T. G. Masaryk v dokumentech II.. Otázky k dokumentu 1.Vztah Masaryka k ženám, jeho pohled na emancipaci a příčiny rozvodovosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace pro rodiče a uživatele Internetu © PaedDr. Miloslav Psota, 2012.
Advertisements

Zpracovala: Mgr. Ivana Múčková, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 438
6. ročník – opakování vlastivědy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Svět po 1. sv. válce.
Žákovská prezentace Následující práce, je prací žáka (žáků) ZŠ T. G. Masaryka Jihlava. Je určena pouze jako prezentace výsledků práce žáků školy
Deset stupňů ke zlaté 2 pro 8. a 9. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Skladba VY_12_INOVACE_36 Duben.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Poválečný vývoj a komunistický režim
PREZIDENTI ČESKÉ REPUBLIKY
Tomáš Garrique Masaryk
VZNIK ČESKOSLOVENSKA Jitka Doubravová.
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Ilona Čechová Vznik Československa VY_32_INOVACE_1B10.
Obrana demokracie v ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Dobešová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Česká republika Demokratický stát.
ČESKOSLOVENSKÁ REPUBLIKA MEZI VÁLKAMI
Korupce, kultura a princip kognitivní disonance
Tomáš Garrigue Masaryk
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS.
Prezident ČR. Neodpovědnost a imunita Pro postavení prezidenta republiky jako hlavy státu v parlamentní republice je charakteristická neodpovědnost a.
Korejská válka.
Dějepis vypracovala: Vendula Skalová IX..
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Člověk a jeho svět Moje vlast, moje bydliště Poznáváme město VY_32_INOVACE_07 Sada 9 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
30. léta v ČSR Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Člověk a společnost Dějepis 20. století Konečně mír VY_32_INOVACE_08 Sada 23 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
T. G. Masaryk v dokumentech I.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Filozofie Číslo materiálu:EU Název: Platón Autor: Mgr. Šárka Rambousková Ročník: osmý osmiletého.
Vypracoval: Mgr. Burkovcová Materiál: VY_32_INOVACE_37 Datum:
Obnovení Československé republiky
Jméno autora VMPavlína Gärtnerová Datum vytvoření VM září 2011 Ročník použití VM 9. ročník Vzdělávací oblast/obordějepis Anotace VM Powerpoint prezentace,
Pojetí pravdy u pragmatiků
Moc výkonná Pavel Šuranský.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
III/2 XVI.1. 9.B
Ježíš MICHAELA CHLUMSKÁ, C4A. Život  Mezi 7 a 1 p.n.l. – mezi 29 a 36 n.l.  Josef a Marie  Ježíš Nazaretský  Rok 28, oblast dnešního Izraele a západního.
DĚJINY VE FOTOGRAFIÍCH Češi a Slováci za první světové války Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Vývoj v Československu
Tomáš Garrigue Masaryk
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
9. ročník Novověk, moderní dějiny
CZ.1.07/1.4.00/
TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK Státník, politik, filozof a pedagog Vypracoval: Lukáš Horák IX.B.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.2.1 Opakování – I. světová válka Název sady: Moderní dějiny.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_19_Úmluva o právech dítěte TEMA:Člověk.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U Vlastenectví a národní tradice.
Tomáš Garrigue Masaryk. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Tomáš Garrigue.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Dějepis Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Názvy ulic a čtvrtí mnoha českých měst (Brno,Ústí n. Labem, Kolín, Litoměřice…)
Příprava Mnichova, mnichovská konference. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost.
Anotace Výklad. Osobnosti československých prezidentů od 1. republiky po II. světovou válku Autor Vladimíra Mezerová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Znalost.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_228_ČESKOSLOVENSKÁ PRVNÍ REPUBLIKA – 1. ČÁST Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Cesta k Mnichovu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
První republika Československá‏
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Dějepis ročník
Člověk a jeho svět Vlastivěda
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NAŠI PREZIDENTI VY_32_INOVACE_F19
VY_32_INOVACE_1/01_ČLOVĚK A SPOLEČNOST
Prezidenti naší republiky VY_32_INOVACE_13
Sociologie - projekt 2. C.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
STÁTNÍ SYMBOLY ČR VY_32_INOVACE_F20
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

T. G. Masaryk v dokumentech II.

Otázky k dokumentu 1.Vztah Masaryka k ženám, jeho pohled na emancipaci a příčiny rozvodovosti.

Otázky k dokumentu 1.O co šlo v Hilsnerově aféře? 2.Jak se v aféře Masaryk angažoval? 3.Jak na jeho práci v Hilsnerově aféře reagovala společnost a univerzitní studenti? 4.Jaký byl Masarykův vztah k politice? Co především požadoval?

Otázky k dokumentu 1.K jaké události v dějinách přirovnává Peroutka smrt T.G.M.? 2.Jaký byl, dle Peroutky, poslední politický čin Masaryka? 3.Kdo byl zvolen 2. československým prezidentem? Před jakým nebezpečím stojí? 4.Jaký úkol Peroutka vyzdvihuje po Masarykově smrti? Jaká je pravá Masarykova tradice?

Otázky k dokumentu 1.Jak se jmenoval časopis řízený Masarykem? 2.Kde se nacházel v roce 1917 a co tam dělal? 3.S kým a o čem jednal Masaryk v USA? 4.Kdy se T.G.M. vrátil do vlasti? Kdy byl zvolen prezidentem poprvé? 5.Kolikrát byl zvolen prezidentem, ve kterých letech? 6.Kdy abdikoval? 7.Srovnej nekrology E. Beneše a K. Krofty

Pro srovnání lze použít:

Otázky k dokumentu 1.Srovnání postoje k Masarykovi a Benešovi

Další použitelné zdroje a dokumenty 1. karikatura

2. Internetové odkazy: Evropan a světoobčan T. G. Masaryk kovaspolecnost/ml9801_08.htm Masaryk kontra Pekař (Reflex 19/2004)