Ing. František Knížek uvádí dokument Seminář ČSVZ „Autorské právo a Internet“ 23. března 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ v České republice a EU
ANKETA – AUTORSKÝ ZÁKON Základní škola Bor 6. a 9. ročník – srovnání Mgr. Vladimír Dub.
Ochrana průmyslového vlastnictví a patentové informace
INFOS 2009 Věra Jurmanová Volemanová FF MU Brno
1 Repozitář MU Mgr. Michal Petr Odbor pro akademické kvalifikace a kvalitu
IENA 2010 Zleva: Ing P.Jirman (ČSVZ), Dr. A. Vedres (IFIA), prof.J.Volf (ČVUT), ing.M.Sedláček (ČVUT)
Občanské sdružení KolumbusPředstavuje Výstavy děl svých členů.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Studie proveditelnosti datového skladu KrÚ Vysočina - zhodnocení
Ing. František Knížek uvádí dokument Momentky z oslav 20. výročí Českého svazu vědeckotechnických společností
INTEGROVANÉ INŽENÝRSTVÍ V ŘÍZENÍ PRŮMYSLOVÝCH PODNIKŮ 13. konferenci v rámci cyklu: Při příležitosti konání MSV Brno v Kongresovém centru Pořádají
Mgr. Tomáš Šetina. Pracovněprávní vztahy  Dohoda o provedení práce, pracovní smlouva Dílo na objednávku § 61 aut. zák. Je-li dílo autorem vytvořené na.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_08
Ekonomická gramotnost Vlastnictví. Komu co patří  Ten, komu něco patří, se nazývá majitel neboli vlastník. Různé věci mohou patřit různým lidem, skupinám.
OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Volně přístupné informační zdroje z oblasti průmyslového vlastnictví MZK- Brno Ing. Z. Čapková, ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO.
Ing. František Knížek uvádí dokument Seminář ČSVZ „Rozhodování ÚPV ve věcech průmyslových práv“
1 Masarykova univerzita Právnická fakulta Pracovní skupina pro právo a informační technologie JUDr. Radim Polčák, Ph.D.
KONFERENCE ARCHITEKTŮ MĚST ČR Cheb Autorské právo v činnosti architektů Zuzana Císařová advokátka v Praze, členka Ústavu autorského práva,
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Šárka Glatzelová Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
Ochrana obsahu ve virtuálním prostředí JUDR. TOMÁŠ NIELSEN, ROWAN LEGAL TINF 2010, Praha, KCP.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Zsv. Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův.
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
HMOTNÉ A DUŠEVNÍ VLASTNICTVÍ
Ing. František Knížek uvádí dokument Seminář ČSVZ „Bezpapírová - elektronická kancelář“
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Pracovní poměr Autor: Mgr. Pavel Semerák Občanský a společenskovědní základ Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
Základní literatura PISTORIUS, Vladimír. Jak se dělá kniha. Praha/Litomyšl, TELEC, Ivo – TŮMA, Pavel. Přehled práva duševního vlastnictví 1. Brno:
Změna v úpravě práv duševního vlastnictví po rekodifikaci Mgr. Mikuláš Vargic.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Návrh novely zákoníku práce předložený vládě Svaz průmyslu a dopravy ČR souhlasil s návrhem novely zákoníku práce Stanovisko ze dne 31. března 2011.
Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec.
Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu: „EU peníze školám“ registrační číslo GP: CZ.1.07/1.4.00/ Projekt je financován z Evropského sociálního.
Doc. Ing. Eva Čáslavová, CSc.
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zsv. Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův.
Ing. Silvie Ševčíková VŠB-TU Ostrava
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
76. zasedání Rady ředitelů (Brno, 2. června 2011)
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_03
Novinky v oblasti ochrany průmyslového vlastnictví Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví Praha,
Ochrana duševního vlastnictví a design
Projekt SOŠ a SOU Trhové Sviny Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ SOŠ a SOU Trhové Sviny, Školní 709.
Směrem k jednotnému digitálnímu trhu - harmonizace práv duševního vlastnictví JUDr. Jiří Čermák Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář 12. září 2012.
Skončení pracovního poměru
Práva k nehmotným statkům. Evropský patent. Licenční smlouvy. JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
Knihovní řády a vymáhání pohledávek Seminář Závazky čtenářů vůči knihovnám Městská knihovna v Praze: 6. dubna 2011 Hanuš Hemola.
Autorské právo Autorské právo (anglicky copyright law) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl“ k příslušným.
Je jejich stahování legální nebo nelegální??. Autorská práva (copyright) Zabývá se právními vztahy uživatelů a tvůrců autorských děl. Je součástí tzv.
„Autorská práva související s používáním fotografií, obrázků a map“ Mgr. Karel Švercl, právník Odboru rozvoje, fondů EU, cestovního ruchu a sportu Krajského.
Aplikace zákona o registru smluv. Mgr. Martin Kraus odbor eGovernmentu Ministerstva vnitra.
Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_INF_612 Jméno autora: Mgr. Marie Kardová.
Doc. Ing. Eva Čáslavová, CSc.
Občanské výchova 7.ročník
Autorské právo.
Autorské právo a ochrana označení – vybrané otázky
Národní databáze patentů a užitných vzorů
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Právní aspekty zpřístupňování otevřeného vzdělávání
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Užití autorských děl na Internetu a z Internetu Marie Šebelova, advokátka.
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Transkript prezentace:

Ing. František Knížek uvádí dokument Seminář ČSVZ „Autorské právo a Internet“ 23. března 2011

2 Seminář ČSVZ „ Autorské právo a Internet“ / Ve středu 23. března 2011 se konal v Kongresovém sále Úřadu průmyslového vlastnictví ČR (ÚPV ČR, Antonína Čermáka 2a, Praha 6) druhý jarní seminář Českého svazu vynálezců a zlepšovatelů (ČSVZ) na téma „Autorské právo a Internet“. Tento dokument obsahuje několik momentek z programu semináře.

3 Seminář ČSVZ „ Autorské právo a Internet“ / Před zahájením semináře

4 Seminář ČSVZ „ Autorské právo a Internet“ / Z programu semináře: Autorská díla na Internetu - texty, fotografie, databáze, obsah datových skladů, software Autoři autorských děl na Internetu Smlouvy s autory děl, ukázka smluvních ustanovení Licence a podlicence, užití děl na základě zákonných licencí Autorské právo ve vztahu k zaměstnancům a k dílům vytvořeným v rámci zaměstnaneckého poměru Ochrana osobních údajů, osoby na fotografiích Ochrana podle antispamového zákona Dotazy a diskuse

5 Seminář ČSVZ „ Autorské právo a Internet“ / Přednášející Mgr. Marie Šebelová, advokátka, specialistka na autorské právo

6 Seminář ČSVZ „ Autorské právo a Internet“ / Seminář „Autorské právo a Internet“ byl hojně navštíven (60 účastníků a hosté, např. JUDr. Vladimír Zamrzla, ředitel právního odboru a náměstek předsedy Úřadu průmyslového vlastnictví). Rovněž bohatá diskuse k jednotlivým bodům programu ukázala, že se jedná o veskrze aktuální téma z oblasti ochrany práv duševního vlastnictví. Obsahově podobné téma "Právo duševního vlastnictví a Internet" (Doc. Ing. Vladimír Smejkal, CSc., soudní znalec) se pod patronací ČSVZ přednášelo naposledy před téměř 11 lety ( , Kongresový sál, Dům ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1), a za tu dobu se Internet technologicky i co obsahu podstatně změnil a změny zaznamenaly i právní normy (zejména Autorský zákon).

7 Seminář ČSVZ „ Autorské právo a Internet“ / Mgr. Marie Šebelová v rozhovoru s pořadateli po skončení semináře © Photo & Design Ing. František Knížek 2011