Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Advertisements

Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Slovensko Kateřina Kunová 2010.
IRSKO Robin Plch 8.A
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Střední ř Evropa.
Rakouská republika- alpská země Vlastivěda – 5. ročník
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Základní údaje Krajské město: Olomouc Rozloha: km²
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
SLOVENSKÁ REPUBLIKA.
Polsko Eliška Pokorná.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Nizozemí Eliška Pokorná.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
VY_32_INOVACE_02_Slovenská republika Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK N ě mecko.
PORTUGALSKO.
Українська Республіки
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Geologický Vývoj Karpat
SLOVINSKO.
Polská republika 5. ročník
MAKEDONIE.
RUMUNSKO.
Martin VRZALA. * 1. Obyvatelstvo * 2. Hospodářství, těžba * 3. Průmysl * 4. Zemědělství * 5. Doprava * 6. Hlavní oblasti.
Slovenská republika 5. ročník
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Německo.
Střední Evropa Z_127_Evropa_Střední Evropa
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Bulharsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Rakousko I. základní data Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_03_Slovensko Téma:
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS_střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko Dětský domov, Základní škola, Střední.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Polsko, Maďarsko a Slovensko
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název učiva: Amerika severní
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Slovenská republika Název školy: ZŠ Salvátor
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
SLOVENSKO.
VY_32_INOVACE_155_Slovensko
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Česká republika
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Slovenská republika

Slovensko, oficiálním názvem Slovenská republika, je vnitrozemský stát ležící ve střední Evropě. Do roku 1992 bylo součástí Československa.

Slovensko hraničí s Českou republikou a Rakouskem na západě, s Maďarskem na jihu, s Ukrajinou na východě a s Polskem na severu.Českou republikou RakouskemMaďarskemUkrajinouPolskem Slovenská republika: Hlavní město: Bratislava tis. obyvatel Rozloha: km2 Počet obyvatel: 5,4 milionu Hustota : 109 obyv./ km2 Úřední jazyk : slovenština Měna: euro

Slovensko je hornaté území, nejvyšším pohořím jsou Tatry – jsou součástí Karpat. Nejvyšší horou je Gerlachovský štít m. Na jihu země se rozprostírá Podunajskánížina – úrodn plocha s řekou Dunaj. Podnebí : převážně kontinentální. Studená zima, horké léto. Průmysl a nerostné bohatství : těžba hnědého uhlí, železná ruda. Chemický a sklářský průmysl, železo., ocel, cement, textilní a potravinářský průmysl. Produkce dřeva velmi klesá, oproti jiným letům. Zemědělství: pšenice, cukrovka, brambory, obilniny a kukuřice. Chov prasat, skotu a ovcí. Doprava : železniční/73% celkové dopravy, silniční.

TURISTIKA Horská turistika – Vysoké Tatry Památky a historická místa Přírodní rezervace, hory