Číslo v digitálním archivu školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo v digitálním archivu školy
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
96.1 Sms, Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická.
Český jazyk ( sloh) - 8. ročník
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Aj_03 Sada DUMAnglický jazyk Předmět Anglický jazyk Název materiáluOsobní zájmena čísla jednotného Anotace.
Český jazyk (sloh) – 8. ročník
Číslo v digitálním archivu školy
Český jazyk ( sloh ) – 8. ročník
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ8_12 Sada DUM Český jazyk 8 Předmět Český jazyk Název materiálu Číslovky (jak správně píšeme číslovky).
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ8_16 Sada DUMČeský jazyk 8 Předmět Český jazyk Název materiáluPřídavná jména – skloňování. Anotace V prezentaci.
ICT – 2 – 3 – 36 HV Dětský sbor Anotace: Prezentace slouží k procvičení poslechových dovedností dětí a zopakování pojmů z hudební výchovy. Prezentace.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Elektronická komunikace
Číslo v digitálním archivu školy
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Číslo v digitálním archivu školy
Věcné čtení, klíčová slova, knihovna, archiv
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_14 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluPodstatná jména Anotace AutorMgr. Andrea.
Software opakování Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Identifikátor materiálu: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.01 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici inzerátu, jeho hlavní znaky a funkci. V závěru je cvičení, na kterém si žáci.
Hospodářská domácí zvířata – savci – pracovní list
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Aj_12 Sada DUMAnglický jazyk Předmět Anglický jazyk Název materiáluPředložky on, in, under, over, next to.
Anotace: přímá řeč – rozšiřující učivo, oslovení Autor: Mgr. Michaela Vacková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Očekávaný výstup:
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Poezie, písnička (V domě straší duch)
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Hospodářská domácí zvířata – ptáci – pracovní list
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_20 Sada DUMDějepis 9 PředmětDějepis Název materiáluNobelova cena Anotace Prezentace vysvětluje ocenění.
Píšeme Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_TVAR_04 Sada DUMTvarosloví Předmět Český jazyk Název materiáluPád podstatných jmen 3 Anotace Žáci v jednoduchých.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_06 Sada DŮMDějepis 9 Předmět Dějepis Název materiáluPřehled událostí Anotace Prezentací zopakuje.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Číslo v digitálním archivu školy
ICT – 2 – 3 – Hudební výchova
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vytvořili: jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_02 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Word – vlastnosti písma - cvičení Anotace Vlastnosti.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_06 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Word - opakování Anotace Velké opakování AutorMgr.
Inf Elektronická komunikace
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Informační a komunikační technologie
Číslo v digitálním archivu školy
Název Zpráva, oznámení, SMS Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

Číslo v digitálním archivu školy VY_32_INOVACE_SKV_16 Sada DUM Slohová a komunikační výchova Předmět Český jazyk Název materiálu  Telefonování (záznamník, hlasová schránka, SMS, e-mail) Anotace Digitální učební materiál zvyšuje aktivitu žáka prostřednictvím písně, fotografií a žákovi známých pojmů. Žák se v průběhu prezentace učí formulovat stručné sdělení, rozlišovat, co je v textu podstatné. Autor Mgr. Iva Jakubcová Jazyk Datum vytvoření 17.8.2011 Očekávaný výstup Žák dokáže vysvětlit, k čemu slouží telefonní záznamník, co je to SMS, e-mail, fax. Je schopen namluvit krátkou zprávu na záznamník, sestavit stručnou a výstižnou SMS. Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání – lehké mentální postižení Klíčová slova Telefonní hovor, stanice, telefonní záznamník, vzkaz, SMS, fax, elektronická pošta (e-mail). Druh učebního materiálu Prezentace. Cílová skupina Žák na 2. stupni speciální školy Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1102

(záznamník, hlasová schránka, SMS, e-mail) TELEFONOVÁNÍ (záznamník, hlasová schránka, SMS, e-mail)

Vymysli nadpis pro básničku: Haló, haló, kdo to zvoní? jsou to skřítci telefonní, ti, co bydlí ve sluchátku. Nesou slova tam a zpátky, ať se žhaví všechny drátky, ať je hovor v pořádku. Na co si musíš dát pozor, aby byl hovor v pořádku?

Pozorně poslouchej písničku: Co to znamená „jsi nedostupná stanice“? Kdy může být člověk „mimo síť“? Jaký jsi slyšel v písničce cizí jazyk? Doplň : dob__l mob__l dobil mobil

Víš, jak vypadá a k čemu slouží telefonní záznamník? Telefonní záznamník nebo hlasová schránka u mobilního telefonu slouží k zaznamenání vzkazu, zprávy. Přemýšlej, jaké jsou výhody a nevýhody záznamníku?

Text vzkazu musí obsahovat: 1. Pozdrav. 2. Představení se. 3. Sdělení – stručně ( máme jen omezený čas), souvisle, nepřeskakujeme od věci k věci. Mluvíme pomalu a zřetelně! 4. Zakončení ( poděkujeme) Zkus vymyslet vzkaz na záznamník, ale pozor – nesmí být delší než 1 minuta! Voláš na firmu, od které si chceš nechat namontovat žaluzie do pokojíčku.

Dokážeš vymyslet nějakou vtipnou uvítací zprávu na záznamník? Řešení: Dobrý den. Tady Petr Novák z Děčína. Na základě Vašeho inzerátu v novinách bych si u vás rád objednal žaluzie do jednoho pokoje. Kontaktujte mě prosím na čísle 606 123 566. Děkuji a na shledanou. Dokážeš vymyslet nějakou vtipnou uvítací zprávu na záznamník?

SMS neboli „esemeska“ Z anglického short message systém = krátká textová zpráva, kterou lze vyťukat na klávesnici mobilního telefonu nebo počítače a poslat do jiného mobilního telefonu. Jak bys napsal krátkou SMS: Blahopřeješ babičce k narozeninám. Nemůžeš přijít na smluvenou schůzku. Ujel ti autobus a přijdeš domů později.

Práce do sešitu – soutěž o nejkratší SMS: Napiš co nejkratší SMS, ve které uvedeš tato fakta: „ Milá maminko, myslím, že se mi podaří přijet už dneska večer. Mám ještě nějaké vyřizování na úřadech, pak musím na poštu a do knihovny. Taky si musím koupit nějakou svačinu, ale do sedmi to jistě stihnu. Moc se na tebe těším a zdravím tě. Tvůj Pepíček“

Znáš operátory, provozovatele sítě mobilních telefonů v ČR Znáš operátory, provozovatele sítě mobilních telefonů v ČR? Liší se něčím jeden od druhého? Co je to paušál? Telefonní síť slouží také k faxování. K telefonu je připojen fax – zařízení, které přenáší vytištěný nebo psaný text či obrázek na velkou vzdálenost, kde ho vytiskne druhý fax. Víš, co je to e-mail? Elektronická pošta, zkráceně e-mail je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv elektronicky.

http://www.htm.cz/img/kx-tg9120fxs_detail.jpg http://www.atel.cz/PICTURE/300_240/200293.jpg http://minimag.cz/dupe/images/zaluzie.jpg http://www.a1plasma.com/images/hp-fax-1010.jpg http://www.phonemag.com/blog/wp-content/uploads/2008/09/t-mobile400x320.gif http://www.mondotechblog.com/wp-content/uploads/2009/04/vodafone-logo.jpg http://www.leblogauto.com/images/o2_logo.jpg http://cs.wikipedia.org/ O. Hausenblas - Česština pro učně (Fortuna 1993) Z. Krausová – Český jazyk pro 6. ročník ZŠ (Fraus 2003) J. Žáček – Žáčkova encyklopedie pro žáčky (Albatros 2002) Z.Svěrák, J. Uhlíř – Nemít prachy, nevadí (CD) Vlastní tvorba