Místo je tam, kde žijeme Petr Machala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s prostředím programu
Advertisements

FYZIKA NA NAŠÍ ŠKOLE ANEB FYZIKA POD LUPOU
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Pilotních projekt SIPVZ, okruh D – Implementace výukového softwaru na speciálních školách Soubor výukových prezentací pro zvláštní školu Speciální školy,
P ILOTNÍ OVĚŘENÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU V RÁMCI PROJEKTU Průvodce CR – Specialista pro Jihomoravský kraj CZ.1.07/3.2.04/ Tento projekt je spolufinancován.
„Analýza faktorů vnímaných uživatelem osobní dopravy“ Zpracoval: Miroslav Macháň Vedoucí: Doc. Ing. Rudolf Kampf, CSc. Oponent: Ing. Jiří Svědiroh 1 Upraveno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,
Studentská inovace praxí Jana Mina ř íková, 5. NŠ-NJ.
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
Výuka chemie na ZŠ ve spolupráci se SŠ Mgr. Klára Helanová.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
EU ICT2/1/1/8 Člověk a svět práce - 4.,5. ročník Téma: Barevné deštníčky – práce s papírem Průřezová témata: enviromentální výchova,mediální výchova,
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Počítačová grafika a digitální fotografie ve škole
P RAHA pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Praha, hlavní město ČR Mgr. Hana Patschová listopad 2011 VY_32_INOVACE_167.
Dějepis  1. ročník, studijní obory SOU  Mgr. Lenka Brychová  „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním  rozpočtem České.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Práce s časovou osou 6. třída.
Události Aktuality Občanská výchova.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Zpracování dopravních dat v prostředí prostorové databáze
Životní prostředí Petr Machala.
Vytvoření 3D modelu vybrané výletní trasy po turistických zajímavostech Moravskoslezského kraje zpracovává : Petr Vavroš Vedoucí projektu : Mgr. Ivana.
VÝSLEDKY SBĚRU PAPÍRU Který se uskutečnil –
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Poznáváme antickou kulturu „ „Vzdělanost má trpké kořínky, ale sladké plody“ Aristoteles.
Vedoucí práce: RNDr. Ingrid Nagyová, PhD.
Školní vzdělávací program výuka informatiky
Naučná stezka okolím naší školy Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu
Terénní cvičení Voda kolem nás Bc. Kateřina Smrčková.
Anotace: Žák si osvojí pojmy bydliště a rodiště. Každý z žáků představí místo svého bydliště (nakreslí a zakroužkuje, jaké instituce se v místě nachází).
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Celostátní turistický informační systém Josef Zelenka Úvod Veřejná soutěž na CTIS v ČR Závěry.
Naše škola VY_32_INOVACE_1C_17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
AnotaceObsahuje náměty činností k opakování jednotlivých zeměpisných oblastí ČR. Opakování lze realizovat formou prezentací v papírové či elektronické.
Tvoření s dětmi KYTIČKY Z TĚSTOVIN. Pomůcky Těstoviny si obarvíme připravenými barvami a necháme zaschnout.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jak vytvořit jednoduchou vránu. Pomůcky:  Tvrdý černý papír A4  Zbytek červeného papíru  Bílou pastelku, obyčejnou tužku  Nůžky  Lepidlo  Šablona.
VY__III/2__INOVACE__130 Prvouka Frýdlant. AnotaceŽák ve skupině sleduje prezentaci se současným komentářem učitele a odpovídá na kladené otázky. V prezentaci.
Erasmus + v Exeteru Kateřina Červenková. EXETER je město v jihozápadní Anglii, v hrabství Devon. Rozkládá se u ústí řeky Exe, má asi obyvatel.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Sociální práce s dětmi a mládeží Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Váza ze sklenice od kávy
Institut Celoživotního Vzdělávání
PROJEKT KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY
VY__III/2__INOVACE__198 Pracovní činnosti Ubrousková technika 1.
VY__III/2__INOVACE__194 Pracovní činnosti KYTIČKY Z PAPÍRU.
VY__III/2__INOVACE__192 Pracovní činnosti Tea Bag Folding Kytička.
Poznej svůj region Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Rozházené kostky …srovnáš je?.
Úvodní hodina IKT IUVENTAS, s.r.o.
VELIKONOČNÍ POMLÁZKA NÁVOD.
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
Klinika adiktologie 1LF UK a VFN v Praze
ZÁJEZD DO POLSKA OSVĚTIM A KRAKOV
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Volnočasová pedagogika
Klinika adiktologie 1LF UK a VFN v Praze
Transkript prezentace:

Místo je tam, kde žijeme Petr Machala

Informace k Turistickému průvodci naší obcí: Název: Turistický průvodce… Předmět: Občanská výchova Ročník: 6. ročník a primy Časové rozvržení: 1 měsíc Cíl: vytvořit turistického průvodce, naučit se vyhledávat, třídit a zpracovávat informace z nejrůznějších oborů, prezentovat výsledky práce

Výstup: turistický průvodce (plakát, prezentace, film, fotoalbum, brožura…) Místo: vyučovací hodina, počítačová učebna, terén Účastníci: skupiny (max. 5 ve skupině) Pomůcky: PC, tvrdý papír, lepidlo, nůžky, fotoaparát, videokamera

Organizace: práce s PL, rozdělení do skupin, promýšlení struktury průvodce práce v PC učebně, sběr, třídění, analýza a zpracování informací za domácí úkol – fotografie míst, tvorba filmového materiálu, kompletace materiálu prezentace výsledků práce

Hodnocení: hodnotící list Název hodnoceného Průvodce: Kvalita prezentace (jak umí „prodat“ výsledky své práce) Kvalita zpracování (prezentace, film, brožura, plakát…) Pravdivost údajů Praktičnost Celkový dojem Celkem bodů Body 1 - 10

Osnova Průvodce obce: seznámení s obcí (kde se nachází, několik historických údajů) významné památky obce turistické trasy s nejatraktivnějšími památkami informace pro turisty (ubytování, restaurace, kavárny, hospody, obchody, zábava) praktické rady (doprava, pošta, banky, směnárny, zdravotní péče, bezpečnost) zajímavosti obce Není podmínkou naplnit všechny body osnovy.

Děkuji za pozornost