Chemie Odpady Projekt Dimmerová Tereza, Bednář Jan.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Advertisements

Znečišťování oceánů a nadměrný rybolov
Co s PET láhvemi na škole ?
Odpad.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Zákon o obalech Česká republika
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
Monitorování výuky odborných předmětů
Ekologický program pro každého
Výroba moštu Jak se ovocňák vyrábí? Kapacita linky je 1000kg / hodinu
Co víš o recyklaci?.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – nadměrná spotřeba
Program Ekoškola je mezinárodní vzdělávací program, který v České republice organizuje sdružení Tereza. Jeho cílem je, aby žáci zlepšili prostředí ve.
Podnikatelské prostředí: Makroprostředí
Výzkumný úkol.  Litomyšl je nádherné město ve kterém se narodil Bedřich Smetana, nějaký čas zde i pobývala Božena Němcová a Alois Jirásek  V Litomyšli.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
TONDA OBAL NA CESTÁCH nás opět navštívil. Pamatujeme si z loňského roku co kam patří?????
Potraviny nejsou odpad Mgr. Jiří Jakl předseda Zvonečník, o.s. Odpady a obaly, stav a praxe, legislativa po roce 2014 seminář PSP
Test šetrného spotřebitele. Negativní souvislosti těžby a zpracování hliníku: Plánovaný důl Juriti Velho v Brazílii na povrchovou těžbu Bauxitu si vyžádá.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Jak třídit odpad - prezentace
Věděli jste, že......na výrobu 1 tuny papíru je potřeba 2,2 tuny kmenů stromů? Jedna česká domácnost spotřebuje ročně kolem 70 kilogramů papíru.
Ekologický pilíř – celkový přehled
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
RODINNÉ A MATEŘSKÉ CENTRUM VSETÍN, občanské sdružení SLUNÍČKO
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Co víš o recyklaci?.
Ztracená energie v PET láhvích
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Pracovní skupina pro udržitelnou spotřebu a výrobu (USV) Informace pro VH CBCSD 24. červen Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel EMPRESS, o.p.s.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Recyklační hra.
Předcházení vzniku odpadu Úloha NNO Milan Havel – sdružení Arnika.
Chemie pro 9. ročník ZŠ. Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název:
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Předcházení vzniku odpadu Zahraniční zkušenosti Milan Havel – sdružení Arnika.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ VYPRACOVAL: ŠIMON HARTMANN OBOR: TECHNICKÉ LYCEUMTŘÍDA: 2.L PŘEDMĚT: BIOLOGIEŠKOLNÍ ROK: 2015/16 VYUČUJÍCÍ: MGR. KAŠPAR LUDVÍKDATUM VYPRACOVÁNÍ:
Inovace předmětu Gastronomické technologie III (FT6A/2014) Praktické použití nových metod pro výrobu pokrmů Institucionální program UTB Zlín (2014)
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Proč třídit bioodpad Prezentace pro Zastupitelstvo města Valašské Meziříčí
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Novosedlice – návrh pilotního plánu změny hospodaření s odpadem Lokalita – ulice Bystřická a Sokolská Termín realizace: duben 2016 – prosinec 2016.
Hledá hodnotu v odpadu Přispívá k ochraně životního prostředí Šetří lidem peníze Inteligentní systémy nakládání s odpady Připravovaný projekt.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_14.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Ekologické hotely.
Třídění odpadů,recyklace
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
EKOŠKOLA.
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
NÁPADY, NE ODPADY Prezentace je zpracována s využitím letáku Ekologického institutu Veronica.
Prevence vzniku (plastových) odpadů v každodenním životě
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

Chemie Odpady Projekt Dimmerová Tereza, Bednář Jan

1 člověk vyprodukuje asi 520kg odpadu za rok. Na planetě je nás asi 6,987 miliard miliónů tun odpadu za rok.

Současná produkce odpadů je neudržitelná. Odborníci se shodují, že jediná účinná cesta jak nakládat s odpady je odpady vůbec neprodukovat. Prázdná popelnice znamená úsporu energie i surovin v celém životním cyklu. Dosáhnout toho lze zásadní změnou v myšlení lidí. třídit odpad kupovat výrobky s co nejmenším počtem obalů kupovat velké balení upřednostňovat vratné obaly upřednostňovat recyklovatelné obaly využívat kuchyňský odpad, např. skořápky poskytnou rostlinám živiny; pokud je to možné tak kompostovat upřednostňovat oděvy z přírodních materiálů používat biologicky odbouratelné mycí prostředky nekupovat čerstvé potraviny zabalené v plastu, například rajčata na plastové misce v plastovém sáčku na uchování potravin nepoužívat jednorázové folie nevyhazovat vratné lahve