Zimní sporty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
Advertisements

Historie lyžování.
Tato prezentace byla vytvořena
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Hry třetího tisíciletí
Biatlon.
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
S P O R T Y Z I M N Í.
Velká Británie.
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Kultura a sport v Kanadě
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
BASKETBAL.
LYŽOVÁNÍ.
Je kolektivní halový sport…
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Moje první Prezentace!!.
BIATLON.
OLYMPIJSKÉ HRY.
SHORT TRACK.
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
SPORT PRO NEVIDOMÉ A JEHO POČÍTAČOVÁ PODPORA
HÁZENÁ.
ATLETIKA.
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
CURLING.
Tato prezentace byla vytvořena
Psychologie ve sportu Úvod Mgr. Veronika Kavková
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
FYZIOLOGICKÉ ASPEKTY SPORTOVNÍCH HER: LEDNÍ HOKEJ
VOLEJBAL 1.
ALPSKÁ KOMBINACE.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
Házená Kateřina Horáková.
SKATEBOARDING a SNOWBOARDING.
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_70_PRV1
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
VY_32_INOVACE_14_ZIMNÍ SPORTY_ukázky zimních sportů
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Klement, Vojtěch Horváth, Henrich
Zimní olympijské hry Klikej.
SNOWBOARDING.
Transkript prezentace:

Zimní sporty

Zimní sporty Hokej Snowboarding Lyžování Skok na lyžích Běh na lyžích Biatlon Bandy Akrobatické lyžování

Hokej Lední hokej - kolektivní sportovní hra na ledě, při níž se hráči na bruslích snaží vstřelit hokejovou holí kotouč do soupeřovy branky. Vznikl v Kanadě pravděpodobně již ve 30. letech 19. století. První pravidla ze sklonku 80.1et (1879) vycházela z prvků pozemního hokeje (bandy hockey), ragby a lacrossu. Začátkem 20. století pronikla tato hra zásluhou kanadských studentů do Evropy, kde se před tím hrál bandy hockey na ledě.

Snowboarding Předchůdcem snowboardu byl snurfer z roku1965, který vytvořil Sherman Poppen z michiganu spojením dvou lyží vedle sebe. Později vznikl snowskate, který sestával ze skateboardu, který měl místo koleček namontovanou krátkou lyži nebo dvě. Na přelomu 60. a 70. let vyvinuli Američané Tom Sims a Jake Burton ze snurfu první snowboard. V 80.letech vznikl v Evropě ze snowboardingu poddruh swingboarding. Místo jedné desky se používaly dvě lyže vzájemně spojené mechanismem vázání a kloubů.

Lyžování Využívání lyží k pohybu na zasněženém terénu, součást turistiky, rekreace nebo sportovní závodní disciplína. Sportovní lyžování vzniklo v 19. století v Norsku. Do programu zimních olympijských her bylo zařazeno roku 1924.

Skok na lyžích Let lyžaře nad terénem způsobený aktivním odrazem nebo vynesením do vzduchu terénní nerovností. Rozlišují se terénní skoky, přeskoky a skoky z můstku, prováděné na skokanském můstku, skládajícím se z nájezdu, odraziště, doskočiště a dojezdu. Délka nájezdu je proměnlivá, velikost můstku je zpravidla udávána tzv. normovým bodem (pro olympijské hry a mistrovství světa 70 m - střední můstek, 90 m - velký můstek).

Běh na lyžích Pohybová činnost vytrvalostního charakteru, která všestranně rozvíjí funkční zdatnost organismu. Využívá se odrazů nohou a odpichů holemi a skluzu lyží po sněhu. Závodní disciplíny v běhu na lyžích jsou pro muže běh na 15, 30 a 50 km, pro ženy na 5, 10 a 20 km; jednu třetinu trati tvoří výstupy, třetinu sjezdy, třetinu rovinky.

Biatlon zimní dvojboj v běhu na lyžích a sportovní střelbě. Biatlon jednotlivců se běží na trati 20 km (start ve dvouminutových intervalech, střelba na 50 m vleže a vestoje ze 4 stanovišť mezi 3. až 18. km), biatlon družstev (čtyřčlenných štafet) 4 x 7,5 km (start jako při štafetách v běhu na lyžích, střelba ze 2 stanovišť na dvaapůltém a pátém km od startu).

Bandy kolektivní sportovní hra, při níž se hráči snaží dopravit do soupeřovy branky pomocí zahnutých holí tvrdý míček s korkovým středem obaleným nití. V českých zemích se začal bandy hokej hrát začátkem 20. století. Na rozdíl od pozemního hokeje je v poli pouze 7 hráčů. Hřiště na bandy hokej mělo rozměry jako při ledním hokeji, před brankami bylo brankoviště (poloměr = 7 m) na určení trestných rohů a pokutového úderu. Soutěže v bandyhokeji byly v České republice v roce 1959 zrušeny.

obrázková část

the end