Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Základní škola, Brno, Štolcova 16
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
- projekt FRVŠ Inovace předmětu Alternativní a augmentativní komunikace - tematický okruh – F5A PROJEKT 2590/2011.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Koncepce moderního zesilovače pro audio aplikace
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Projektové plánování Projektové řízení Ing. Jiří Šilhán.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Úvod do managementu 1. seminář
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Očekávané i neočekávané (Poznatky z pilotáže vzdělávacího programu)
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Masarykova univerzita Právnická fakulta Pracovní skupina pro právo a informační technologie JUDr. Radim Polčák, Ph.D.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/

Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření duben 2013 Ročník 6.
Škola jako partner firmy
Kulatý stůl – Systematická podpora v oblasti zaměstnanosti pro město Brno Markéta Chkheidze.
Vysoké učení technické v Brně
Týmové práce 2015: Tester adaptérů
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Podpora technického nadání na Základní škole Ostrava, Matiční 5, přísp
Vítejte na třetí místní konferenci
Transkript prezentace:

Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL

2 Osnova příspěvku  Anotace projektu, východiska projektu  Cíle projektu  Realizace projektu  Dosažené výsledky a zkušenosti  Závěr, dotazy

3 Anotace a základní východiska aktivity Aktivita vychází z projektu IET 1 vytvořeného v rámci Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně Přístupno žákům školy technických oborů, studujícím ve druhém až čtvrtém ročníku Žáci jsou vedeni ke spolupráci v týmu, k týmovému řešení úkolů, k samostatnému vyhledávání a zpracování informací, k účelné prezentaci výsledků vlastní práce Aktivita rozvíjí znalosti získané v předmětech elektronika, programové vybavení, informační a komunikační technologie Výběr aktivity byl ovlivněn umístěním sociálního partnera v blízkosti Střední školy informatiky a spojů

4 Cíle aktivity Motivovat žáky k praktickému využití teoretických poznatků Ukázat žákům jiné možnosti získávání znalostí než jen výukou Seznámit žáky se systémem vzdělávání vysokých škol Motivovat žáky ke studiu technických oborů jak na střední škole, tak na vysoké škole Naučit žáky účelně prezentovat výsledky své práce Přispět k provázání univerzitního a středního technického školství zapojením středoškolských pedagogů a žáků Vyřešení zadání průmyslového projektu Pokrýt mezery v přípravě lidských zdrojů pro konkurenceschopný elektrotechnický průmysl v souladu s poptávkou na trhu práce

5 Realizace aktivity Projekt IET 1 při UTEE FEKT plánován na období duben 2009 až březen 2012 Sestaven pracovní tým (lektor, mentor, žáci) V průběhu realizace je možné zapojení dalších žáků Zapojeni žáci třetího ročníku oboru mechanik elektronik Součástí projektu jsou přednášky pro žáky i pedagogy Zadání úkolu poskytnul konkrétní smluvní podnik cestou UTEE FEKT Žáci využili prostorů a pomůcek střední školy i vysoké školy

6 Dosažené výsledky a zkušenosti Byla navázána úzká spolupráce Střední školy informatiky a spojů s UTEE FEKT při VUT v Brně Žáci byli seznámeni se systémem vzdělávání na vysoké škole Znatelně se zlepšila samostatná práce žáků při plnění úkolu Je patrný kladný posun v práci žáků s jednotlivými zdroji informací Žáci si ověřili využitelnost teoretických znalostí při praktickém řešení úkolů Bylo splněno zadání průmyslového projektu Obtížnost průmyslového projektu musí odpovídat vědomostem žáků, nepřiměřená náročnost vede k malému zájmu o zapojení se do projektu V průběhu plnění zadání průmyslového projektu je nezbytné věnovat pozornost motivaci žáků