Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: 603 223 627,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Advertisements

Setkání knihovnic/knihovníků a starostek/starostů okresu Vsetín MVK Vsetín.
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Názory uživatelů a veřejnosti na přínosy informačních a komunikačních technologií ve veřejných knihovnách v ČR a EU Výsledky průzkumu Vít Richter Národní.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
Plán akcí SKIP 08 Východní Čechy na rok. Zima •Přechod Jestřebích hor byl naplánován na Díky oblevě se tento ročník nemohl uskutečnit.
Webové stránky jihočeských knihoven Lída Švíková.
Klub dětských knihoven SKIP10
Projekt internetizace knihoven Jihočeského kraje Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích Logo vaší společno sti vložíte na snímek tak, že V.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
M ÍSTNÍ KNIHOVNA P ASOHLÁVKY Knihovnice Alena Kratochvílová
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
Kdo podává pomocnou ruku pracovníkům školních knihoven? Akreditovaný kurz MŠMT - Aktuální trendy v oblasti školních knihoven Lektor: Bc. Romana Ráblová.
Obyvatelstvo ČR Podle posledních informací ČSÚ žije v ČR 10,5 mil. obyvatel. Počet obyvatel v posledních letech klesá, ve společností přibývá počet starších.
CULTIVATE: Evropská informační síť pro oblast kulturního dědictví Vít Richter Národní knihovna ČR Olomouc, listopad 2001.
1 Vít Richter ISSS 2005 – Hradec Králové Národní knihovna ČR Mobil: Archivy, knihovny, muzea a jejich úloha při.
Knihovny v BMI 2004 SKIP Svaz knihovníků a informačních pracovníků Zlata Houšková Praha, 7. dubna 2004.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
ANALÝZA mzdové, věkové a vzdělanostní struktury pracovníků knihoven v ČR 2003 – 2004 Vít Richter 6. září 2005 Národní knihovna ČR +420/603.
Obec POZDEŇ finalista soutěže Zlatý erb místo v kategorii obce.
1 Priority budoucího vývoje knihoven - jak je financovat? Vít Richter Knihovny a strukturální fondy EU II Vsetín 24. dubna 2007 Vít Richter Národní knihovna.
Architektonické soutěže VALNÁ HROMADA ČKA,
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Vít Richter Národní knihovna ČR Brno 23. dubna 2002.
ČESKÁ REPUBLIKA – ADMINISTRATIVNÍ ČLENĚNÍ
Členění území naší vlasti
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Komplexní servis v oblasti knihovnických a informačních služeb Specialisté na Vaší straně.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Koncepce rozvoje knihoven v ČR na léta 2004 – 2010 Usnesení vlády č. 679 ze Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS – Hradec Králové.
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Příprava novely knihovního zákona Vít Richter Národní knihovna ČR tel
Celostátní kolo Zlatý erb 2007 Celostátní kolo , Hradec Králové Sdružení Zlatý erb Odborní partneři Sponzoři.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Četba a čtenáři v České republice v roce 2007 Knihovnická bašta – akce knihoven k Týdnu knihoven 2007 – PhDr. Vít Richter – předseda SKIP Knihovna roku.
Vsetín Národní knihovna ČR
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Týden knihoven až 7. října Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Role veřejných knihoven v rámci veřejné správy SKIP Jindřichův Hradec,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Členění území naší vlasti
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Šest let poté aneb Vzdělávání v krajích po šesti letech Pardubice Zlata Houšková.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Členění území naší vlasti
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Transkript prezentace:

Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,

 Knihovny a veřejný internet  Co knihovny připravily a BMI

Knihovny a veřejný internet  Knihovny tvoří nehustší síť veřejných institucí, která nabízí veřejný přístup k internetu  V současné době připojeno 2500 knihoven a jejich poboček  Více než 5000 stanic s veřejným internetem  Internet stabilizuje a rozvijí činnost knihoven  Rozšíření provozní doby  Širší nabídka služeb  Přístup k elektronickým informačním zdrojů  Knihovny – infrastruktura pro celoživotní vzdělávání  Podpora počítačové, informační a čtenářské gramotnosti

Veřejný internet vstupuje do malých obcí

Využití SROP pro internetizaci knihoven  7 krajů a krajských knihoven podalo nebo připravuje projekt  Zlín, Plzeň, Karlovy Vary, Olomouc, Liberec, Praha, Hradec Králové  2 kraje vlastní dotační program  Vysočina, Pardubice  5 krajů – zatím nepočítá s přípravou projektů  Moravskoslezský, Jižní Čechy, Jižní Morava, Ústí nad Labem, Střední Čechy

"Do knihovny na Internet – po Internetu do knihovny"

Co je připraveno  333 knihoven připravilo stovky akcí pro nejširší veřejnost: obecní, městské, vysokoškolské, muzejní, ústřední, národní…  První seznámení s internetem – slevy, bezplatný internet  Zvýšení informační gramotnosti nejširší veřejnosti  Orientace na typické skupiny:  Děti, mládež  Hendikepovaní lidé  Senioři  Ženy, ženy v domácností  Nezaměstnaní  Starostové, státní správa  Individuální přístup, překonávání psychických bariér  Přístup k elektronickým informačním zdrojů

Nový portál Národní knihovny:

Co portál obsahuje?

6. ročník soutěže o nejlepší webovou stránku knihovny Kategorie:  Knihovny v obcích do obyvatel  Knihovny v obcích nad obyvatel a odborné knihovny  Blind Friendly Web  Cena veřejnosti Letos nominováno 33 webových stránek Vyhlášení vítězů na konferenci ISSS 2005

Rok 2004: 264 knihoven, 6237 spáčů 5129 dětí, 1108 dospělých Noc s Andersenem dubna proběhne v 260 knihovnách v ČR, SR a Polsku

Co budou děti dělat v Noci?  Číst pohádky  Chatovat  Malovat a posílat pohlednice – dánské královně Margrethe II., prezidentovi….  Sázet strom „Pohádkovník“ - Fabularius Anderseni – pohádkový les  Sbírat podporu pro dětský hospic v Malejovicích

Rok 2004 Anketa Hledáme nejoblíbenější knihu obyvatel ČR

Rok 2005 Anketa Čtenářská anketa o nejlepší českou beletristickou knihu roku 2004

Hlasování na internetu:

Kde hledat informace o BMI v knihovnách?  O knihovnách v BMI  Přehled akcí k BMI

Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,