MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER Student: Bc. Martin Soukup Předmět: GEIS Přednášející : R NDr. Tomáš Vaníček, P hD. Datum: 15. 5. 2008 Web:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití Open Source GIS nástrojů ve výuce zeměpisu na střední škole
Advertisements

Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Něco málo o ICNET s.r.o. Správa kódu v historii – přechod na TFS (TF Server) Nové platformy – přechod na TFS (TF Service) Integrace TFS s nástroji třetích.
Webové rozhraní pro datové úložiště
Programová rozhraní pro grafické adaptéry
Návrh architektury moderních informačních systémů
Vedoucí:Dr.Ing.Bronislava Horáková Řešitel:Bc.Ondra Richard.
Adobe Dreamweaver CS4 Ing. Martin Dosedla.
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
Tvorba webových aplikací
Podnikový systém SEWSS Jakub Charvát STATISTICA Enterprise-wide SPC System.
Apache, PHP, MySQL Lukáš Masopust Web server Apache Aplikace schopná zpracovat HTTP požadavek Nejpoužívanější Web server Vytváří ho The Apache.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
Webové mapové služby OGC v praxi Ing. Stanislav Holý RNDr. Štěpán Kafka Help service remote sensing, ISSS
Open source GIS Přehled GIS nástrojů s otevřeným zdrojovým kódem Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Georeporty aplikované využití geoprostorových informací
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Spolupráce s 1. LF UK vývoj webové aplikace Anatonomina 2 Tomáš Skopal KSI MFF UK.
Novinky pro webovou platformu Jiří Burian, Tomáš Kutěj,
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Posouzení možnosti využití ArcIMS pro prezentaci rozsáhlých rastrových dat Diplomová práce Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková Zpracovatel:Tomáš Ježek.
MAPOVÝ SERVER PRO MĚSTO VAMBERK Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička Ph.D. Řešitel: Jaroslav Poláček.
InstantAtlas dynamické webové interaktivní atlasy.
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Geografické informační systémy. Digitální mapy Rastrové obrázky (například Vektorové obrázky Geografické databáze.
AVT - projekt Tvorba rozhraní pro WMS server. GIS informační systém pro získávání, ukládání, analýzu a vizualizaci prostorových dat součásti: – Hardware.
Delphi a databáze MS SQL Server.
Geoinformatika Presentace diplomové práce Využití mapového serveru ArcIMS pro dynamické generování statistických map v prostředí WWW Vedoucí práce : Ing.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
1 Mapy s dopravními informacemi pro WAP Bc. Aleš Daněk – G269 Vedoucí projektu Ing. Jan Růžička Ph.D. Zadavatel firma CAD programy – Ing. Jan Vlčinský.
„ Rozšíření možností vizualizace geodat
Web services. Co jsou webservices Součinná spolupráce počítačů v síti Technologie pro vzdálené volání procedur (RPC) Nezávislá na platformě Data v XML.
INTERNETOVÉ ŘEŠENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU Vedoucí práce: doc. RNDr. Vít Voženílek, CSc. Univerzita Palackého v Olomouci Přírodovědecká.
Prezentace diplomové práce
Návrh systému sdílení GIS dat v rámci společnosti MND,a. s. Vedoucí Ing. Jan Růžička Ph.D.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
ETRA GIS Josef Stromský INSTITUT GEOINFORMATIKY VŠB–TUO Josef Stromský INSTITUT GEOINFORMATIKY VŠB–TUO.
Systém pro sledování vývoje cen produktů AVT LS 2015 Petr Kalas.
Zpracovatel : Bařinka Antonín Vedoucí : Dr.Ing. Horák Jiří Konzultant : RNDr. Jiří HIESS Vysoká škola báňská- Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická.
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Webové služby Cíl  Popis základního konceptu technologie webových služeb.
Geografické informační systémy. Digitální mapy Rastrové obrázky (například Vektorové obrázky Geografické databáze.
Publikujeme s Autodesk MapGuide v.5.0 Ing. Jan Růžička, Dr. Ing. Jiří Horák VŠB-Technická univerzita Ostrava
Publikování výsledků skenování Ntrip Casters pomocí mapového serveru Autor: Bc. Filip Lombart Vedoucí: Ing. David Vojtek Ph.D.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Internetové technologie Petr Kašpar KAS265. Obsah Formát PDF Možnosti tvorby v PHP Třída FPDF České fonty Ahoj světe! Buňky Záhlaví/zápatí Pluginy Komplexní.
1 GISáček 2006 GIS v podání Autodesku GISáček 2006 Pavel Robek Tech Data Distribution s.r.o.
Portál jako Dynamic WorkPlace.  Cleverbee s.r.o.  společnost založena 2000  15 let zkušeností (prodej a vývoj ERP řešení)  švýcarská společnost se.
Workshop, Knihovna AV ČR, 4. října 2010 Mgr. Tomáš Foltýn Kramerius 4 Uživatelské rozhraní Do verze
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Software Počítače - rozdělení podle účelu
as4u advanced system for you
Programovací jazyk JavaScript
Programovací jazyk JavaScript
Nové scénáře a ArcGIS Enterprise
Web Application Scanning
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER Student: Bc. Martin Soukup Předmět: GEIS Přednášející : R NDr. Tomáš Vaníček, P hD. Datum: Web: 1

MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER MapGuide Něco málo o firmě MapGuide vyvyjí nadace OSGeo (Open Source Geospatial Foundation) OSGeo je nezisková organizace, jejímž posláním je podporovat a prosazovat spolupráci na vývoji otevřených geoprostorových technologií a dat. Projekty založené na MapGuide Open Source San Francisco Urban Forest Mapping Systém (dynamický online zdroj pro obyvatele, občanské skupiny a zaměstnance města, kteří v něm aktualizují a sdílí informace o stromech v městském lese San Francisca.) Hlavním sponzorem nadace je Autodesk, která za pomoci OSGeo vyvynula program Autodesk MapGuide Enterprise. 2

MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER MapGuide Co je MapGuide Open Source? Webově založeny mapový server Vytváří mapové aplikace Rozhraní – internetový prohlížeč Standardní nástroje pro práci s mapou bodové či prostorové výběry víceřádkové tooltipy informace o vybraných objektech možnost vytváření buffer zón (obalových zón) nástroje pro měření délek a ploch a mnoho dalších. 3

MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER MapGuide MapGuide instalace (krok po kroku) 1. MapGuide Server a MapGuide Webserver Extension 2.phpviewersample Podklady s daty s připonou.mgp 4.Otevřít internetový prohlížeč a zadat následující adresu: Přihlášení do administrativního rozhraní (dále AR) 6.Pro načtení dat, je nutné předem aktivovat v AR 4

MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER MapGuide MapGuide systémové požadavky Rozhraní internetového prohlížeče Založen na technologii AJAX Autodesk DWF prohlížeč JavaScript Aplikace PHP NET Framework 2.0 Java™ JDK 5.0 a Tomcat Servlet engine version Platformy Linux nebo Windows Server - Apache Web Server nebo Microsoft IIS Formáty - Pro přístup k vektorovým a rastrovým datům je použita technologie Autodesk FDO (Feature Data Objects). vektorové formáty ESRI SHP a SDF databáze ESRI ArcSDE, MySQL, ODBC rastrová data podporovaná knihovnou GDAL vzdálený přístup k datům pomocí WMS a WFS CAD projekty je možné načíst ve formátu DWF 5

MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER MapGuide 6 MapGuide Open Source je složen z komponent, které patří do jedné z tří úrovní. Tyto komponenty mohou všechny fungovat na jednom počítači nebo mohou být distribuovány na několika počítačích (viz obrázek)

MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER MapGuide 7 Verze programu: MapGuide Open Source released MapGuide Open Source Released Hlavním rysem nové verze je implementace rozhraní Fusion.

MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER MapGuide 8 Co je technologie Fusion: vyvinutá společností DM Solutions Group základ pro vytváření nástrojů a šablon pro vývoj mapových aplikací v prostředí webu nezávislý jak na platformě operačního systému, tak na webovém prohlížeči založen na JavaScriptu a jazyku PHP možné jej doplnit o další pomůcky či funkce, a to jak s pomocí již zmíněných programovacích jazyků, tak i přímo v HTML či CSS kódu. nepotřebuje pro své fungování žádné doplňující pluginy pracuje se všemi datovými zdroji podporovanými MapGuide Open Source a Autodesk MapGuide Enterprise.

MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER MapGuide 9 Co je technologie Fusion: /

MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER MapGuide Shrnutí: Zobrazování interaktivních map možnost výběru 2 způsobů prohlížení map – pomocí rastrového AJAX Vieweru nebo pomocí vektorového DWF Viewer Kvalitní kartografické výstupy zobrazování detailů v závislosti na měřítku tematické zobrazování vrstev na základě jejich atributů podpora pravých barev (True color) a TrueType fontů Centrální a unifikovaný přístup k datům hierarchické ukládání definic map, vrstev, datových připojení, symbolů a layoutů do zdrojových dokumentů ve formátu XML Feature Data Objects (FDO) – technologie společnosti Autodesk pro přístup k vektorovým i rastrovým datům Feature Data Objects Ukázkové aplikace Na stránkách firmy OSGeo je možnost vyzkoušení jednotlivých aplikací od těch jednoduchých, až po ty složité. URL:

11 DĚKUJI ZA POZORNOST