Seznamovací hry a aktivity

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tipy Audrey Hepburnové na krásu
Advertisements

Relativnost pohybu 1. díl Autor: Ing. Jiřina Ovčarová 2011.
KRÁTKÉ Allez les Filles… ALE DOBRÉ.
11. Jakub lstí dostává prvorozenecké požehnání
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Dramatické a pohybové činnosti v Mš
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – LÉTACÍ POKUSY
AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků.
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – VYUŽÍVÁNÍ TLAKU
BASKETBAL.
Tipy Audrey Hepburnové na krásu
Kánon hlavy (Unface) Základní pravidla pro kresbu portrétu
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Prezentace pravidel Pilotáž, říjen/listopad 2011.
Vyvození písmen E, e ementál Ementál Ementál je samá díra,
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 10 Stavitelé domů Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 6) Možnosti využití.
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
Zima. V obalu od mléka obarvená voda potravin. barvivem,…dozdobení zimních staveb.
Galerie optických klamů
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
RINGO 1.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
VOLEJBAL 1.
Učivo:Geometrické tvary a geometrická tělesa
je neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Napsala a vytvořila: Madlenka
Karle, vy jste sourozenci? Ne, bratři.
PYRAMIDA Celá čísla.
Představování. Free Template from Představování partnera Trvání: asi 30 min. Skupina: 8-20 členů Materiál: šňůrky (provázky stejné.
Basketbalová pravidla
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 2.
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 1.
Základní části obličeje
PŘEDLOŽKY PŘED NÁMI S VČELKOU MIJOU
"Pepíčku, jak zní rozkazovací způsob od slovesa mlčet
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_11.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Hry pro předškolní děti Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Drobné hry na rozehřátí Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 27.
O KOHOUTKOVI A SLEPIČCE Práce s pohádkou. Realizace –
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
HLEDÁ SE VOCHOMŮRKA Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Pro 2. st. ZŠ, SŠ Jitka Králíková. Sem-tam – 3 min  Přemístění z jedné strany tělocvičny na druhou s různými obměnami: ◦ Skoky po 2 nohách, po 1 noze.
mail.com Miláčku, ty jsi úžasný milenec – jsme spolu jen dva týdny a já jsem už ve třetím měsíci !
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Co všechno vnímáme? Pojďme si to vyzkoušet!
Žákovský parlament – I. stupeň
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 4: Najdi a vybarvi
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
NAMALUJEME SI STROM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. Dostupné z Metodického portálu
Odbíjená – základní pravidla
POZNÁVÁME ZÁJMENA JEJICH JÁ ONI NAŠE KDO ? MĚ NIC TY MŮJ
Vy_32_Inovace_44_Zlomky Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Alena Machová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Času máš dost, tak se usaď, pust si zvuk a vyzkoušej si svůj postřeh.
KRÁTKÉ Allez les Filles… ALE DOBRÉ.
Transkript prezentace:

Seznamovací hry a aktivity

Vejcovod-pomocí kuličky lepící pásky, papírů a všeho co máme po ruce, udělat dráhu, aby kulička co nejdéle vydržela v pohybu. Zločinec-po lese rozmístíme lístky charakterizující danou osobu z kolektivu. Ona sama o sobe neví, že je vyvolená.Pomocí indicií se na ní snaží každý přijít. Vaření v pravěku-hladoví hráči si musí dnes sami vyrobit jídlo. Hon na mamuta oštěpem-zdárná trefa-kus masa. Honba na moučného červa-mouka, vejce-kůlem do země díra pak do ní vložit vejce-musí ho vydolovat. Mléko-dojení z chirurg. rukavice. Koření-dle vůně poznat 3 a více druhů koření po- slepu….

Kdo je za dekou. -2 družstva sedí proti sobě v řadě Kdo je za dekou?-2 družstva sedí proti sobě v řadě.mezi nimi deka, plátno,…vedoucí vybere mlčky jednoho z každého družstva a ti si sednou blíž k dece.Jakmile jí ved. Pustí k zemi musí ti dva rychle vykřiknout jméno toho druhého. Toaleťák bez úhony-donést dlouhý kus papíru bez úhony do cíle-klidně i několikati km tůra Padající vejce-brčka,špejle,toaleťák, pytlík na odpadky, 1m provázku, izolepa,…konstrukce ve které by vejce přežilo pád z výšky.

Postupka-kartičky s čísly od 1-16 do čtverce poskládané, otočené aby na ně nešlo vidět. Dvě družstva, kterým se dřív podaří sestavit postupku. Obrázek z lana-sestavit bez mluvení Jména se šátkem-kruh jeden uprostřed a má v ruce šátek s uzlem na konci. Vyvolá se jedno jméno a ten upr. se musí snažit dřív než ten vyvolaný řekne jméno jiného, praštit dotyčného. Čísla, obrázky-po lese rozneseme kartičky 1-40 nebo obrázky pro malý.Dáme dvěma družstvům čas na prohlédnutí a zap. Pak vyvoláme číslo a oni se jej po vyslání 1 hráče snaží získat dřív než soupeři. Kohopak lechtá?-všichni sedí u stolu a jeden jde pod. Snaží se jednu oběť rozptýlit doteky. Ta se musí snažit zachovat kamenný obličej. Rozesmívaná-dvě družstva. Jedno má kamennou tvář to druhé jen pomocí grimas rozesmívá. Pozor padá koště-kruh s koštětem. Vyvolávaná jména,…

Přijde ten kdo má -ten kdo má žluté vlasy, červenou mikinu, mordé oči, Seznamovací bingo-potřeba si dopředu napsat tikety s otázkami, nemá slepé střevo, má doma křečka, hraje na hudební nástoj, má na sobě, jeho příjmení má míň jak 5 písmen,…komu se podaří zaplnit tiket podpisy Balónky-na ně napíšeme jméno své, značky z šatny,…hraje hudba a pinkáme si s nimi.Pak ztichne hudba a každý musí nějaký balónek držet a snaží se najít majitele. Ahoj já jsem. A ty? Maluju svůj portrét-karton před obličejem a snaží se namalovat a něco o sobě říkat. Mám pěkné modré oči, kudrnaté vlasy. Nebo to co má dotyčný malovat, říká vedoucí. Kdo je pod dekou?-Schováme pod deku jedno dítko, ten kdo je za dveřmi, tak zkoumá, pohmatem kdo to je-může lechtat, aby dotyčný vydával zvuky. Kluk, nebo holka?-zvázané oči a musí uhodnout, zda-li ten kdo před ním stojí je kluk nebo holka

Namazaný rohlík- na tyčce přivázaný rohlík, může být i namazaný a krmíme kamaráda. Krmení vzájemné se zavázanýma očima… Lžíce-otočit v puse bez rukou…Na žrouta-kostka, bonbóny… Plyšáková honička- poznáme povahu dětí, zákeřnost, lítostivost,… sedneme si do kruhu a posíláme si třeba lva a myš-oba jsou na protilehlé straně kruhu. Po povelu se hračky rozpohybují jakým směrem ten či onen hráč určí. Lev nesmí chytit myš. Oživlé pexeso- učitel rozdá kartičky s tajným kódem dílu pexesa dané osobě-vyplazující jazyk, držíc se za nos, kývající se….a buďto se po povelu musí dvojice najít sami, nebo je odkrývá ukázáním jeden hráč. Zvířecí pexeso… Pozor na předmět- určíme na zač. dne předmět, který by měli děti hlídat, nesmí se ztratit.Při večerní hře se dá třeba vybojovat nazpět. Oživlá básnička- dvě družstva a každé dítko v něm dostane potají kartičku se slovem z nějaké básničky či písničky. Po zaznění sygnálu se musejí seřadit v posloupnosti do řady. Kde je má značka- každé dítko má u sebe obrázek své značky a v druhé místnosti jsou ukryty na viditelných místech identické obrázky. Musí si najít tu sovou dvojici. Štítky se jménem, foto místo značky nebo jako doplněk značky, schránky osobní v šatně pro dopisy od kamarádů na dárečky..