Praktické pokyny pro psaní tabulky Hodně štěstí při studiu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Typografická pravidla Autor: Mgr.
Advertisements

Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tématická oblastOdborné předměty – Dopisy a tabulky podle ČSN.
Tabulky ve Wordu a Excelu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_08_PEK_439_Kop
Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
Jaká musí být tabulka Náležitosti tabulky Umístění tabulky na stránce
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základy psaní textu Interpunkční znaménka tečka(.), čárka(,)
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Základní typografická pravidla
Název: Jak správně psát VY_32_inovace_VT5_04 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Popis psaní jednoduchého dokumentu. Jak vytvářet odstavce. Výběr.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
WORD – typografické zásady úpravy textu
Tabulkový procesor MS EXCEL I. ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
word – Tabulky podle normy
Druhy grafů 2013 O. Kánský.
Tabulky v MS Excel Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Základní typografické zásady
Word Textový editor.
Jak napsat odbornou práci?
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Tabulky ― náležitosti.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Tabulky — dokončení.
Struktura obchodního dopisu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK238.
Požadavky na úpravu tabulek (podle požadavků ke státním zkouškám z kancelářského psaní na klávesnici dle ČSN z roku 2007) 2008 O. Kánský.
Struktura obchodního dopisu
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
ZIHB – MS Word dodatek 1 Petr Kratochvíl, KIV ZČU, © 2008.
Textový procesor (MS Word)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Jitka Smejkalová Název materiálu: Úprava tabulek Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PUK.OA2.903.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
TYPOGRAFICKÉ PRAVIDLA
Práce s tabulkami.
Úvod Excel – tabulkový procesor. Řádek vzorců – zobrazuje úplný a skutečný obsah buňky Označená aktivní buňka Pozice aktivní buňky.
Základy psaní textu Interpunkční znaménka tečka(.), čárka(,)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK235.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK234.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Úvod Excel – tabulkový procesor. Řádek vzorců – zobrazuje úplný a skutečný obsah buňky Označená aktivní buňka Pozice aktivní buňky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
P OKYNY KE STÁTNÍ ZKOUŠCE 10minutový opis, dopis, tabulka.
Tabulky Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Inf Typografická pravidla. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Informatika – Tabulka v Excelu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
TYPOGRAFIE Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Word – textový editor.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
VY_32_INOVACE_VJ40.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Tabulky a prostředí tabular
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Úprava rozsáhlého dokumentu
Transkript prezentace:

Praktické pokyny pro psaní tabulky Hodně štěstí při studiu.

Měrné jednotky v nadpisu Pod nadpis je uvádíme, pokud jsou v nich vyjádřeny všechny údaje v tabulce. Dáváme před ně předložku „v“.

Měrné jednotky ve sloupcích. Jsou-li údaje v sloupcích vyjádřeny v různých jednotkách, píšeme příslušnou jednotku přímo do záhlaví sloupce. 3 způsoby správného psaní jednotek v záhlaví sloupce.

Jednoduché záhlaví

Složené záhlaví Skládá se z názvů sloupců a podsloupců. Název sloupců píšeme s velkým začátečním písmenem, názvy podsloupců píšeme s malým začátečním písmenem.

Zalomení řádku legendy Pokud jsou údaje příliš dlouhé, musíme je rozdělit do více řádků. Císelný údaj musíme zarovnat svisle na střed.

Součtový řádek Posledním řádkem tabulky může být součtový řádek. Vždy ho oddělujeme od předcházejících řádků stejným typem čáry, který jsme použili k oddělení záhlaví.

Poznámka Píšeme ji od stejné svislice jako ohraničení tabulky a uvádíme ji slovním označením Poznámka nebo Pozn. Následující text začíná velkým písmenem a končí tečkou.

Pramen, zdroj Mezi pramenem a poznámkou vynecháváme jeden řádek. U pramene nikdy neděláme tečku!

Tak to je pro začátek všechno, věřím, že to poctivým tréninkem zvládnete.