Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Požární prevence Požárně bezpečnostní zařízení
Advertisements

Další povinnosti občanů související s požární ochranou
Požární bezpečnost staveb
ÚVOD DO AUTOMATIZACE.
INTELIGENTNÍ BUDOVY Doc. Dr. Ing. Michail Šenovský VŠB – TUO, FBI
Dohledové centrum – Pult Centralizované Ochrany moderní specializované pracoviště nepřetržitý 24 hodinový provoz technologie pro dálkový.
POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ZAŘÍZENÍ VS OCHRANA OBYVATEL
Požárně bezpečnostní zařízení druhy funkce vzájemná součinnost
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
Pro předmět: hotelový provoz Vypracovala: Bc. Eva Cejnková
DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU DZP
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Zařízení autonomní detekce a signalizace - autonomní hlásiče požáru
Zabezpečovací technika
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY - ZABEZP. SYSTÉMY) Název a ID tématu: ELEKTRICKÁ.
DUEL SERVICES EUROPE a.s. Ohlídáme Váš dům Domácí alarm s GSM/GPRS komunikací.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Zdravotechnika Příprava teplé vody II (STA56) Ing. Vladimíra Straková STAVEBNICTVÍ.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronika Reproduktory (EL22) Ing. Petr Kaisler ELEKTROTECHNIKA.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Stroje a zařízení Prvky sběrnicových systémů (EL14-1.část) Ing. Josef Nevařil ELEKTROTECHNIKA.
Elektrotechnika Stroje a zařízení
UČÍME V PROSTORU Elektrotechnika Název předmětu: Inteligentní budovy Název a ID tématu: Elektrická kontrola vstupu (EL48) Zpracoval(a): Ing. Jaromír Mazal.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Inteligentní instalace
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
Riziková zpráva Bytový komplex Sluneční vršek
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY- BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY) Název a ID tématu: Průmyslová.
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy (STA16)
Požární bezpečnost staveb VYHLÁŠKA č. 23/2008 Sb
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Lázeňský komplex lázně Hluboká voda. Riziková zpráva se zaměřuje na požární riziko 8 objektů včetně technického zázemí Komplex samostatně stojících objektů,
Pozemní stavitelství II
1 FPA-1200 ST/PRM2-EU | 13/11/2008 | © Robert Bosch GmbH All rights reserved, also regarding any disposal, exploitation, reproduction, editing, distribution,
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systémy moderních elektroinstalací.
Návrh vyhlášky o technických podmínkách požární ochrany staveb Rudolf Kaiser konference Červený kohout duben 2006.
Profesní Komora Požární Ochrany / František Kregl, Vladimír Raušer.
Požární prevence Požárně bezpečnostní zařízení Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje PP 27 Zpracováno: Zpracoval: nprap. Ing. Michal Valouch.
Jistota-spolehlivost-bezpečí – to je kredo firmy, která se již 13 let snaží ochránit soukromí a bezpečnost svých zákazníků.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Odborně způsobilá osoba v požární ochraně Tel: Tuto prezentaci bez výkladu autora nelze brát jako odborný závazný.
Aktivní požární prevence památkových objektů Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany ve Frýdku-Místku Hasičský záchranný.
Znojmo, Břeclav, Brno listopad 2014 kpt. Ing. Luděk VRÁNA HZS JmK, oddělení stavební prevence.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Kamerové systémy na území MČ Praha 11 1.Městský kamerový systém hl. města Prahy 2.Kamerový systém MČ Praha 11 3.Multifunkční dohledové centrum 4.Vzdálená.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Bc. Pavel Pilecký učo:  Cíl práce  Testování současného evakuačního plánu  Výsledky testování  Zjištěné nedostatky  Návrhy řešení na odstranění.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Member of AŽD Group RADOM, s.r.o. Pardubice.
Vytápění Plynové kotelny
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Technické prostředky v požární ochraně
Optické spojovací členy
Speciální konstrukce –
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
AUTORIZOVANÝ DISTRIBUTOR LABOR STRAUSS.
PCO – případová studie problematika redundance
AMBO 2017 – „Bezpečné přenosy dat„
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Požární prevence v bytových domech
Domovní elektrická instalace
ASES – Automatické ochlazovací a hasicí systémy
Transkript prezentace:

Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY-ZABEZP. SYSTÉMY) Název a ID tématu: ELEKTRICKÁ POŽÁRNÍ SIGNALIZACE EL_47 Zpracoval(a): Ing. Jaromír Mazal

ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY ELEKTRICKÁ POŽÁRNÍ SIGNALIZACE Zdroje ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY ELEKTRICKÁ POŽÁRNÍ SIGNALIZACE Stránka pro uvedení dílčích témat

ZABEZPEČOVACÍ A POPLACHOVÉ SYSTÉMY Zdroje ZABEZPEČOVACÍ A POPLACHOVÉ SYSTÉMY ELEKTRICKÁ POŽÁRNÍ SIGNALIZACE Patří do vybavení objektů tj. technických zařízení staveb. Může být součástí řešení tzv. inteligentních budov. Účelem EPS je včasná signalizace vznikajícího požáru. Stránka s grafikou Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. 1 Obrázky:WWW STRÁNKA: ADI Global Distribution. http://www.adiglobal.cz [online]. Brno: 2013/09_2013. http://www.adiglobal.cz/iiWWW/cz/produkty110.nsf/wp/index.

ROZDĚLENÍ EPS systémy konvenční, analogové a adresné. Zdroje ROZDĚLENÍ EPS systémy konvenční, analogové a adresné. s lokální signalizací, nebo i dálkový přenos na stálou službu EPS může být jednostupňová, nebo dvoustupňová manuální EPS nebo automatická EPS hierarchická EPS - síťovaný systém s požárními hlásiči nebo s videodetekcí Jiné systémy: autonomní hlásiče, hlásiče v EZS... Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.

NASAZENÍ EPS Požárně-bezpečnostního řešení (PBŘ) Zdroje NASAZENÍ EPS Požárně-bezpečnostního řešení (PBŘ) projekt EPS (AO) a jeho schválení HZS Realizaci projektu – certifikovaná firma - umístění ústředny, - hlásičové a ovládací linky, - úsekový a všeobecný poplach, - akustická a optická signalizace, - dálkový přenos, - doplňující zařízení OPPO, KT.

Ovládaná a pomocná zařízení: Zdroje Ovládaná a pomocná zařízení: Stabilní hasicí zařízení (SHZ) Zařízení na odtah tepla a kouře (ZOTK) Odvětrání CHÚC, odpojení přívodů plynu Spuštění evakuace, výtahy, el. energie Požární uzávěry, clony, klapky, nouzové osvětlení... Přes vst/výst. moduly EPS:

KOMPONENTY EPS konvenční ústředna EPS analogová adresná ústředna EPS Ústředny EPS konvenční ústředna EPS analogová adresná ústředna EPS

Požární hlásiče Hlásiče opticko-kouřové Patice hlásiče Hlásiče teplotní

Hlásič plamene Hlásič kombinovaný Lineární optický hlásič

Lineární teplotní hlásič Zdroje Lineární teplotní hlásič Tlačítkové hlásiče Speciální detektory Nasávací systém Hlásiče plynu Hlásiče do vzduchotechniky VSD požární videodetekce

Signalizační zařízení EPS ovládací panel ústředny požární sirény paralel. optická signalizace Majáky