ISSS Hradec Králové 29.3.2004 Ing. Michal Faltýnek ředitel odboru 47 Zkušenosti z elektronického podávání daňových přiznání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enterprise řešení pro elektronický podpis VerisignIT
Advertisements

Datové schránky, el. podání a doručování, daň. přiznání
Novely právních předpisů legislativy ochrany ovzduší
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Elektronická podoba GP a ZPMZ
Elektronický podpis.
Oznámení uvedení kosmetického prostředku na trh Evropského společenství („notifikace“ kosmetického prostředku) Ing. Miroslav Kapoun
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Tisková konference 11. července 2006
Certifikační autority – situace v ČR
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
Praktická ukázka elektronického úřadování na MV Oskar Macek Alena Uzlová.
OvzdusiSQL Kvasar, spol. s r. o.. Obsah Opravy Novinky Nastavení programu Nastavení pro IT Export hlášení ISPOP Karta měření Karta emise Možnosti importů.
ing. Květoslava Plechatá
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Úhrada zahraniční faktury Prezentace - powerpoint ing.Květoslava.
ISSS 2005, Hradec Králové Zavádění elektronické podatelny, praktické zkušenosti Bc. Irena Rálišová, Město Sezemice Mgr. Tomáš Lechner, Triada spol. s r.
Registr dlužníků státu
Platební systém eBanky 2 Co je to Platební systém eBanky? Po platbě dobírkou nejrozšířenější platební systém na českém internetu Doposud jej aktivovalo.
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Spisová služba Lite Mgr. Tomáš Lechner.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? e-Faktura Ing. Vladimír Beneš.
Komerční využití systému ISDS
ISSS 2003, Hradec Králové1 Elektronická podatelna Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Samovyměření Jana Jarešová. Předchozí úprava vyměření Zákon č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, platný do Zákon č. 337/1992 Sb., o správě.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Elektronický podpis v daňové správě
Digitalizace a archivace dokumentů státní sociální podpory
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
E-Podatelna v praxi Vysočina, krajský úřad Odbor informatiky Petr Pavlinec
Business Consulting Services Internet ve státní správě a samosprávě 2003 © 2003 IBM Corporation Elektronické daňové podání Pavel Rozsypal IBM Česká republika,
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
ISSS 2008, Hradec Králové Elektronické zpracování problematiky zákona o střetu zájmů Mgr. Věra Hottmarová, MěÚ Smiřice Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol.
Ekonomika elektronické podatelny Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická, Praha Fakulta národohospodářská Katedra práva.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Ing. Petr.
Technické řešení PostSignum QCA
Úvod do eGovernmentu 1 Počet proškolených Seminář k informačnímu systému datových schránek počet termínů prezenčního školení pro zaměstnance KÚ11 počet.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1162Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání Téma:
Spojujeme software, technologie a služby Shrnutí roku 2009 OKinfo Kamil Štanda Vedoucí konzultant
COMIN 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K.
Ing. Zdeněk Šťastný daňový poradce.  zkušební verze:  ostrá verze:
ING. PAVEL BĚHOUNEK DAŇOVÝ PORADCE facebook O daníchO daních KONTROLNÍ HLÁŠENÍ - UKÁZKA.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře Opatření IV.2.1 – 22. kolo.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Ing. Michaela Stříbrná.
Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel Reg.č. projektuCZ.1.07/1.5.00/
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Školení Skalský Dvůr DPH Denková Barbora, DiS.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Svaz průmyslu a dopravy ČR zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty.
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Elektronický (digitální) podpis
Transkript prezentace:

ISSS Hradec Králové Ing. Michal Faltýnek ředitel odboru 47 Zkušenosti z elektronického podávání daňových přiznání

Historie 01/2000 – Daň silniční na disketě 01/2002 – Daň z nemovitostí na disketě 05/2002 – DPH, daň silniční a z nemovitostí, hlášení o vyplacených nezdaněných částkách elektronicky bez ZAREP pro daňové poradce 10/2002 – Uvolněno elektronicky pro veřejnost bez ZAREP 02/2003 – Zaveden zaručený elektronický podpis (ZAREP) 10/2003 – Umožněno obecné podání

Způsob podávání On-line nebo Off-line Vyplnění formuláře Načtení souboru v XML fromátu Použití aplikace třetí strany Odeslání se zaručeným elektronickým podpisem (ZAREP) – není třeba žádný listinný doklad Odeslání bez ZAREP – nutné listinné potvrzení

Počet podání za roky 2003 a PodáníSe ZEPBez ZEPSe ZEPBez ZEP DPH DNE DSL RHL Ostatní CELKEM

Technické podmínky Použití OS Microsoft Windows a MS Explorer v.5 Lze stáhnout off-line verzi a pracovat bez připojení Aplikace zabezpečena podpisem od Verisign Výpočet a kontroly na PC Přenáší se až celé přiznání https protokolem Podání em se nepřipouští

Další rozvoj 05/2004 – Souhrnné hlášení DPH 08/2004 – Daň z příjmů fyzických a právnických osob 10/2004 – Úpravy pro jiné operační systémy než MS Windows 2005, 2006 – Další daně, odesílání platebních výměrů, další komunikace

Problémy Legislativa – vyžaduje listinné doklady Spisový řád – dtto Archivace údajů v el. podobě – nejsou stanoveny normy pro dlouhodobou archivaci, není časové razítko Cena za podpis: 700 Kč + vybavení SW

Ukázka

Dotazy