HLEDAJÍ SE JIMMY. POZNÁTE JE NA PRVNÍ POHLED: MAJÍ VELKÉ UŠI, TO ABY LÉPE SLYŠELI, VELKÉ OČI, TO, ABY LÉPE VIDĚLI A VELKÉ ZUBY, TO, ABY ROZLOUSKLI TVRDÉ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Advertisements

Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Hlavní náplň činnosti práce s talenty ● práce s pedagogickými pracovníky co talenty objevují a s nimi pracují ● práce s porotci, konzultanty a organizátory.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Publikace a školící aktivity ERYICA …žádný učený z nebe nespadl!
SLDK Zvolen, 12. září 2007 Boj s plagiáty Milan Šorm
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Evropský rozměr informačních služeb pro mládež …nejsme v tom sami!
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Středisko integrace menšin Opava Husova
Projekt Romaňi Kereka – Romský kruh Knihovny města Ostravy
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Národní informační centrum pro mládež – maják v moři informací – 20 let zkušeností – první ICM v ČR 1992, 1964, , 6321, , 21, ,
Databáze EBSCO. MŠMT ČR – program LI, 1N R – program LI  projekt eIFL Direct  národní licence  obory – společenské vědy, ekonomika, medicína….
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Zajímavosti a weby …on-line inspirace.. Webové stránky ERYICA – stránky organizace, seznam členů, školení, projekty, dokumenty, novinky.
Informační systém pro mládež celostátní setkání zástupců ICM v ČR – představena Koncepce rozvoje ISM a metodika certifikace ICM NICM.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Bílá kniha Národní program rozvoje vzdělávání v ČR.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Seminář pro studenty a odborníky v cestovním ruchu 26. dubna 2016.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
Dynamica, a.s. Boris Bělousov Intranet MMHK. 6 přínosů pro pracovníky úřadu Projekt implementace Názory z úřadu Mgr. Denisa Netolická, vedoucí odboru.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Online aplikace pro rozvoj ICT kompetencí učitele Radek Maca Počítač ve škole 2016.
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
20 let
Oborová informační brána Musica
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Evropská komise VŠ finanční a správní, o.p.s.
Co je program Mládež v akci?
Národní program rozvoje vzdělávání v ČR
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
MOŽNOSTI PREZENTACE BADATELSKÉ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE MGR
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Zapojíte se letos se svou akcí i Vy?
Transkript prezentace:

HLEDAJÍ SE JIMMY. POZNÁTE JE NA PRVNÍ POHLED: MAJÍ VELKÉ UŠI, TO ABY LÉPE SLYŠELI, VELKÉ OČI, TO, ABY LÉPE VIDĚLI A VELKÉ ZUBY, TO, ABY ROZLOUSKLI TVRDÉ OŘÍŠKY DOTAZŮ. MAJÍ SAMETOVÝ HLAS, JSOU „STÁLEMLADÍ“ A „DOBŘENALADĚNI“. VĚDÍ, KDE SE CO ŠUSTNE, UMÍ SKVĚLE PORADIT. JSOU RYCHLEJŠÍ NEŽ GUGL I SOUSEDOVIC PUDL. ZVLÁŠTNÍ POZNÁVACÍ ZNAMENÍ: MAJÍ SRDCE VŽDY NA PRAVÉM MÍSTĚ, VÝJIMEČNĚ NA DLANI. VYSKYTUJÍ SE NEJČASTĚJI V BLÍZKOSTI SŠ, VOŠ, VŠ, MIC, TIC, SVČ, NNO ČI KNIHOVEN. KDO JE VIDĚL, NECHŤ PODÁ NEPRODLENĚ ZPRÁVU NEJBLIŽŠÍMU ICM, VOLÁ Z OKNA NEBO NA ČÍSLO ANEBO JE VYFOŤTE A PŘIVEZTE FOTKY DO PRAHY, TO BUDE NEJLEPŠÍ. V PRAZE SI S TÍM PORADÍ, TO SE VÍ. A ODMĚNA VÁS NEMINE. !!!!!!!!!!!!!!!!KDO TED A TADY NAHLAS ŘEKNE CO ZNAMENÁ ZKRATKA TIC, DOSTANE ODMĚNU UŽ TEĎ. MOŽNÁ I ZA ZKRATKU MIC.!!!!!!!!!!!!!!!

ICM, IBM, JIMMY ICM – certifikované, dodržuje standardy, sbírá, třídí a distribuuje ověřené informace mládeži, dodržuje jednotnou klasifikaci oblastí informací. Otevírá denně, vytváří databáze, adresáře, spravuje kvalitní web, má povinnosti v rámci ISM – Remix, katalogy. Má stálého pracovníka. Je důležitým subjektem v regionu, může žádat o finance MŠMT, pracovníci absolvují MBTC, učí děti s informacemi pracovat… JIMMY – pracovník s dětmi a mládeží, ale jeho hlavní náplní není poskytovat informace. Úzce spolupracuje s ICM v regionu. Je vyškolen a jeho posláním je zajistit přístup k základnám informacím a zdrojům, přiblížit informační služby cílové skupině, nasměrovat problém k řešení … IBM – nástěnka, infokoutek - v místech větší koncentrace (mladých) lidí, infobod na vlastním či školním webu, infopanel u vchodu na místní úřad, vývěska skautského oddílu, nástěnka na chodbě fitcentra, sloupek v místním zpravodaji… aktuality, Infolisty, publikace, odkazy, výzvy, projekty, soutěže….

ICM, IBM, JIMMY

Proč JIMMY ISM v ČR – 21 certifikovaných ICM ze 40, 12 krajů ze14, ICM, 2-0 ICM Hledáme další cesty jak oslovit mladé lidi a jak rozšířit informační síť. Evropský model JIMMY – Youth Information Mediator. Ten pro své členy vyvinula mezinárodní organizace ERYICA (European Youth Information and Counselling Agency), která sdružuje národní koordinátory informačních služeb pro mládež v mnoha zemích Evropy. Model JIMMY vznik původně v Nizozemí, kde již několik let úspěšně funguje. Jeho hlavním principem je poskytnou základy informační práce s mládeží i pracovníkům s mládeží mimo ICM a rozšířit informační síť pro mládež. Proškolení, spolupráce s ICM, využití produktů a nástrojů ISM, součást systému, člen evropské sítě JIMMY, certifikát, evropská databáze.

Proč JIMMY v knihovnách ?