Pythagoras Michaela Hloušková, c4b 23.10.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pythagoras 6.století př. n. l..
Advertisements

a vznik záporných čísel
Evropa-jeden ze světadílů
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická Stavební činnost v Praze Vypracovali: Ondřej Máca, Tomáš Hejda, Daniel Tureček,
Thalés z Milétu Petr Földeš.
ANTONÍN DVOŘÁK OBČANSKÁ VÝCHOVA 6. ROČNÍK
Thaletova kružnice Množina bodů roviny daných vlastností Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Vytvořila: Pavla Monsportová 2.B
GALILEO GALILEI 15.února 1564 Pisa - 8.ledna 1642 Arcetri
Přírodní vědy v antickém Řecku
Obecná charakteristika, periodizace VY_32_INOVACE_5.1.ZSV4.12/Md Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Richard Moldrzyk.
VESMÍR A SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Friedrich Schelling Martin Mudruňka 7.AG.
Nikola Burdová, C1B Gymnázium Jiřího Ortena
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Filozofie Číslo materiálu:EU Název: Dante Alighieri – Božská komedie Autor: Mgr. Šárka Rambousková.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: základy společenských.
JAK VZNIKAJÍ OSTROVY PEVNINSKÉ OSTROVY
Úvaha Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013
VY_32_INOVACE_28-04 Antická filosofie Pythagoras ze Samu.
IV/ Úhly příslušné k oblouku kružnice
UMĚNÍ A VZDĚLANOST starověkého ŘECKA – zápis do obrysu chrámu
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Filozofie Číslo materiálu:EU Název: Platón Autor: Mgr. Šárka Rambousková Ročník: osmý osmiletého.
Démokritos z Abdér Strejčková Barbora, C4A.
Carlo Goldoni Anna Bartošová, C1B
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Anotace: Žák zjišťuje vlastnosti Thaletovy kružnice a její využití.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Měsíc Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Goniometrické funkce Kotangens ostrého úhlu
THALETOVA VĚTA.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Filozofie Číslo materiálu:EU Název: Pýthagorás a pýthagorovci Autor: Mgr. Šárka Rambousková Ročník:
Kristýna Hartmanová C4B
Pythagorova věta 8. ročník
Ježíš MICHAELA CHLUMSKÁ, C4A. Život  Mezi 7 a 1 p.n.l. – mezi 29 a 36 n.l.  Josef a Marie  Ježíš Nazaretský  Rok 28, oblast dnešního Izraele a západního.
Marek Zámečník C4A ŽIVOTNÍ SÍLA.   francouzský filozof  představitel filozofie života  z rodiny židovského hudebníka  studium matematiky.
PYTHAGOROVA VĚTA PŘÍKLADY
Metodické pokyny Materiál je určen pro 4. ročník 6letého a 2. ročník 4letého studia. Výklad slouží k odvození vět, které platí pro pravoúhlý trojúhelník.
Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121
Blaise Pascal Žil v: stol..
Pythagorova věta – historie
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.
DOBRO A ZLO – etické kategorie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Zatmění Slunce.
Eduard Petiška Český spisovatel.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
D OBRO A ZLO Jakub Novák, C4A. D OBRO X Z LO Nekonečná rivalita protipólů Nikdy nepoznáme dobro bez zla Nekonečná bitva Nejvyšší a nejobecnější kategorie.
413 PŘ. N. L PŘ. N. L. Díogenés ze Sinopé Jakub Novák Filosof, skvělý řečník.
Aspergerův syndrom Michal Piskač C3B.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Matematický žebřík Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Pythagorova věta Pythagoras 570 př.n.l. – 510 př.n.l.
Pythagoras př. n. l.
Úvod do filozofie 1/Filozofie 1 Mgr. Marek Timko, Ph.D. 2 Milétská škola a Pýthagorás.
Jméno autora: Eva Směšná Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): říjen 2012 Ročník: osmý Tematická oblast: Matematika - druhá mocnina čísla Téma: Opakování.
PYTHAGOROVA VĚTA Pythagorova Pythagorova věta a věta k ní obrácená.
VY_42_INOVACE_33_Významní matematici Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
PYTHAGORAS ŘECKÝ MATEMATIK PYTHAGORŮV ŽIVOT Pythagoras ze Samu, okolo 570 př. n. l. ostrov Samos – po 510 př. n. l. 570 př. n. l.Samos510 př. n. l. o.
Pythagoras 3 zajímavosti.
PYTHAGORAS Šimon Úradník.
Pythagorova věta VY_42_INOVACE_04_02.
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Matematický žebřík Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
PYTHAGOROVA VĚTA Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Množina bodů roviny daných vlastností
PYTHAGOROVA VĚTA Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Předsokratovská filozofie
Pythagorejská škola.
Pythagorova věta.
Transkript prezentace:

Pythagoras Michaela Hloušková, c4b 23.10.2014

obsah Obecné informace Život Filozofie

Pythagoras ze samu „Otec čísel“ 570 př. n. l., ostrov Somos – Malá Asie Filozof, geometrik, matematik (Pythagorova věta), astronom 500 př. n. l.

život Nejasné mládí Cestování po koloniálním řeckém světě Milet – Thaletes První, kdo skutečně předpověděl zatmění slunce Učení v Egyptě Zajetí v Babylonu Kroton

Filozofie Přijímán v západních řeckých koloniích Podpora aristokracie Vesmír = božský výtvor Všechny přírodní jevy jsou harmonické Obloha tvořena z hudební stupnice a čísla

citáty „Žij tak, aby se z tvých přátel nestali nepřátelé a z tvých nepřátel aby se stali přátelé.“ „Hudba velmi prospívá zdraví, když ji náležitě užíváme.“ „Přátelství je rovnost.“ „Zlato se zkouší ohněm, žena zlatem, muž ženou.“

otázky Kdo to byl Pythagoras ze Samu? Co podporoval? Jak vnímal vesmír?

Zdroje http://www.celysvet.cz/pythagoras.php (23.10.2014) http://www.krbalek.cz/For_students/Files_to_load/Pythagoras.pdf(23.10.2014) http://citaty.net/autori/ze-samu-pythagoras/(23.10.2014) http://cs.wikipedia.org/wiki/Pythagoras(23.10.2014)