Televizní vysílání v České republice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připravenost České televize na vysílání v HD
Advertisements

Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Efektivita a budoucnost zemského pokrytí digitálním televizním vysíláním Konference DIGImedia Praha 12. června 2008 Kamil Levinský ředitel úseku pro transformaci.
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
(X/Y)něconěcoHT1. Televizní studio Ostrava První televizní studio na Moravě a ve Slezku Počátek historie od r (výstavba vysílače) Ostravské a pražské.
v České republice po roce 1989
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
DAB/DMB perspektiva pro ČR. World DMB Forum otevřená nevládní a non-profitní celosvětová organizace, 120 členů koordinování implementace systémů DAB/DMB/DAB.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Skylink slaví první milión zákazníků Praha
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Historie České televize
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Co by mohla dělat Česká televize (a co nedělá)? Jan Potůček, DigiZone.cz.
Elektrotechnika Přenosová technika
MÉDIA II Mediální trh. Tiskový trh Je regulován velmi volně, k vydávání je potřebná pouze registrace. Vývoj deníků směřoval k postupnému grafickému zpřehlednění,
Blok I: Zapínáme digitál, vypínáme analog moderuje: Jan Potůček.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Přenosová technika Přijímače pro digitální televizní vysílání EL31 Ing. Ludmila Nevařilová.
Digitální televize 36ACS Lukáš Skřivánek 2006/2007.
Tato prezentace byla vytvořena
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Digitalizaci se neubráníme, ale kde je psáno, že to musí být zrovna DVB-T? DIGImedia 2007 Kavčí hory 17. května 2007.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Média a my v dnešním světě Tony Duong, 8.B Projektový den 8. dubna 2009.
Rozvíjíme DVB-T2 a HDTV v ČR
Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ČESKÁ TELEVIZNÍ ŽURNALISTIKA VE 20. STOLETÍ
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
Struktura vlastnictví 100%. Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Druhy připojení k internetu
Média v ČR Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
Televize 8. ročník.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Česká soukromá televizní stanice Janoštíková Tereza IV.E.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Veřejnoprávní a komerční média
Vysílací věž se začala stavět počátkem r. 1955, dokončena za necelý rok s nainstalovanou provizorní anténou pro vysílání na prvním televizním kanále.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Princip digitálního Princip digitálního.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_14 TÉMA: VYNÁLEZY.
Masová komunikace 2 PhDr. Hana Slámová,Ph.D.. * Odbor médií a audiovize MK ČR * audiovize/default.htm
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_15_televize TEMA:Multimédia a grafika.
PRÁVO MEDIÁLN Í OBLASTI AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 JUDr. Lenka Valová DIFA JAMU.
Jak se dělá programové schéma vysílání televize Cílová skupina Programové schéma vysílání Reklamní bloky Ukázky Dostupné z Metodického portálu
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Terestriální vysílání digitální.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Vývoj Československé, České a Slovenské televize od počátku po současnost Prezentace seminární práce do předmětu společenskovědní seminář.
Televize 8. ročník.
Televize v konzumaci médií suverénně vede
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Přehled reklamní kampaně letiště Chotěboř pro Otevřené Mistrovství ČR v letecké akrobacii 2017 a Mistrovství Evropy v letecké akrobacii kategorie Advanced.
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Role ČT v rozvoji DTT.
Změny v rámci digitálního vysílání kabelové televize DVB-C
6. Digitalizace televizního signálu
Transkript prezentace:

Televizní vysílání v České republice zaměření Česká televize

Program lekce Úvod do české televizní krajiny ČST jako předchůdce ČT Základní data o ČT (historie,organizace…) Programová náplň ČT Budoucnost ČT Vědomostní kvíz o ČST a ČT Diskuse o ČT a české mediální krajině

Úvod do české televizní krajiny V ČR duální systém TV vysílání média veřejné služby komerční (soukromá média) V ČR 74 televizních stanic. Jen 3 jsou celoplošné, seznam na www.radiotv.cz.

Úvod do české televizní krajiny Rozdělení televizí: typ vlastnictví Televize veřejné služby (v ČR jen ČT) Soukromé televize (Nova, Prima, …)

Úvod do české televizní krajiny Rozdělení televizí: typ šíření pozemní analogové vysílání pozemní digitální vysílání kabelová televize satelitní televize internetová televize průmyslová televize

ČST jako předchůdce ČT 1953 – zahájení pravidelného vysílání (jen několik hodin denně) ČST 1 1970 – zahájení vysílání druhého programu ČST 2 Výstavba měšťanské besedy, prvního sídla ČST v Praze. ->

ČST jako předchůdce ČT 1973 – pravidelné barevné vysílání 1979 – otevřen objekt na Kavčích horách 1990 – OK3 v Čechách,TA3 na Slovensku ČST zaniká 31.1.1992 -> ČT a ST Stavba Kavčích hor v 60. letech <- Hotové Kavčí hory - >

Základní data o České televizi Zřízena ke dni 1. ledna 1992 zákonem o České televizi jako televize veřejné služby Statutární orgán generální ředitel jmenovaný Radou České televize na šestileté období Kontrolní orgán Rada České televize (15 členů) volená Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR na 6 let, s dvouletou obměnou jedné třetiny členů

Základní data o České televizi Vysílání dva celoplošné programy ČT1 a ČT2, dva digitální programy ČT4 SPORT a ČT24, Teletext ČT a Teletext Expres, on-line na www.ceskatelevize.cz Současná loga programů ČT.

Základní data o České televizi Financování z televizních poplatků a zákonem vymezené podnikatelské činnosti televizní poplatek - rozhodující zdroj příjmů podnikatelská činnost (reklama, sponzoring aj.) - doplňkový zdroj příjmů

Základní data o České televizi Členství v mezinárodních organizacích: EBU (European Broadcasting Union) - Evropská vysílací unie PBI (Public Broadcasting International) - celosvětové sdružení vysílatelů veřejné služby DVB (Digital Video Broadcasting) - mezinárodní sdružení pro digitální TV vysílání

Programová náplň ČT ČT1 – plnoformátový program ČT2 – alternativní vysílání, nejvíce plní úlohu veřejnoprávnosti České televize ČT24 - zpravodajská stanice vysílající 24 hodin denně (BBC World nebo CNN) ČT4 SPORT – sportovní kanál, od ZOH v Turíně 2006

Budoucnost České televize Prioritou je dokončení digitalizace ČR ČT má přidělený multiplex A Postupně přejde na HDTV (vysoké obrazové rozlišení, vícekanálový zvuk) ČT zavede multimediální služby MHP (Multimedia Home Platform) - interaktivita televizního vysílání

Vědomostní kvíz o ČST a ČT Jaký je nejstarší pořad, který vysílala ČST a dnes ČT? Večerníček Branky, body, vteřiny Události Buly

Vědomostní kvíz o ČST a ČT Nejstarší pořad, který vysílala ČST a dnes vysílá ČT jsou Branky body vteřiny. (od roku 1956)

Vědomostní kvíz o ČST a ČT Jak se jmenuje hlavní zpravodajská relace České televize? Televizní noviny Deník Události 1. Zprávy

Vědomostní kvíz o ČST a ČT Hlavní zpravodajská relace ČT se jmenuje Události. Moderátoři Událostí Marcela Augustová Bohumil Klepetko Josef Maršál Roman Pistorius Iveta Toušlová Jolana Voldánová

Vědomostní kvíz o ČST a ČT V kterém roce začala vysílat Československá televize? 1951 1952 1953 1955

Vědomostní kvíz o ČST a ČT Československá televize začala vysílat v roce 1953. Monoskop Československo (Televizní kontrolní obrazec sloužil k nastavení jakosti obrazu přijímače před začátkem vysílání programu.

Vědomostní kvíz o ČST a ČT Kde sídlí Česká televize v Praze? Barrandov Měšťanská beseda Kavčí hory Ládví

Vědomostní kvíz o ČST a ČT Česká televize sídlí v objektu na Kavčích horách. Pohled z výškové budovy Kavčích hor na objekt zpravodajství.

Vědomostní kvíz o ČST a ČT Co je největší zdroj příjmů České televize? reklama podnikatelská činnost koncesionářské poplatky státní rozpočet

Vědomostní kvíz o ČST a ČT Největším zdrojem příjmů České televize jsou koncesionářské poplatky. Od 1. ledna 2008 je stanovena výše televizních poplatků na 135 Kč (dříve 120 Kč) a rozhlasových poplatků na 45 Kč (dříve 37 Kč).

Konec, uf  Díky za pozornost! Tomáš Budka