Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová Názvy částí těla – procvičování správných tvarů Český jazyk VY_32_INOVACE_478_24.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seřaď obrazce podle velikosti
Advertisements

Podmět a přísudek Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Věty jednočlenné a dvojčlenné
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.14 Anotace: Prezentace je zaměřena na dělení podstatných jmen. Obsahuje dělení podstatných jmen na konkrétní a abstraktní a pomnožná,
ODCHYLNÉ TVARY PODSTATNÝCH JMEN OZNAČUJÍCÍCH ČÁSTI TĚLA
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Křížovky s VS po M I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Podstatná jména rodu středního
Název materiálu:VY_32_INOVACE_CJ2r0103 Název sady:Morfologie pro 2. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:Český jazyk a.
VY_22_INOVACE_60 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. My family.. 1. ročník únor 2012 Mgr. Kateřina Šujanová Body 1.
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele a případně zápisu v sešitě zopakují,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Nejdříve si žáci s pomocí učitele zopakují, co jsou antonyma.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci čtou slabiky a hledají dvojice slabik, které tvoří slovo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si nejdříve zopakují s pomocí učitele učivo o podstatných.
Count shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy zájmen, žáci si pak.
VY_32_INOVACE_09_05 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy číslovek, žáci si.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_14 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluPodstatná jména Anotace AutorMgr. Andrea.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_586_5TR_CJ Autor: Mgr. Leona Szabó 1.
Podstatná jména Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Podstatná jména.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s mluvnickými kategoriemi sloves.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová ANOTACE Žáci si na jednotlivých cvičeních upevní učivo o větách dle.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Nejdříve si žáci zopakují s pomocí učitele a přehledu určování.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová ANOTACE Žáci si doplňováním jevu na interaktivní tabuli a následným.
Český jazyk Vzor stavení Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Podstatná jména rodu mužského
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci se seznámí s pojmy souvětí, spojka. Přiřazují spojky do.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci vymýšlejí a zapisují jména, která by podle abecedního.
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Násobilka 7 VY_32_INOVACE_091, 5. sada, M ANOTACE
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání základní slovní zásoby tematického okruhu, vyhledávají slova, doplňují názvy k obrázkům, doplňují.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování a procvičování slovní zásoby.
Smyslová ústrojí člověka
Epické druhy a žánry Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Souvětí a jeho vzorce Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci se seznámí s podstatnými jmény. Druh učebního materiáluDUM.
Násobilka 9 VY_32_INOVACE_093, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci říkají abecedu a hledají písmena na ploše. Určují, která.
VY_32_INOVACE_404, 21. sada, Přírodověda
Násobilka 6 VY_32_INOVACE_089, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 2 VY_32_INOVACE_084, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 5 VY_32_INOVACE_088, 5. sada, M ANOTACE
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblečení – jednotné a množné číslo 2 Anglický jazyk 2. sada VY_22_INOVACE_72 AnotacePrezentace je určena k ověření znalosti.
Podstatná jména Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Skloňování podstatných jmen označujících části těla
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Lidské tělo.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Odchylky od pravidelného skloňování podstatných jmen
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17 _Vzory podstatných jmen rodu ženského, žena, růže Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4., 5. ročník Šablona.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická Česká Třebová
VY_32_INOVACE_20_04_procvičování podstatných jmen
HUMAN BODY ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 9
VY_32_INOVACE_ČJ.3.31 Anotace
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15 _Vzory podstatných jmen rodu středního, město, moře Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
13 odchylky ve skloňování podstatných jmen
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová Názvy částí těla – procvičování správných tvarů Český jazyk VY_32_INOVACE_478_24. sada, ČJ3 ANOTACE Prezentace slouží k procvičení a osvojení správných tvarů podstatných jmen, konkrétně názvů částí těla. Žáci opakují slovní druhy a převádí názvy částí těla z čísla jednotného do čísla množného. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyZná slovní druhy, užívá správné tvary názvů částí těla. Pro koho je materiál určen Žáci 2.stupně ZŠ Autor Mgr. Leona Jarošová Datum vzniku Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová Názvy částí těla – procvičování správných tvarů

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová Výrazy v závorkách dej do správných tvarů množného čísla. 1) Viděla jsem roztomilé dítě s (krásné očičko). krásnýma očičkama 2) Na punčoše se jí párala ………………….. … (velké oko). velká oka 3) Babičce často zaléhá v ………………(ucho) uších

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová 4) K dalším (oko) přiháčkujeme ještě dva sloupky. okům 5) Promluvíme si o tom mezi (čtyři oko). čtyřma očima 6) Prostrčil ruce (oko) drátěného pletiva. oky

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová 7) Mám hodinky se …………………………………………….. (svítící ručička) svítícími ručičkami 8) Zkřížil ruce na ………………………………(rameno) ramenou 9) Dostal jsem židli s ………………… (dřevěná noha) dřevěnými nohami

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová 10) Manžel mě celý život nosí na …………………………………(ruka). rukou 11) Stál přede mnou se …………………………………… (svěšené rameno). svěšenými rameny 12) Zajíc s ……………………………………...(velké oko) velkýma očima