozdíly ve stavu vybavenosti ICT, způsobu zajištění ICT podpory Není možné rozklíčovat náklady na ICT nejednotná účetní metodika různým modelům zajištění provozu ICT různému chápání toho co vše se považuje za „ICT“ Hrubý odhad provozních nákladů na ICT služby okolo 70 mil Kč ročně. PK je v rámci ČR na posledním místě v počtu počítačů na středních školách v přepočtu na studenty

Další postup Stanovení oblastí a vytvoření pracovních týmů pro jednotlivé oblasti Např. za datový sklad, nedostupnost usnesení, schvalování účetních dokladů,… Určení strategie vize a cílů Propojení cílů informační strategie kraje na strategické dokumenty kraje Vypracování koncepce IS PK Stanovení hrubých rysů cílové architektury IS PK pro nejbližší roky Návrh způsobu zajištění ICT služeb v PK Vytvoření studie proveditelnosti poskytování ICT služeb Návrh variant zajištění ICT služeb Doporučení nejvhodnější varianty Plán implementace navrhovaných změn Souhrnný návrh opatření směřující k naplnění stanovené strategické vize a cílů Zavedení procesu řízení poskytování ICT služeb a jejich podpory Stanovení způsobu poskytování uživatelské podpory Návrh marketingové strategie změn (change management) Vnitřní marketing změn směrem k zaměstnancům KÚ Vnější marketing změn směrem k občanům

Děkuji za pozornost Dagmar Senftová konzultant CORTIS Consulting, s.r.o.