OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana člověka za mimořádných situací
Advertisements

pplk. Ing. Rudolf Konečný HZS Moravskoslezského kraje
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská výchova Tematická oblast: Člověk.
jmenuji se dráček HASÍK
Ochrana člověka za mimořádných situací
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
HAVARIJNÍ PŘIPRAVENOST JE České Budějovice,
Evakuace obyvatelstva
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUMJI_TELOCVIK_06 Název materiálu:Evakuace Tematická oblast:Tělesná výchova – 1. ročník Anotace:V posledním desetiletí.
Chování domácností. Úvod n Jak a čím jsou domácnosti ovlivněny.
ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ
Integrovaná střední škola,Slaný
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
CHOVÁNÍ V MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍCH
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ
Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
13.1 Krizové stavy, varovný signál, evakuace, ukrytí
Ochrana za vzniku mimořádné události
Mimořádné události – co dělat!
12.1 Mimořádné události, IZS
Chování v případě nebezpečí
Letecká záchranná služba
Bakalářské studium III. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení IV. ročník – ošetřovatelství – kombinované 559Základy řízení.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUMJI_TELOCVIK_10 Název materiálu:Ochrana obyvatel – Test znalostí Tematická oblast:Tělesná výchova – 1. ročník Anotace:V.
Rozpočet domácnosti VY_32_INOVACE_ 19 Mzda, pracovní podmínky.
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI 7. ročník
2) Povodně Mimořádné události Živelní pohromy. Vznik povodní Povodně vznikají následkem zvýšení říční nebo mořské hladiny působením atmosférických poruch.
CHOVÁNÍ V MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍCH
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Pplk.Ing. Rudolf Konečný HZS Moravskoslezského kraje
Ochrana obyvatel za mimořádných událostí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
INFORMOVÁNÍ VEŘEJNOSTI A PREVENTIVNĚ VÝCHOVNÁ ČINNOST Mgr.Bohumír MARTÍNEK, Ph.D.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-U Náročné životní situace Mgr. Marie Mikulcová.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-M Náročné životní situace Mgr. Marie Mikulcová.
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH Magistrát města Olomouce Odbor ochrany.
Opatření ochrany obyvatelstva Ochrana obyvatelstva Varování / vyrozumění Signály Ukrytí Evakuace Nouzové přežití PVČ.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VI JAK SE ZACHOVAT V PŘÍPADĚ NÁLEZU PODEZŘELÉHO ZAVAZADLA NEBO OBDRŽENÍ PODEZŘELÉ ZÁSILKY OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ BOMBY.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ III EVAKUACE ZÁSADY OPUŠTĚNÍ BYTU EVAKUAČNÍ ZAVAZADLO IMPROVIZOVANÉ ÚKRYTY.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_bio_evo11 Označení materiálu evo11_tisnove_linky.pptx Název školy Gymnázium Kladno.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_32_INOVACE_0505_evakuace Téma: Evakuace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Ochrana obyvatel při radiační havárii. Zákon č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení (Krizový zákon) Vyhláška SÚJEB o funkci a organizaci celostátní radiační.
HAVARIJNÍ PLÁNY A OCHRANA OBYVATELSTVA Mgr. Bohumír MARTÍNEK, Ph. D.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory –Řešení ochrany obyvatelstva při povodních Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ IX 1.POMOC Resuscitace Nepřímá masáž srdce Umělé dýchání Šok Záchrana tonoucího.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_16_02_krizové stavy Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
Základní pravidla chování
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Úklid hotelového pokoje
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ II
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ V.
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
Evakuace VY_32_INOVACE_03_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_EVAKUACE
Ochrana hostova zdraví a života
Anotace Objasnit žákům, co je mimořádná událost a jak funguje integrovaný záchranný systém. Vysvětlit, co je evakuace, jak se při jejím vyhlášení chovat.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
CVIČENÍ ZÓNA 2010 program cvičení a bezpečnostní opatření
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ X
Jednou z látek unikajících při radiační havárii je radioaktivní jód, který má tendenci shromažďovat se ve štítné žláze člověka. Aby se předešlo tomuto.
Popis místnosti.
Evakuace obyvatel Autor: Bc. Balonová Soňa.
Organizační pokyny: Odjezd ve sobotu v 7:45 od školy (u bazénu)
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Chemie, Halogeny Autor: Ing. Světlana Hřibalová Název.
Transkript prezentace:

OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍ 24.června 2010 7. B

Mimořádná situace – školní zvonění Poslední pomazání od nejstarších spolužáků v roce 2010

Mimořádná situace - internet Evakuační zavazadlo: osobní doklady, peníze, cennosti osobní léky a další prostředky trvanlivé potraviny na 3 dny a tekutiny toaletní a hygienické potřeby předměty denní potřeby baterka, zápalky, svíčky, náhradní baterie rádio na baterie, mobilní telefon oblečení a spací potřeby pro děti hračku, knihu Před povodní a při povodni. Doporučuje se respektovat přírodu předem znát možná rizika a ohrožení na případnou povodeň se připravit (přemístit věci, připravit auto, evak. zavazadlo) včas opustit ohrožený prostor neriskovat před blížící se záplavovou vlnou neriskovat při pobytu v přírodě

Mimořádná situace – stabilizovaná poloha

Mimořádná situace - test Vyzkoušejte své znalosti aneb víte, jak se zachovat v nebezpečí? 1. Kdo rozhoduje o evakuaci? a) krizový štáb b) český rozhlas c) prezident republiky d) občan podle svého uvážení 3. Jak je to s nutností ukrytí v případě, že došlo k radiační havárii? a) Je zbytečné, protože radioaktivní záření prostupuje všemi materiály. b) Vždy postačí s využitím improvizovaných ochranných prostředků. c) Je ukončeno na základě oznámení ve sdělovacích prostředcích. d) Je samostatný problém každého z nás. 4. Co je to jodová profylaxe? a) Dýchání přes látku namočenou v roztoku jodu (jodová tinktura). b) Požívání jakýchkoli sloučenin jodu. c) Čekání na zásah záchranářů. d) Požívání tablet jodidu draselného podle pokynů sdělovacích prostředků. 5. Co uděláte, kdy vás zastihne zemětřesení v hotelovém pokoji? a) Honem uteču z hotelu po schodišti ven na ulici nebo sjedu co nejrychleji výtahem do nejnižšího patra. b) Neprodleně se vzdálím od dveří a oken, přitisknu se k nosné stěně. c) Schovám se pod silnou deskou stolu nebo pod jiným vhodným pevným kusem nábytku. d) Vytipuji si v pokoji místo, kam nemohou spadnout těžké předměty.