Číslo v digitálním archivu školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Šablona číslo: Název výukového materiálu: Tematický okruh:
Opakování
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D8_11 Sada DUMDějepis 8 PředmětDějepis Název materiáluNárodní buditelé Anotace Prezentace seznamuje s národními.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_03 Sada DŮMDějepis 9 Předmět Dějepis Název materiáluČeskoslovenské legie Anotace Prezentace vysvětluje,
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D7_20 Sada DUMDějepis 7 PředmětDějepis Název materiáluKdo jsem? Anotace Prezentace formou soutěže prověří.
Číslo v digitálním archivu školy
České země za třicetileté války
Marie Terezie, Josef II. Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Číslo v digitálním archivu školy
DĚJINY ČESKÝCH ZEMÍ A HABSBURSKÉ MONARCHIE
Božena Němcová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Číslo v digitálním archivu školy
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.11 Název pro školu:
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
SITUACE: Jste panovníkem habsburské monarchie v roce Právě jste přišli ve válce s Pruskem o Slezsko. Vaše země se nachází ve stavu chaosu a nemáte.
Osobnosti národního obrození
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_LZ_01 Sada DUMLiterární žánry Předmět Český jazyk a literární výchova Název materiálu Balady Anotace V prezentaci.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_14 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluPodstatná jména Anotace AutorMgr. Andrea.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_04 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluJak se mluví v Evropě Anotace V prezentaci žák přesouváním.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
ČESKÉ NÁRODNÍ OBROZENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D8_13 Sada DUMDějepis 8 PředmětDějepis Název materiáluOd Bílé hory po národní obrození Anotace Prezentace.
MARIE TEREZIE JOSEF II..
Období vlády Jagellonců a Habsburků v českých zemích
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Národní obrození - úvod Mgr. Ludmila Růžičková
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_12 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město_2 Anotace Žák má v průběhu.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_20 Sada DUMDějepis 9 PředmětDějepis Název materiáluNobelova cena Anotace Prezentace vysvětluje ocenění.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ9_16 Sada DUMČeský jazyk 9 Předmět Český jazyk 9. ročník Název materiálu Božena Němcová Anotace Materiál.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_06 Sada DŮMDějepis 9 Předmět Dějepis Název materiáluPřehled událostí Anotace Prezentací zopakuje.
Číslo v digitálním archivu školy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Název: NÁRODNÍ OBROZENÍ Autor: Mgr. Lenka Jelínková
Karel Jaromír Erben Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
České země – součást Rakouska
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_14 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiáluNásobení a dělení v oboru do 100 Anotace Žáci.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_13 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS PowerPoint – tvorba prezentací cvičení AnotaceMS.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_02 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Word – vlastnosti písma - cvičení Anotace Vlastnosti.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_06 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Word - opakování Anotace Velké opakování AutorMgr.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
19. století opakování.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Číslo v digitálním archivu školy
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_01 Název Národní obrození Téma hodiny Národní.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
Marie Terezie a Josef II.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Modernizace společnosti
Novověk – Marie Terezie, osvícenství
Název materiálu: VY_32_vlastivěda, sada č. 1, 15
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic     EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení.
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
VY_32_INOVACE_Roz_III_12 Významní Habsburkové
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Osvícenectví Název: VY_32_inovace_16 Vlastivěda-mladší české dějiny
CÍSAŘOVNA MARIE TEREZIE A CÍSAŘ JOSEF II.
Transkript prezentace:

Číslo v digitálním archivu školy VY_32_INOVACE_D8_20 Sada DUM Dějepis 8 Předmět Dějepis Název materiálu Co bys měl znát z 8. ročníku Anotace Prezentace připomene žákům některé poznatky nabyté v 8. ročníku. Umožňuje interaktivní práci žáků s tajenkou pomocí „pera“. Lze ji využít jako soutěž při opakování. Autor Petra Sojková Jazyk Český jazyk Datum vytvoření 10.6.2012 Očekávaný výstup Žáci prokáží své znalosti hravou formou soutěže, zapojí se do vyplnění tajenky, která prověří vědomosti. Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání – lehké mentální postižení Klíčová slova Národní obrození, osvícenství, vynálezci, stavební slohy Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák na 2. stupni speciální školy Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1102

Co bys měl znát z 8. ročníku

POZNEJ OSOBNOST František KŘIŽÍK Rudolf II. Habsurský Vynálezce telefonu Osvícenská panovnice, za její vlády byla zavedena povinná školní docházka Zakladatel 1. elektrotechnického závodu u nás, autor elektrické tramvaje, uhlíkové lampy,… Zakladatel tělovýchovné jednoty SOKOL, děčínský rodák Císař z rodu Habsburků, který jediný sídlil v Praze, zajímal se o alchymii a astrologii František KŘIŽÍK Rudolf II. Habsurský Alexander Graham BELL Miroslav TYRŠ Marie Terezie

OSOBNOSTI NÁRODNÍHO OBROZENÍ Spisovatel, Dílo: KYTICE Hudební skladatel, Dílo: MÁ VLAST Spisovatel, básník, Dílo: MÁJ Dramatik, autor písně „Kde domov můj“ Spisovatelka, Dílo: DIVÁ BÁRA, BABIČKA Spisovatel, historik, národní buditel, sepsal slavnou historii naši země Božena NĚMCOVÁ Karel Hynek MÁCHA František PALACKÝ Josef Kajetán TYL Karel Jaromír ERBEN Bedřich SMETANA

OSVÍCENSTVÍ Vysvětli, co znamenaly tyto reformy Marie Terezie a Josefa II. 1781 patent o zrušení nevolnictví 1781 listina o náboženské svobodě Z člověka nevolníka se stává poddaný Lidé se mohou stěhovat, ženit a vdávat, dávat děti do učení bez povolení vrchnosti Je povolené i jiné náboženské vyznání než jen katolické Povinná školní docházka Všechny děti od 6 do 12 let chodily do školy Vyučovalo se trivium Co to je TRIVIUM???

V jakém slohu jsou tyto stavby? Baroko Románský sloh Renesance Gotika

Co nás čeká v 9. třídě? X 11. Miroslav Tyrš byl spoluzakladatelem tělovýchovné jednoty … 10. Za vlády Marie Terezie se stal z člověk poddaný. Před tím byl …(nebyl volný) 5. Cizím slovem změna, prováděl je Komenský, Marie Terezie. 4. Románská stavba kruhového půdorysu 6. Školní docházka byla od vlády Marie Terezie (opak dobrovolná) 9. Po osvícenství přichází doba snah o záchranu češtiny a vlastenectví. Je to doba …..obrození. 1. Učitel národů, Jan Amos …. 8. Po bitvě na Bílé hoře se konala na Staroměstském náměstí … 12. Národní buditelé se snažili zachránit český … 3. Úředním jazykem byla za vlády Habsburků … 2. Hlavní město Rakouska, sídlo Habsburských panovníků 7. V roce 1620 se odehrála bitva na …

K O M E N S Ý V Í D Ň Ě Č I A R T U F P Á B L É H Ř X J Z Y

Prameny: http://www.ceskolipsko.info/galerie/53738.jpg http://www.photo-prague.net/photo/1047/213509de068857a74745867bf83db265.jpg http://programy.mb-net.cz/mb-pravek-novovek/media/jakzili/JS1314052-1.jpg http://vylety.kdykde.cz/data/70/858/000003873.jpg