Oříšky 20 JAKUB VEJROSTA ©. Pořadí čísel  Zde jsou číslice od nuly do devítky ve zvláštním pořadí. Kam byste mezi ně zařadili číslo deset?  4 9 2 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
Advertisements

Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Elektronická učebnice - I
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
„EU peníze středním školám“
Zabývá se různými způsoby výběru prvků z daného souboru.
Kdo chce být milionářem ?
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
70.1 Porovnávání desetinných čísel
V. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Očísluj dopisy násobky čísla 2
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
VY_42_INOVACE_379_ROVNICE Jméno autora VMMgr. Václav Hendrych Datum vytvoření VM prosinec 2011 Ročník použití VM 9. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika.
73.1 Zaokrouhlování desetinných čísel
Násobení a dělení čísel (10,100, 1000)
Binomická distribuce Při zjišťování p je nutné znát:  a) celkový počet možných jednoduchých jevů  b) počet jednoduchých jevů který spadá do jevu/třídy.
Practice with Numbers II For each of the following sections, insert the correct form of the given noun and/or number. Vzor: Jeden Mám ___(sešit) a ___(kniha).
Média a propagace Jaké vybírat fotky. Jaká by fotka měla být barevná, dnešní a aktuální s dobrým rozlišením (tj. aby byla bez vad při počítačovém zpracování)
AZ - KVÍZ Procvičení procent
Zuzana Ondrášová.
Zahrajte si v matematice oblíbenou hru
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
VSTUPTE VY_32_INOVACE_41 Mgr. Jana Dvořáková SLOVNÍ ÚLOHY – SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ Datum vytvoření: Ročník: Vzdělávací oblast: Matematika a.
Matematické úlohy
Mgr. Michal Oblouk. slova číselného významu, vyjadřují počet, pořadí, množství druhů, násobenost a kolikrát se něco vyskytuje rozlišujeme číslovky: 1)URČITÉ.
Číslovky.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Autor: Jana Buršová.  Permutace s opakováním jsou skupiny o n prvcích vybíraných z n prvků, v nichž se mohou prvky opakovat.
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Slovní úlohy řešené rovnicí nebo soustavou Patnáctiminutovka
Znaky dělitelnosti.
* Procenta kolem nás Matematika – 7. ročník *
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_491_Druhy číslovek AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
Test č.3  Binomické rozdělení pravděpodobnosti VY_32_INOVACE_21-17.
DĚLITELNOST PŘIROZENÝCH ČÍSEL
BUDOUCÍ DEVÍTKA. Naší třídu tvoří nyní 14 žáků. Kluků je sedm a dívek dnes už také sedm. Tvoříme vyrovnaný počet. Naší třídu tvoří nyní 14 žáků. Kluků.
Název Slovní úlohy řešené soustavou rovnic 2 Předmět, ročník
Číslovky.
Hravá matematika. Seřaď čísla od nejmenšího k největšímu 99, 15, 100, 58, 85, 56, 44, 31, 2, 94, 26, 5 23, 0, 55, 89, 77, 14, 65, 50, 41, 69, 17, 8 55,
Šest čtyři pět tři osm deset sedm devět dvě jedna.
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti čtyř. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná čtyřmi. Speciální.
Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky Slovesa
DĚLITELNOST PŘIROZENÝCH ČÍSEL
Matematika – 2.ročník ZŠ Zábavná matematika
Znaky dělitelnosti 4 Číslo je dělitelné čtyřmi, právě když je čtyřmi dělitelné jeho poslední dvojčíslí. Např.: Číslo 3936 je dělitelné čtyřmi, protože.
ODPOVĚDI K OŘÍŠKŮM1 Výuka pro druhý stupeň. CD přehrávač a baterie (odpověď) Baterie stojí 25 Kč. (Přehrávač stojí 5025 Kč, tedy 5025 Kč + 25 Kč=5050.
PROCENTA % % % 7. ročník ZŠ Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová
71.1 Sčítání desetinných čísel Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Matematika Autor: Mgr.
DĚLITELNOST Ročník: 6. Předmět: Matematika Autor: Mgr. Dana Kalousková ZŠ T. G. Masaryka Hodkovice n.M ZŠ T. G. Masaryka Hodkovice n.M Klíčová slova: znaky.
Matematika – 2. ročník ZŠ „Slovní úlohy vážně i nevážně“
Slovní úlohy HRA. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jitka Vystavělová Datum: 14.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_10 Procenta.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová SLOVNÍ ÚLOHY.
Zahrajte si v matematice oblíbenou hru
Souhrnný test kvantitativního myšlení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Jméno autora výukového materiálu
Dělitelnost přirozených čísel
Zápalka váží 4 gramy a stojí 2 koruny
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
DIAGRAMY.
Výpočty celku a části celku zadané zlomkem
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Zajímavá matematika T R K A L O Č Y =
ČÍSLOVKY Vyjadřují množství čtyři (koně), tři (mušketýři) pořadí
Dělitelnost 2 Znaky dělitelnosti dvěma Příklady
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Dělitelnost - test 6. třída.
Transkript prezentace:

Oříšky 20 JAKUB VEJROSTA ©

Pořadí čísel  Zde jsou číslice od nuly do devítky ve zvláštním pořadí. Kam byste mezi ně zařadili číslo deset? 

CD přehrávač CD přehrávač a baterie stojí dohromady 5050 korun. Přehrávač stojí o 5000 korun více než baterie. Kolik korun stojí baterie?

Matika  Podaří se vám najít dvouciferné číslo, dělitelné šesti a zároveň desetkrát větší než součet jeho číslic?

Sourozenci  V jedné rodině mají děvčata stejný počet bratrů jako sester, zatímco kluci mají dvakrát více sester než bratrů. Kolik kluků a kolik holek je v rodině?

Oblečení  Klobouk a šátek stojí dohromady 600 korun. Kabát s deštníkem stojí 850 korun. Kabát a klobouk stojí 1200 korun. Na kolik vás přijdou deštník s šátkem?

Konec oříšků následují odpovědi.

Pořadí čísel Odpověd´  Deset patří mezi 4 a 9. Přehlednější bude ale napsat "DESET patří mezi ČTYŘI a DEVE'T", protože všechna čísla jsou seřazená podle abecedy!

CD přehrávač Odpověd´  Baterie stojí 25 Kč. (Přehrávač stojí 5025 Kč, tedy 5025 Kč + 25 Kč=5050 Kč.)

Matika Odpověd´  60

Sourozenci Odpověd´  3 chlapci a 4 dívky

Oblečení Odpověd´  250 Kč. Snadno zjistíte, že klobouk, šátek, kabát a deštník stojí =1450 Kč. A jelikož kabát s kloboukem stojí 1200 korun, na deštník s šátkem zbývá 250 Kč.

KONEC