7 Praha, 29. listopadu 2005 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE ministra obrany České republiky Karla KÜHNLA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Nástroje územního plánování
Hospodářská úprava lesa Legislativa Správní právo.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
7 Praha, 29. listopadu 2005 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE ministra obrany České republiky Karla KÜHNLA.
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
STÁTNÍ SPRÁVA A SAMOSPRÁVA
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Ministerstvo obrany ČR
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Práce s návštěvníkem Cestovní ruch v chráněných územích.
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
Chráněná území České republiky
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Sankce a omezující opatření Ministerstvo průmyslu a obchodu Licenční správa
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Právní úprava ochrany lesa
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
Organizace veřejné správy v ČR Přednáška č. 4 Územní státní správa
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
1 Vyhodnocení splnění hlavních úkolů Armádou České republiky v roce 2007 Generální štáb Armády České republiky.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
Tisková konference ministra obrany
OPTIMALIZACE POČTU A ROZLOHY VOJENSKÝCH ÚJEZDŮ AČR
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Právní režim nakládání s odpady
Ochrana půdy a lesa.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Spolupráce moravských krajů v oblasti cestovního ruchu Holešov 2011
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
TRESTNÉ ČINY PROTI ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Havarijní plán kraje.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Je kybernetická bezpečnost dostačující?
OPTIMALIZACE VOJENSKÝCH ÚJEZDŮ AČR
o ochraně přírody a krajiny
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Odbor životního prostředí MHMP
OPŽP PO 4 Specifický cíl 4.1 a 4.2
Důvodová zpráva a RIA 2. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Odbor komunikace – Oddělení Public Relations
Ochrana lesa.
Organizace veřejné správy v ČR Přednáška č. 4 Územní státní správa
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Právní režim ochrany přírody a krajiny
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Právní problematika břehových porostů
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Územně analytické podklady
Příprava občanů k obraně státu …
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

7 Praha, 29. listopadu 2005 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE ministra obrany České republiky Karla KÜHNLA

8 Vojenské újezdy Ministerstvo obrany České republiky Otevírání vojenských újezdů

9 Vojenské újezdy Ministerstvo obrany České republiky Vojenské újezdy  vojenské újezdy jsou zvlášť vyčleněným územím pro potřeby obrany státu  právní postavení je dáno zákonem č. 222/1999 Sb. o zajišťování obrany ČR, (hl. 6 Vojenské újezdy)

10 Vojenské újezdy Ministerstvo obrany České republiky Určení vojenských újezdů  k výcviku ozbrojených sil ČR v době míru  ke společnému výcviku se zahraničními jednotkami v rámci NATO a k výcviku zahraničních jednotek na komerční bázi  k výcviku rozvinovaných a vytvářených útvarů za stavu ohrožení státu  ke zkušební činnosti při zavádění nových zbraňových systémů a zkoušek munice

11 Vojenské újezdy Ministerstvo obrany České republiky Základní údaje o vojenských újezdech NázevKrajPočet obyvatelRozloha (ha) HradištěKarlovarský LibaváOlomoucký BoleticeJihočeský BrdyStředočeský BřezinaJihomoravský Celkem

12 Vojenské újezdy Ministerstvo obrany České republiky Turistika a cestovní ruch  na území újezdu je vstup zakázán  o povolení vstupu rozhoduje újezdní úřad  po vyhodnocení bezpečných zón lze zpřístupnit některé části výnosem přednosty újezdního úřadu  podle druhu prováděné činnosti lze některá území zpřístupnit trvale, některá dočasně  vždy musí být zajištěna bezpečnost osob

13 Vojenské újezdy Ministerstvo obrany České republiky Polyfunkční využití újezdu  výcvik ozbrojených sil  hospodářské využití  ochrana přírody a krajiny  turistika a cestovní ruch

14 Vojenské újezdy Ministerstvo obrany České republiky Předpokládané aktivity  pěší turistiky  cykloturistika  hipoturistika  naučné stezky k významným přírodním a historickým lokalitám  sběr lesních plodů  zimní turistika – běžky  turistické a exkurzní aktivity formou plánovaných hromadných akcí s vyškoleným („akreditovaným“) doprovodem

15 Vojenské újezdy Ministerstvo obrany České republiky Zpřístupnění újezdů

16 Vojenské újezdy Ministerstvo obrany České republiky Režim vstupu do Brd (r. 1930)  směrnice pro vstup do vojenských lesů v Brdech (23. srpna 1930)  vstup do vojenských lesů jest v době střeleb zcela uzavřen  vstup na cílové plochy jest v každé roční i denní době bezpodmínečně zakázán  v době říje, honů a při nebezpečí lesních požárů uzavírají vojenské lesní správy na dobu potřeby a z důvodů bezpečnostních vstup do určitých prostorů  zvláštní povolení ke sbírání lesních plodin vydávají za určitý poplatek lesní správy  průjezd vozidly jest povolen těm návštěvníkům, kteří si u lesní správy zakoupí „průjezdné povolení“

17 Vojenské újezdy Ministerstvo obrany České republiky Otevírání vojenských újezdů  předložený návrh vychází z právního posouzení a z platných právních předpisů  je nutné ho chápat jako vstřícný návrh MO ČR k řešení požadavků obcí a dalších subjektů