HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Laserová tiskárna barevná
Advertisements

Interaktivní tabule Je to velká interaktivní plocha, ke které je připojen počítač a data-video projektor. Kombinuje výhody běžné popisovatelné tabule a.
Tvorba WWW stránek ÚVOD
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
Seznamy Seznamy lze použít pro zpřehlednění zobrazovaných dat na stránce. Seznamy lze použít pro zpřehlednění zobrazovaných dat na stránce. Seznamy se.
Základní struktura, metainformace
Formuláře Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Použití formulářů: Použití formulářů: Blog Blog Uživatelské.
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
WEBMASTER Jakub Koželuh. Student Informatiky (ČZU) Student Informatiky (ČZU) ICQ: ICQ:
Módy bezdrátového připojení
Layout stránky Rozvržení stránky (layout stránky) se provádí z těchto důvodů: Určení polohy záhlaví, menu, textů, obrázků... Zachování polohy při změně.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Konektory napájecího zdroje
Geometrie pevného disku
Třídy, generické třídy, pseudotřídy
Odkazy Pomocí odkazu se lze pohybovat mezi stránkami. Cílem může být další stránka nebo identifikátor na aktuální stránce. Pomocí odkazu se lze pohybovat.
Pevný disk Pevný disk je často nazýván také hard disk (zkratka HDD). Slouží k dlouhodobému uchování dat. Je také úložištěm operačního systému, ze kterého.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.18/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Blokový model v CSS Obr. 1.
Rozdělení technického vybavení PC
Seznam - menu Seznam a jeho položky lze použít například i na vytvoření vysouvacího menu. Seznam a jeho položky lze použít například i na vytvoření vysouvacího.
Počítačová síť a typy sítí
Vnější paměť Ukládání dat pouze do operační paměti by při práci s počítačem nestačilo. Pro uchování vytvořených dat mají počítače ještě další, tzv. diskové.
Délkové jednotky v CSS Pro zápis délkových jednotek se používají jednotky: Absolutní Relativní Procenta Údaje se zapisují jako celá nebo desetinná čísla.
Tvorba WWW stránek HTML - XHTML Každá Internetová stránka (WWW stránka) je vytvořena pomocí programovacího jazyka HTML (Hypertext Markup Language). Každá.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
Porovnání technologie CD a DVD
Návrh a tvorba WWW Přednáška 1
Doména Pro připojení do internetu musí mít každý počítač přidělenu tzv. IP adresu, která se skládá z dekadických čísel. Pro připojení do internetu musí.
Příkaz break, continue Cykly nemusejí probíhat vždy řádně celým cyklem. Cykly nemusejí probíhat vždy řádně celým cyklem. Někdy může být výhodné provádění.
Vizualizér Vizualizér je zařízení, které zachycuje obraz přímo z neprůhledné předlohy (trojrozměrné předměty, knihy, mapy apod.). Obraz zachycený pomocí.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
CSS styly Kaskádové styly (CSS – Cascading Style Sheets) jsou prostředkem, který zajišťuje jednotný vzhled publikovaných stránek. Technologii CSS podporují.
DTD DTD (Document Type Definition) je jinými slovy návod pro prohlížeč zpracovávající dokument. DTD (Document Type Definition) je jinými slovy návod pro.
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Macromedia Dreamweaver Software pro editaci kódu Bohuslav Čech3MA381.
Příkaz "echo" Příkaz "echo" Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací na monitoru. Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací.
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
WWW – hypertextový informační systém
Obrázky Obrázky se používají pro oživení stránek. Obrázky se používají pro oživení stránek. Obrázky se do stránek vkládají nepárovou značkou. To znamená,
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Netradiční typy diskových pamětí
Diskové pole RAID Disková pole (RAID - Redudant Array of Inexpensive Disks) se používají v souvislosti se zabezpečením dat. Princip RAID pole spočívá.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 2 Překlad URL na fyzickou adresu stránky Editor Macromedia Homesite „Hello world“ v XHTML (úvod do.
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
Vypalovací mechanika Vypalovací mechanika je zařízením, které spadá do skupiny výstupních zařízení. Úkolem vypalovací mechaniky je nahrát (vypálit) data.
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Navigační systém GPS GPS - Global Positioning System (úplný název je GPS Navstar) je satelitní navigační systém. Tento systém byl původně vybudovaný americkou.
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
Primitivní počítadlo
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
Informační a komunikační technologie PDF Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník: 4.
Příkaz switch Příkaz switch se používá, pokud testujete jednu proměnnou s více možnými hodnotami. Příkaz switch se používá, pokud testujete jednu proměnnou.
Sestava počítače Do sestavy počítače patří všechny vnitřní i vnější části počítače včetně příslušenství. 
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tvorba www stránek.
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
Tvorba webu Zdeněk Malý.
Diskové pole RAID Disková pole (RAID - Redudant Array of Inexpensive Disks) se používají v souvislosti se zabezpečením dat. Disková pole (RAID - Redudant.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Textový Editor.
ADOBE DREAMWEAVER CS6 Úvod
Transkript prezentace:

HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy: Wysiwyg Strukturní Wysiwyg editory („What you see is what you get“) mají zobrazovat vytvářenou stránku tak, jak bude vypadat v prohlížeči. Pracuje se s nimi podobně jako s textovým editorem.

Výhody a nevýhody wysiwyg editorů + Jednoduché na ovládání + HTML kód se generuje automaticky + Stránka se vytváří tak, jak bude vypadat v prohlížeči + Možnost přímé úpravy kódu - Při kontrole se může kód změnit - Vygenerovaný kód není úplně pod kontrolou - Mnohdy zbytečně velké množství vygenerovaného kódu

Typy wysiwyg editorů Microsoft Expression Web – placený (velmi dobrý) FrontPage 2003 - placený Macromedia Dreamweaver – placený (výborný) KompoZer – zdarma (dobrý) NVU – zdarma OpenOffice Writer - zdarma

HTML editory strukturní Strukturní editory pracují přímo s vytvářeným kódem. Fungují na principu jednoduchého textového editoru. Ty kvalitnější umožňují zvýraznění syntaxe a dokážou doplňovat části vytvářeného kódu.

Výhody a nevýhody strukturních editorů + Jednoduché na ovládání + HTML kód je naprosto pod kontrolou + Přímá úprava kódu - Pro zobrazení stránky se musí vytvářený dokument nejprve uložit - Je potřeba znát jazyk HTML (XHTML)

Typy strukturních editorů PSPad - zdarma (vynikající) HomeSite - zdarma Notepad ++ - zdarma (dobrý) NetBeans - zdarma Notepad2 - zdarma HTML editor 3.0 - zdarma

Vytváření HTML kódu v PSPadu HTML kód se dá vytvořit v libovolném textovém editoru s uložením jako prostý text. Nejlépe je využít profesionální český program PSPad, který je určen k volnému použití. V rámci tohoto programu lze vytvořenou stránku rovnou uložit na server a hned vyzkoušet její funkčnost.

PSPad Zvýraznění syntaxe Automatické rozpoznání syntaxe podle typu souboru s možností manuální změny Volitelné zobrazení čísel řádků, podbarvení aktuálního řádku, pravítko Velmi jednoduchá a intuitivní práce Neomezená délka editovaného textu Možnost otevření více dokumentů současně Záznam maker s možností uložení na disk a ruční editace Práce s projekty Hledání a nahrazování v souborech Nalezení rozdílů v textových souborech (porovnání verzí)

Nastavení programu pro práci s HTML Obr. 1

Vytvoření souboru v PSPadu Na záložce FTP zvolte FTP server (popřípadě nadefinujte nový) Vytvořte nový soubor typu PHP (např. prvni.htm) a otevřete jej Nezapomeňte si zapnou Zvýrazňování syntaxe a Číslování řádků Obr. 3 Obr. 2

Otázky k opakování Jak se rozdělují HTML editory? Co je to wysiwyg editor? Jaké znáte typy wysiwyg editorů? Jaké jsou výhody a nevýhody wysiwyg editorů? Jaké znáte typy strukturních editorů? Jaké jsou výhody a nevýhody strukturních editorů?

Použité zdroje BLÁBOLIL, R. Informační a komunikační technologie. 3. rozšířené vydání. České Budějovice: KOPP, 2011. BLÁBOLIL, Roman. Www.blabik.cz: Podpora výuky: „Tvorba www stránek“ [online]. 20. ledna 2013 11:30. Dostupný z WWW: http://www.blabik.cz/vyuka/ict/35_Tvorba_WWW_stranek.pdf Použité obrázky: Vlastní