Lyžování v Rakousku S CK TUŠLA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hotel Fontána Týdenní nabídka pro členy SDH a jejich rodinné příslušníky v hotelu Fontána Lipno.
Advertisements

Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
PASTORAČNÍ DŮM VELEHRAD. VÍTEJTE U NÁS… Pastorační dům Velehrad se nachází v italské části Dolomit v krásném horském údolí Gsiesertal v obci St. Martin.
Kuba Elderien, s.r.o. Obchodní Akademie Denisovo Nábřeží Náchod web:
Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Zájezdy cestovní kanceláře BLUDNÝ HOLANĎAN Martina Jasparová, 4. I
Aiguille du Midi Chamonix - Francia.
Pension Aspen Penzion Aspen se nachází na malebném místě v centru turistického střediska Harrachov v Krkonoších. Lokalita poskytuje krásný výhled na Čertovu.
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
1 Netopilová Simona 4.I. 2 INFORMACE Naše cestovní kancelář Vám nabízí bohaté využití pro začínající i zkušené na více než 20 km upravovaných sjezdových.
Rozjeďte to v srdci Krušných hor!
RAKOUSKO Zimní střediska Autor: Martin Sládek, 4.I.
CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Rakouská republika- alpská země Vlastivěda – 5. ročník
Rodinná pohoda na Lipně. Váš partner pro volný čas.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
Teď si ukážeme místa na která se budeme při naších túrách moci vypravit. Jedná se o nejznámější místa v Dolomitech, které by turista rozhodně neměl minout.
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Lyžařské zájezdy s výukou na sjezdových lyžích a snowboardu
LYŽAŘSKÝ VÝCVIKOVÝ KURZ
Großglockner (3798 m) pohled z jihu Rakousko
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. HOTEL PARK OSTRUŽNÁ Nově postavený horský hotel v krásném prostředí lyžařského, turistického a cykloturistického.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Chamonix - Francia Aiguille du Midi.
Tip na jarní výlet Zell am see.
Reliéf a morfologické poměry
LYŽAŘSKÝ KURZ ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 2012
Hydrologické poměry - podzemní vody
Lyžařské středisko HINTERTUX
HORSKÝ HOTEL LESNÍ ZÁMEČEK ***
CK Sun Family Anna Macáková Zeměpis 8.třída
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_91.
Ubytování na RovníchUbytování na Rovních. Ubytování v soukromí Lyžařské středisko Paseky nad Jizerou Parkování u domu 2 pokoje Společná lednice Microvlnná.
Ubytování na Rovních Čermákovy Rovně.
KAPRUN - RAKOUSKO. KAPRUN - RAKOUSKO KAPRUN    Od Kaprunu se jižním směrem k Kesselfall [1060m] a jezeru Mooserboden [2045m] rozkládá údolí Kapruner.
Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení.
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Cestovní kancelář SHM Vezmeme Vás za Sluncem, na Hory nebo k Moři Provozovatel: Vladimír Kučeřík, ul. Vodní 79, Brno.
Local parks o.s. Zimní sporty a wellness Boží Dar - Klínovec.
Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu Skiareál Herlíkovice Pořádá: SK Hasiči Praha a GŘ HZS ČR + HZS hl.m. Prahy + Snowhill.
JARNÍ CYKLOJÍZDA PO KRUŠNOHORSKÉ MAGISTRÁLE TERMÍN: MÍSTO: LESNÁ V KRUŠNÝCH HORÁCH POPIS: FÉROVÁ SNÍDANĚ, BOTHATÝ DOPROVODNÝ PROGRAM, SOUTĚŽE.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Pořádá: SK Hasiči Praha + Snowhill a.s. + ČHSF a HZS hl.m. Prahy, mediální partner Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu.
CYKLOSTEZKAMI PODÉL DUNAJE A VLTAVY „S kolem kolem vody…“ Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí ČESKÉ BUDĚJOVICE.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/14.00/ Datum: Autor: Mgr. Miroslava Pospíšilová Název: VY_32_INOVACE_03_Z_ALPSKÉ.
Těšínské Slezsko Region Card prioritní nástroj marketingu a spolupráce v destinaci Petr Kolčárek destinační manažer turistické oblasti Těšínské Slezsko.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Lyžařský výcvik 2011 ZŠ Buzulucká
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
ŠVÝCARSKÁ MOZAIKA 28.5 – ZÁKLADNÍ INFORMACE Termín: – Cena: 9 300,- Kč Pedagogický dozor: R. Chalupová, K. Belzová V ceně.
Ostružno - Prachovské skály
NABÍDKA ZÁJEZDŮ LÉTO 2007 vlastní spací pytel a karimatka
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Rekreační zařízení Jazovice
Inovace přepravní technologie a modernizace SKI areálu Buková Hora
Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle.
VY_32_INOVACE_292_Lyžařská centra Jesenicka
VY_52_INOVACE_ČLAJS_08_JF KRNAP
Zimní olympijské hry Klikej.
Zájezd do Rakouska Hampl Matěj, 4.A.
Zimní sportovní areály
Transkript prezentace:

Lyžování v Rakousku S CK TUŠLA Páralová Lucie 4.I

Nejvíc navštěvovaná místa LEDOVEC STUBAI LEDOVEC MÖLLTAL SCHLADMING LEDOVEC HINTERTUX HOCHKÖNIGS WINTERREICH SAALBACH-HINTERGLEMM-LEOGANG SALZBURGER SPORTWELT ÚDOLÍ GASTEINU LEDOVEC KAPRUN-KITZSTEINHORN SEMMERING-HIRSCHENKOGEL

LEDOVEC STUBAI LEDOVEC STUBAI (1750-3150 m n. m.) Patří k největším a nejkvalitnějším oblastem ledovcového lyžování v Rakousku. Za své peníze si zde užije každý. Milovníci dlouhých řezaných oblouků na carvingových lyžích i snowboardech. Je zde 5 širokých 2m upravovaných plání; 4x 2m užší sjezdovky; krátké prudké svahy. Králem je zde 10 km trasa „Divoká jáma“. Z třítisícové výšky vede neupravovaným sněhem podél sjezdovek, osamělým údolím. Dále tu najdete Fernauskou stěnu. Je zde dost možností i pro začátečníky. Pro milovníky slunce překrásná kruhová terasa ve výšce 2900 m.n.m. LEDOVEC STUBAI (1750-3150 m n. m.) Vzdálenost Brno-Stubai je cca 650 km. Restaurace, úschovna lyžařského vybavení a shop.

Výhled na největší horu Rakouska Grossglockner (3798 m n.m.) LEDOVEC MÖLLTAL Mölltalský ledovec (2100 - 3122 m n. m.) je nejmladším centrem ledovcového lyžování v Rakousku. Ve výšce 2800 m n. m. si můžete odpočinout v Panorama restauraci s kapacitou až 800 osob (terasa ke slunění, samoobslužná restaurace, bar, sociální zázemí, úschovna lyžařského vybavení). K dispozici je Fun Park s halfpipe Obzvláště oblíbený je 7 km dlouhý sjezd ze stanice Schareck (3122 m n. m.) Mölltalský ledovec (2100 - 3122 m n. m.) Výhled na největší horu Rakouska Grossglockner (3798 m n.m.)

SCHLADMING ŠTÝRSKO - SCHLADMING (750-2700 m n. m.) Světoznámá lyžařská oblast rakouských Alp. Sjezdovky všech stupňů obtížnosti, vybavení na nejvyšší úrovni, včetně zařízení na výrobu umělého sněhu. Celkem 80 lanovek a vleků, 160 km lyžařských tratí . Pravidelný hostitel špičkových sportovních podniků. Celé středisko je propojeno skibusy. Možnost večerního lyžování,bruslení, plavání v krytém bazénu a dalších aktivit. Pro běžkaře jsou připraveny desítky kilometrů upravovaných tras ŠTÝRSKO - SCHLADMING (750-2700 m n. m.) Vzdálenost Brno - Schladming je cca 480 km

LEDOVEC HINTERTUX TYROLSKO - LEDOVEC HINTERTUX (1500-3250 m n. m.) Vzdálenost Brno - Hintertux je cca 620 km Špičkové lyžování 365 dnů v roce v nejatraktivnější části Rakouska. Jedno z nejlépe vybavených středisek pro jarní, letní a podzimní lyžování. Tréninkové středisko evropské i světové lyžařské špičky. Nová 24místná kabinová lanovka Gletscherbus 3 Vás vyveze za 5 minut z výšky 2660 m n. m. až do místa Gefrorene Wand, které se nachází ve výšce 3250 m n.m.

HOCHKÖNIGS WINTERREICH Hochkönig (2941 m n. m.) dal této oblíbené lyžařské oblasti jméno. Málokterý lyžařský region v Rakousku je dosud tak málo vytížen navzdory své velké rozloze, perfektní nabídce obtížných i nenáročných sjezdovek a bohaté kapacitě lanovek a vleků Jedna z nejmodernějších lyžařských houpaček vede od Mühlbachu, přes Dienten k středisku Maria Alm a spojuje tak údolí, vzdálená od sebe čtyři desítky kilometrů. SALCBURSKO - HOCHKÖNIGS WINTERREICH (800-2000 m n. m.) Vzdálenost Brno - Hochkönings Winterreich je cca 510 km.

SAALBACH-HINTERGLEMM-LEOGANG Patří nezvratně mezi nejprestižnější rakouské lyžařské regiony. Najdete zde: dvě stovky kilometrů preparovaných tratí, k nimž přistupují další v houpačkou propojeném okolí města Leogangu. Jsou zde tratě nejen vhodné pro závodníky a zdatné rekreační sjezdaře ale i pro lyžaře a snowboardisty všech úrovní pokročilosti. Lyžařský cirkus je prostě oblast plná superlativů. SALCBURSKO - SAALBACH-HINTERGLEMM-LEOGANG (1000-2100 m n. m.) Vzdálenost Brno - Saalbach je cca 540 km.

Vzdálenost Brno - Salzburger Sportwelt je cca 490 km. Je zde k dispozici 120 lanovek a vleků s jedním skipasem. Spojením tří údolí - lyžařských regionů Flachau - Wagrain – St. Johann - Alpendorf s lyžařským rájem Zauchensee - Flachauwinkl - Kleinarl a s dalšími lyžařskými oblastmi Radstadt - Altenmarkt a Filzmoos - Neuberg i s oblastí Ebenu vznikl unikátní lyžařský ráj, ve kterém je k dispozici 320 km sjezdovek! Jsou zde i tratě světového poháru, a to v Altenmarktu - Zauchensee a Flachau. K dispozici je 10 komfortních kabinových lanovek, 35 sedačkových lanovek a 74 vleků SALCBURSKO - SALZBURGER SPORTWELT dříve Sportwelt Amadé (750-2150 m n. m.) Vzdálenost Brno - Salzburger Sportwelt je cca 490 km.

ÚDOLÍ GASTEINU SALCBURSKO - ÚDOLÍ GASTEINU (840-2690 m n. m.) Světově proslulé lázeňské středisko nabízí jedinečnou kombinaci sportu, zdraví a kultury Středisko nabízí více než 50 lanovek a vleků a bezmála 200 km sjezdovek od lehkých tratí až po náročné. K dispozici jsou dále běžecké tratě, sáňkařské dráhy apod. V Bad Gasteinu vyvěrá 17 termálních pramenů obsahujících radon. Pro veřejnost jsou přístupné po celý den kryté i venkovní termální bazény s vodou o teplotě 35 °C Gastein nabízí mnoho dalších sportovních a kulturních možností. SALCBURSKO - ÚDOLÍ GASTEINU (840-2690 m n. m.) Vzdálenost Brno - Bad Gastein je cca 530 km.

LEDOVEC KAPRUN-KITZSTEINHORN Klimatické lázně, horské město s bohatou minulostí a jedno z nejznámějších evropských středisek zimních sportů. Je obklopeno na jedné straně jezerem Zeller See, na druhé svahy Smittenhöhe (2000 m n. m. ). Alpincentrum leží ve výšce 2452 m n. m. Odtud je oblast ledovce Kitzsteinhorn protkána množstvím sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Vše je dokonale propojeno lanovkami a vleky SALCBURSKO - LEDOVEC KAPRUN-KITZSTEINHORN (2450-3030 m n. m.) Vzdálenost Brno - Zell am See je cca 520 km.

SEMMERING-HIRSCHENKOGEL Tradiční zimní sportovní středisko (900 - 1340 m n. m.) je vzhledem ke snadné dosažitelnosti oblíbeným cílem lyžařů. Jedná se o velmi moderně vybavené středisko: osmimístná kabinová lanovka, dvousedačková lanovka a dva vleky K dispozici je 5 km lehkých, 6 km středně těžkých a 1 km těžkých sjezdovek. Dále běžkařské tratě, sáňkařské svahy. Je tradičním pořadatelem závodů světového poháru ve slalomu žen. DOLNÍ RAKOUSKO - SKIREGION SEMMERING (700-1640 m n. m.) Vzdálenost Brno - Hirschenkogel je cca 230 km.

Ubytování Ledovec Stubai - Turistická ubytovna v Innsbrucku , Gasthof Ranalt LEDOVEC MÖLLTAL - Hotel Fraganter Wirt***, Apartmánový dům SCHLADMING - Komfortní turistická ubytovna LEDOVEC HINTERTUX - Pension Finsingerhof , Pension Traube*** HOCHKÖNIGS WINTERREICH - Pension Frohnwies SAALBACH-HINTERGLEMM-LEOGANG – Mládežnické pensiony Müllauerhof a Salitererhof , Mládežnický pension Niederegg , SALZBURGER SPORTWELT - Komfortní turistická ubytovna Marianne ÚDOLÍ GASTEINU - Komfortní turistická ubytovna LEDOVEC KAPRUN-KITZSTEINHORN -Komfortní turistická ubytovna SEMMERING-HIRSCHENKOGEL -Hotel Haus Semmering , Hotel Alpenhof

Například do Schladmingu Program zájezdů Například do Schladmingu Program zájezdů 1. den - odjezd z Česka. 2. den - příjezd do Schladmingu v ranních hodinách, převléknutí a uložení zavazadel, od cca 9.00 individuální program - lyžování do cca 16.30, od cca 17.00 ubytování, večeře, nocleh. 3. den - snídaně v cca 7.30, po snídani individuální program - lyžování do cca 16.30, večeře, nocleh. 4. den - snídaně v cca 7.30, po snídani ukončení ubytování, individuální program - lyžování do cca 16.30, v cca 17.00 odjezd do Česka. Příjezd do Brna kolem půlnoci. Program je stejný jako u termínu 3/2. Zájezd je, ale o jeden den delší. 1. den - odjezd z Česka, příjezd do místa pobytu v cca 17.00, ubytování, večeře, nocleh. 2. den - snídaně v cca 7.30, po snídani individuální program - lyžování do cca 16.30, večeře, nocleh. 3. den - snídaně v cca 7.30, program stejný jako předcházející den, večeře, nocleh. 4. den - snídaně v cca 7.30, po snídani ukončení ubytování, individuální program - lyžování do cca 16.30, v cca 17.00 odjezd do Česka. Příjezd do Brna kolem půlnoci. Strava - polopenze v samoobslužné jídelně, nápoje k večeři se hradí zvlášť.

Cestovní kancelář Tušla Máte chuť si zalyžovat? Pokud se rozhodnete navštívit tuto krásnou zemi napište na adresu: Cestovní kancelář Tušla Nám. Svobody 10 602 00 BRNO Velice rádi Vám pošleme katalog. Příjemné ubytování v horských hotelech s polopenzí nebo plnou penzí. Těšíme se na Vás

Čerpáno www.rakousko.cz www.tux.at www.stubaier-gletscher.com www.gletscher.co.at www.planai.at www.hochkoenig.at www.saalbach.com www.flachau.at