Testování na zvířatech

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Testování kosmetiky na zvířatech
Advertisements

Ochrana a welfare hospodářských zvířat při porážení
Bezpečnost práce a základní znalosti z oblasti chemie
Unikátní JOHNSON´S® Baby Koupel pro celé tělo i vlásky 500 ml
Zlato.
Radioterapie-využití v medicíně i aktuální protonové urychlovače
Průmyslová toxikologie (C867)
Periorální dermatitida
RNDr. Božena Macešková, CSc.
PROBLEMATIKA HIV a AIDS
Test akutní toxicity na rybách
Průmyslová toxikologie (C867)
POHLAVNÍ CHOROBY - úvod - Syfilis
Sterilizace je proces, který zabezpečuje usmrcení všech životaschopných mikroorganismů včetně spór.
PřF UP Bc. Milan Glabazňa, diplomová práce 2012 E1.
KOŽNÍ SOUSTAVA 5.ročník.
K Ů Ž E (výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Listerióza a nutriční toxikologie
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Norské lesní mateřské školy. Asane gards Bergen Lesní školka ležící v okrajové části Bergenu v blízkosti lesa jako zázemí mají jednu velkou hlavní budovu,
Cholera Název onemocnění je odvozen z řeckého slova „kholera“, což označuje průjem. Další názvy: infekční cholera, asiatická cholera, epidemická cholera,
Experiment v medicíně a etické aspekty experimentu na zvířeti MUDr. Michal Jurajda ÚPF Lékařská fakulta Masarykovy Univerzity v Brně.
PESTICIDY A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Eva Miklošitsová Neurovědy 2014/2015
Testování léků a kosmetiky na zvířatech
Využití pokusných zvířat v experimentu
[1] Léčiva.
Anamnéza u chorob kardiovaskulárních. Bolest na hrudi Trvání bolesti Začátek bolesti Typ bolesti Šíření bolesti Úleva od bolesti Zhoršující faktory.
Ošetřovatelská péče o nem. s infekční hepatitis
VY_52_INOVACE_ZB03_1064TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
METODY TESTOVÁNÍ GENOTOXICITY
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Chov hlodavců Michaela Kizurová
Pštros Něco málo o biologii.
VY_52_INOVACE_ZB03_1664TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Vyšetření žaludeční šťávy v experimentu
ALERGIE.
Biologická léčba v dětské psychiatrii
Jednorázová aplikace intravenózních léků
Využití pokusných zvířat v experimentu Vztah člověka ke zvířatům: Antropocentrické pojetí: hodnota zvířete je podřízena lidským cílům Biocentrické pojetí:
Ploštěnci.  Říše : živočichové  Kmen: ploštěnci  Třída :tasemnice Binomické jméno : Tasemnice dlouhočlenná Taenia solium Tasemnice bezbranná Taenia.
Výskyt v ČR. Inkubační doba, tedy doba od nákazy člověka do rozvinutí příznaků onemocnění, je dní, nejčastěji 30 dní. Již koncem inkubační doby.
AS 2 O 3. Základní informace = arsenik, otrušík, dříve utrejch, utrých  bílá pevná látka  velmi toxický  krystalický nebo amorfní prášek nebo hrudky.
Agnès Sorel Dame de beauté Milenka krále Karla VII otrávena rtutí synem svého milence Karla VII., Ludvíkem XI. z důvodu špatného vlivu na krále.
Bradavice. ANOTACE Navazující prezentace na úvodní hodinu na téma : kožní soustava Žáci se seznamují s onemocněním kůže.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: S jakou přesností měří váhy ( Látka a těleso) Předmět: Fyzika Autor: Mgr. Ivana Šnáblová Cílová skupina:
CZ.1.07/1.1.05/ Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Mgr. Markéta Ulrychová.
Kožní soustava VY_32_INOVACE_06-08 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda Tematický okruh: Člověk a jeho zdraví.
Pesticidy Obr.2 Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ochrana hospodářských zvířat
Lymská borelióza.
Těkavé látky.
Alergie Přecitlivělost
O prázdninách se můžete dostat do nepříjemných situací.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Veverka známá - neznámá
TOXICITA LÁTEK Toxicita chemické látky závisí na její dávce. Některé látky jsou toxické již ve velmi nepatrných dávkách (10-9 g), jiné až v dávkách několika.
seminář a praktika z chemie
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_LEGÁLNÍ DROGY Výchova.
Kožní soustava.
Lucia Gallová 2. ročník MBB
Pesticidy Obr.2 Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Způsoby podávání léků Andrea Ječmenová 2013.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Mgr. Martina Dohnalová Hepatitis.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Transkript prezentace:

Testování na zvířatech

Značky testující na zvířatech MAX FACTOR JOHNSON AND JOHNSON NEUTROGENA VISINE ( kapky do očí) CALVIN KLEIN DIVERSEY GILLETTE UNILEVER ELIZABETH ARDEN COTY A to je jen hodně málo z toho co těch firem je http://ell.blog.cz/0608/testovani-na-zviretech

Nejčastěji používané testy Test oční dráždivosti Na tento test se obvykle používají 3 dospělí králíci. Do jednoho oka je nakapána testovací látka, druhé slouží ke kontrole. Po několika hodinách, dnech nebo týdnech jsou zaznamenány výsledky. Zvířatům nejsou podávány žádné léky tišící bolest. http://www.pokusynazviratech.cz/

Test kožní dráždivosti Na tento test se používají králíci nebo morčata. Na kůži bez srsti je nanesena testovaná látka. Po několika hodinách,dnech nebo týdnech jsou zaznamenány výsledky. Obvykle se jedná o mokvání nebo leptání kůže. Zvířatům nejsou podávány žádné léky tišící bolest. http://www.pokusynazviratech.cz/

Akutní toxicita Na tento test se používají potkani. Testující látka se aplikuje injekční stříkačkou nebo inhalací. Zvířata jsou pozorována. Jsou pozorovány změny váhy, krevního tlaku apod. Po testu se všechna zvířata usmrtí na základě pitvy. http://www.pokusynazviratech.cz/

Test teratogenyti Březím samicím je po 10 dnů podávána testující látka. Poté jsou usmrceny, plod vyjmut a prozkoumán. http://www.pokusynazviratech.cz/

Situace v ČR Testovaní konečných kosmetických výrobků i jednotlivých ingrediencí na zvířatech je v ČR od roku 2004 zakázáno (Zákon na ochranu zvířat proti týrání č.246/92 Sb.). http://www.pokusynazviratech.cz/

Otřesná pravda