Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
CZ /4.2.01/0009 Senzory a biosenzory pro biotechnologii, lékařskou diagnostiku a životní prostředí VIDIA spol. s r.o. MFF UK, VŠCHT, URE AV ČR,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 CZ / /0001 Optimalizce plánování letů ESF – JPD 3 Grantové.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Ing. Tereza Ticháčková

Opatření ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Označení a název CZ / /0008 Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Partneři 1. LF UK 3. LF UK PřF UK ČSŽ Arcus Onko-centrum Drop In Délka trvání Zahájení: Ukončení: Prodloužení: nové ukončení Detaily projektu

Obecné cíle Poskytnout zaměstnavatelům a zaměstnancům znalosti, které jim pomohou při zavádění nových technologií – zvýšení konkurenceschopnosti. Vytvoření základu vzdělávání vedoucích pracovníků v oblasti vědy a výzkumu. Rozvoj společných inovačních projektů mezi VŠ a podnikatelskou sférou. Cíle projektu 1

Konkrétní cíle Vytvoření systému kurzů, seminářů, workshopů a stáží pro zaměstnance, zaměstnavatele i studenty. Zvyšování kvalifikace zaměstnanců. Umožnit zaměstnancům i studentům prakticky se seznámit s nejmodernějšími technologiemi v oblasti laboratorní diagnostiky. Navázání spolupráce s vědeckými a výzkumnými pracovišti. Navázání spolupráce s VŠ. Cíle projektu 2

Hlavní aktivity – zdůvodnění aktivit Zdůvodnění aktivit Oblast diagnostické medicíny se vyvíjí velmi rychle a pro zaměstnance je velmi složité průběžně se vzdělávat o nejmodernějších metodách. (Celoživotní vzdělávání – vyhláška MZ ČR č. 423/2004 Sb.; Stavovský předpis č. 16 ČLK) Finanční omezení laboratoří (zejména státních) – kurzy zdarma. Podpora zavádění nových metod prostřednictvím seznámení se s metodou předem. Vybavenost univerzitních laboratoří – možnost seznámit studenty s moderním vybavením.

Hlavní aktivity 1: praktické kurzy pro studenty Dlouhodobé kurzy – průběžně v rámci výuky Studenti 1. LF UK Imunologie, mikrobiologie, molekulární biologie Střednědobé kurzy – 3denní kurzy Studenti PřF UK Fluorescence, blotové techniky, RT PCR Jednodenní kurzy pro studenty Studenti 3. LF UK + 2. LF UK (dodatečně) RT PCR

Hlavní aktivity – 2: Kurzy pro zaměstnavatele a zaměstnance Semináře, praktické kurzy, workshopy, stáže aj. Pracovníci laboratoří, nemocnic a státních institucí (PČR, armáda aj.) Témata: Diagnostika autoimunitních onemocnění Molekulární biologie v medicíně Diagnostika pomocí blotových technik Identifikace lidského DNA - mol.biol. ve forenzní medicíně Správná laboratorní praxe Rychlé stanovení přítomnosti Anthraxu Možnosti stanovení virových a bakteriálních nákaz u rostlin Techniky stanovení papillomavirů a další…

Hlavní aktivity – 3: Prevence užívání návykových látek Učitelé SŠ a ZŠ, protidrogoví koordinátoři, studenti pedagogické fakulty Druhy prevence, přehled nejčastějších návykových látek, možnosti léčení drogových závislostí, možnosti mimolaboratorního testování

Hlavní aktivity – 4 – Prevence rakoviny děložního čípku NNO, studenti Původce rakoviny děložního čípku, možnosti prevence, možnosti diagnostiky, léčba

Hlavní aktivity – 5: Příprava a tisk informačních materiálů Prevence proti rakovině děložního čípku – letáčky a brožurky Prevence proti užívání návykových látek – informační letáčky

Současný stav projektu – výstupy Prodloužení projektu do Monitorovací ukazatele*: Počet podpořených osob – 5687 Počet nově vytvořených/inovovaných vzdělávacích programů – 56 Počet podpořených organizací – 175

Rizika projektu Rizika: Zajištění cílové skupiny Administrativní zajištění projektu Volba témat Předcházení rizikům, jejich řešení: Využití kontaktů z běžné činnosti; využití prostředníků… Při tvorbě rozpočtu nepodcenit administrativní náročnost projektu… Zjišťovat potřeby cílové skupiny; dobře a průběžně školit lektory… Spolupráce s partnery!!!

Přínosy pro cílové skupiny Studenti Možnost seznámit se s moderním vybavením Možnost pracovat samostatně Nová forma výuky Zaměstnanci a zaměstnavatelé Možnost snadného získávání informací z oboru Možnost udržování si kvalifikace (bezplatně) Možnost zajistit si kreditní body Možnost seznámit se s moderním vybavením a novými technologiemi (usnadnění zavádění inovací) NNO (širší cílová skupina) Rozšíření povědomí o problematice rakoviny děložního čípku a možnostech prevence

Problémy na straně cílových skupin Zajištění cílové skupiny!!! Vlastní zákazníci vs. noví účastníci Využití partnerů Využití kontaktů (prostředníků) Vhodnost témat Omezení cílové skupiny (obor, Praha) Přizpůsobení témat Zapojení cílových skupin (workshopy)

Udržitelnost činností Praktické kurzy pro studenty Nové projekty Kurzy pro omezené množství studentů „Zapůjčení lektorů“ Prevence užívání návykových látek Přednášky v prostorách ZŠ a SŠ Semináře pro studenty PedF Prevence rakoviny děložního čípku Udržení spolupráce s NNO (přednášková činnost, informační materiály, články do časopisů) Semináře pro zaměstnance a zaměstnavatele Pokračování v menší míře (stoupl zájem účastníků, sami se informují, navázání a zlepšení vazeb)

Hlavní inovace Inovované kurzy pro studenty Zaměření na praxi Kladné ohlasy Inovované kurzy pro zaměstnance a zaměstnavatelé Důraz na odbornost Velký zájem cílové skupiny Kladné ohlasy

Kontakty Kontaktní osoba: Ing. Tereza Ticháčková, Společnost Dynex Laboratories, s.r.o. Na Čihadle Praha 6 Web

Fotografie – „studenti v triku 1“

Fotografie – „studenti v triku 2“