Rozmanitost přírody Oceány. Rozmanitost přírody Oceány.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Živočichové v lesích Měkkýši.
Advertisements

Voda a její okolí.
Sladkovodní ryby ČR Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.36
ŽIVOT V OCEÁNECH A MOŘÍCH
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
ICT 2- 3 – Melodie vzestupná, sestupná
První pomoc Zhodnocení stavu vědomí
Rozmanitost přírody Třídění živočichů II. aktivita
 VY_32_INOVACE_16_10  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Šablona: ICT PRV ČAJZ Složky potravy- pracovní listy Anotace: základy zdravého způsobu stravování Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová.
Rozmanitost přírody Třídění živočichů I. aktivita
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Hned si to vyzkoušíme na několika zástupcích hmyzu:
Brazílie Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Aplikuje poznatky.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
ICT 2 – 3 – 40 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vyšehrad
Mořští žahavci Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další používání.
Rozmanitost přírody Základní společné znaky živých organismů
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Člověk a jeho svět Člověk a jeho zdraví
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Lékárnička Člověk a jeho zdraví. Lékárnička Člověk a jeho zdraví.
Rostliny podle stavby těla
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY, YOUR ANOTACE Šablona:ICT AJ přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Opakování život na Zemi
Rozmanitost přírody Živá příroda, podmínky života na Zemi
Anotace : ICT ČJ přídavná jména II. - 5.ročník
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Porovná vlastnosti a použití.
VY_32_INOVACE_23_07 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – How many…………? Anotace – Žáci se seznámí se základní.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Chování ve městě Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Chování ve městě Anotace: bezpečné chování v lese, přechod pro chodce, injekční stříkačky.
VY_32_INOVACE_402, 21. sada, Přírodověda
VY_32_INOVACE_23_01 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – Animals Anotace – Žáci za pomoci programu budou.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Krizová situace Člověk a jeho zdraví. Krizová situace Člověk a jeho zdraví.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
ICT – 2 – 3 – 39 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vltava
ŽIVOT V OCEÁNECH A MOŘÍCH
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
Lípa srdčitá Rozmanitost přírody. Lípa srdčitá Rozmanitost přírody.
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
U lékaře Člověk a jeho zdraví. U lékaře Člověk a jeho zdraví.
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
Jak živočichové rostou a vyvíjejí se- kočka domácí
Chování v lese Člověk a jeho zdraví. Chování v lese Člověk a jeho zdraví.
Cizí člověk Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Cizí člověk Anotace: bezpečné chování, vyhodnocení a zvládání rizikových situací Autor:
Poznej volně žijící zvířata
Afrika – poloha, rozloha
ICT M 5.R. Jednotky času
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Smyslová ústrojí člověka
ICT 2 – 3 – 37 HV Vánoční koledy
Stavba těla živočichů Savci
ANOTACE Šablona: ICT PRV ČAJZ Silnice Anotace: zásady bezpečného chování na silnici Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup:
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
Život v oceánech a mořích.
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Transkript prezentace:

Rozmanitost přírody Oceány

Šablona : ICT2-2-33 PŘ RP - Oceány Anotace: seznámení s pojmem oceán, s nejběžnějšími druhy přírodnin Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup: objevuje a zjišťuje propojenost prvků živé a neživé přírody, princip rovnováhy přírody, zkoumá základní společenstva ve vybraných lokalitách regionů, zdůvodní podstatné vzájemné vztahy mezi organismy a nachází shody a rozdíly v přizpůsobení organismů prostředí Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova : ocán, řasy, koráli, sardinka, sleď, Druh učebního materiálu :prezentace ppt Druh interaktivity: Aktivita, výklad Cílová skupina : Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – první stupeň 2. období Typická věková skupina 9-11 let Celková velikost – 665 kB -soubor ppt.

Oceány Jsou místa, kde před miliardami let vznikl život. Dodnes jsou domovem ryb, chobotnic, tuleňů, žraloků, velryb, medúz, a dalších živočichů zde se můžeš podívat na video (15min) http://www.youtube.com/watch?v=x8XJAXtP81A

Koráli Významnými živočichy teplých oceánů jsou koráli, kteří vytvářejí útesy i celé korálové ostrovy. Jsou to drobní živočichové – polypi s tvrdým vápenatým obalem kolem těla. Po uhynulých polypech zůstávají jen vápenité schránky, které spolu se schránkami jiných živočichů a vápenatých řas tvoří pevné korálové útesy. Velký bariérový útes – největší korálový útes světa (Austrálie)

Sleď obecný Sardinky kalifornské Drobné ryby (sleď, sardinka) jsou potravou pro větší mořské živočichy, např pro tuleně. Sledě a sardinky pro jejich chutné maso lidé velmi intenzivně loví

Řasy Z rostlin si připomeňme mořské řasy, které jsou potravou některých živočichů, ale jsou především nejvydatnějším zdrojem kyslíku na Zemi.

Zdroje obrázku: [cit. 2013-02-05]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chlorococcales_composite.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Fucus_vesiculosus.jpeg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Laurencia.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Herringadultkils.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sardinops_melanostictus.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Trachyphyllia_Prague_2011_1.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Corail_alg%C3%A9rien.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Blue_Linckia_Starfish.JPG Text: KHOLOVÁ, Helena. Přírodověda pro pátý ročník. Vyd. 1. Všeň: Alter, 1997, 63 s. ISBN 80-857-7561-1. Zdroje videa: You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=x8XJAXtP81A