Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Advertisements

Voda a její okolí.
Polární oblasti Anotace
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
Anotace Žák uvádí rozdíly mezi jednotlivými státními zřízeními a lokalizuje evropské monarchy VY_32_INOVACE_ICT2.5_ Autor Mgr. Rita Sobková Jazyk.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 20- opakování Evropy
PŘÍRODNÍ ZDROJE V EVROPĚ
HOSPODÁŘSTVÍ U: s. 52 – 53 Použitá literatura: Chalupa, P.: Světový oceán. Evropa. Práce, Praha 1999.ISBN INDUSTRIALIZACE = přeměna země.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nevyčerpatelnými a obnovitelnými.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
Pyrenejský poloostrov
Pardubický kraj Anotace
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Východní Evropa – Ukrajina
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Energetické suroviny 5. ročník
Nerostné suroviny Evropy
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Sekundární sektor Průmyslová výroba.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Tajga, smíšené a listnaté lesy
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 27-Státy EvropyAnotace Kvíz na státy Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstup Žáci si zopakují.
Společenské a hospodářské prostředí
Tropické deštné lesy Anotace
Povrch České republiky
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Používání barev v kontextu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit se používat barvy ve větách.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Energetika, těžký průmysl Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Colour a picture Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Lesy – přírodní bohatství Země
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
ENERGETIKA A TĚŽKÝ PRŮMYSL
Evropa: Hospodářství a průmysl
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Draw a monster Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Těžký průmysl Energetika.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
VY_32_INOVACE_17_22_HOSPODÁŘSTVÍ EVROPY ŠABLONA 32.
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie II. Alternativní zdroje 1/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
 ANOTACE:  Prezentace je určena pro žáky 3. tříd, slouží k seznámení se základními pojmy a procvičení práce s textem  OČEKÁVANÝ VÝSTUP:  Žák se orientuje.
Sekundární sektor Průmyslová výroba.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk Lecián Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
Surovinové zdroje České republiky VY_32_Inovace_09KR-7
VY_32_INOVACE_04_32_ENERGETICKÉ SUROVINY (PALIVA)
Energetické suroviny 5. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené? Anotace Prezentace na téma Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené? přibližuje jednotlivé typy elektráren a zdroje pro výrobu elektrické energie. Obsahuje fotografie a otázky k zamyšlení. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák chápe význam alternativních elektráren, umí říci, které vstupy jsou do jednotlivých typů elektráren potřeba Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova Elektrická energie, přírodní zdroje Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 1,11 MB

Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?

Elektrická energie Elektrická energie je základem fungování téměř všech dimenzí lidské činnosti (průmysl, služby, doprava,…) Zdroje pro výrobu – 1. obnovitelné - 2. neobnovitelné Které patří mezi obnovitelné a které mezi neobnovitelné?

Obnovitelné - _________ (doplň přírodní zdroj)

_____________

_______________

________________________

Neobnovitelné – tepelná elektrárna spaluje __________

Uhlí Kde se těží černé a kde hnědé uhlí? Které je kvalitnější (starší)? Jaký je rozdíl v těžbě černého a hnědého uhlí?

Jaderná elektrárna potřebuje ________

Ropa a zemní plyn Těžba především ze šelfu moří

Vztah výroby elektřiny k životnímu prostředí Proč bychom měli elektřinu šetřit? Jak jednotlivé typy elektráren ovlivňují životní prostředí? Alternativní elektrárny (větrná, solární, vodní, geotermální) – využívají obnovitelných zdrojům, jsou tedy šetrnější k životnímu prostředí

Zdroje: http://cs.wikipedia.org