MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce 2014-2020 Praha 21. ledna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Advertisements

mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce.
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR MONITOROVACÍ VÝBOR Praha 21. ledna 2015 Milada Hroňková.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
PROCES PRÁVNÍHO NAVÁZÁNÍ SCHVÁLENÉHO PROJEKTU. ROZHODOVÁNÍ naplánování bez výhrad (mohou být ale doporučení, jejichž plnění kontroluje příslušná pobočka.
Monitorovací výbor RPS Praha, 19. června 2007 Vyjednávání NSRR a OP na období
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Úřad vlády České republiky Rada vlády pro udržitelný rozvoj Úřad vlády České republiky, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1, telefon: ,
1 Valná hromada Asociace vyšších odborných škol, AVOŠ Praha, 14. duben 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1.
CRR ČR – základní informace. 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
NÁRODNÍ RADA PRO KVALIFIKACE MŠMT, Legislativní rámec Zákon č. 179/2006 Sb.: § 24 – Rada § 24, odst. 7  Jednací řád Rady  Statut Rady § 23,
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Zdeněk Vašák – pověřen řízením Centra Naděžda Burešová– vedoucí pobočky České Budějovice Role v programovém.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
Regionální stálá konference pro území Olomouckého kraje činnost, pracovní skupiny 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
Interreg DANUBE Transnational Programme 2. zasedání Výboru ČR pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
ROP JV – informace o novém programovém období
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Okresní sdružení ČUS Tábor
Praha, 14. února 2017 Alice Štollová Kovandová
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
OP Meziregionální spolupráce
Praha, 23. června 2016 Pavel Lukeš
Martin Plucha, sekretariát RSK JK
CRR ČR – základní informace
PROCES PRÁVNÍHO NAVÁZÁNÍ SCHVÁLENÉHO PROJEKTU
2. jednání řídícího výboru
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR
Komise LRV a LRV 14. prosince 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
1.1 a Urban – Rural Relations
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
PS ESPON zasedání Výboru ČR pro programy
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Podnikatelská rada Rodinné podniky v ČR Ing. Pavel Vinkler, Ph.D.,
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna 2015 Pavel Lukeš

Statut předběžná verze Statutu zaslána ke komentářům členům Výboru České republiky pro nadnárodní a meziregionální spolupráci a ESPON 2013 (Výbor ) Následně verze se zapracovanými připomínkami prošla vnitřním připomínkovým řízením na MMR vydáno rozhodnutí paní ministryně č. 171 zrušení Výboru zřízení Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce (Výbor ) vydání Statutu Výboru jmenování ředitele odboru evropské územní spolupráce na MMR (RNDr. Jiří Horáček) předsedou Výboru

Statut – cíle Výboru Zapojit krajské a sektorové zástupce do implementace programů INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020, DANUBE, ESPON 2020 Podporovat účast českých subjektů v projektech výše uvedených programů Projednávat stav implementace jednotlivých programů a body jež budou projednávána na jednotlivých monitorovacích výborech Posuzovat návrhy projektů s českou účastí – jejich soulad s regionálními nebo sektorovými strategiemi – za účelem jejich obhajoby na monitorovacích výborech, kde budou schvalovány (zvláště projekty v tzv. šedé zóně) Napomáhat k synergiím mezi projekty a programy, aby nedocházelo k duplicitě prací na projektech Lepší využití výsledků projektů v jednotlivých regionech a sektorech Lepší informovanost žadatelů o možnostech těchto programů Zajistit, co největší zapojení českých žadatelů do projektů

Statut – složení Výboru Max. 30 členů – jmenováno 26 členů + 26 náhradníků Zástupci všech 13 krajů Zástupci Prahy, Brna, Ostravy, Plzně Zástupci MMR, MZV, MD, MZ, MŽP, MPO, MK, MŠMT, ÚV ČR Předseda Výboru – ředitel odboru evropské územní spolupráce na MMR – RNDr. Jiří Horáček Místopředseda Výboru – vedoucí oddělení v odboru evropské územní spolupráce na MMR – Mgr. Pavel Lukeš V případě změny osoby zastupující daný subjekt ve Výboru , je třeba toto oznámit sekretariátu Výboru a zaslat písemnou nominaci nového člena/náhradníka

Jednací řád předběžná verze Jednacího řádů zaslána ke komentářům členům Výboru Nedošlo k žádným zásadním změnám oproti Jednacímu řádu pro období Je vydán na základě čl. 10, Statutu Výboru Zasedání Výboru se koná min. jedenkrát ročně Výbor je způsobilý přijímat závěry, pokud je přítomna více něž polovina členů (min. 14) Každý instituce zastoupena ve Výboru má jeden hlas Závěr hlasování je přijat pokud pro něj hlasuje nadpoloviční většina přítomných členů

Jednací řád Jednací řád bude schválen na 1. jednání Výbor České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráci

Děkuji za pozornost Sekretariát Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráci Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor evropské územní spolupráce Na Příkopě Praha 1 Tel: Web: